|
08-10-2021 |
 | Ionascu Adrian Vizitator |
| In cat timp se executa munca in folosul comunitatii?am primit 9 luni cu suspendare si 160 de ore de munca in folosul comunitatii!sentinta ramasa definitiva in data de 16.09.2020si termen de supraveghere pana in data de 16.09.2022!pot incepe din ianuarie 2022?multumesc | |
|
|
|
08-10-2021 |
| Mergeți la serviciul de probațiune și vedeți cum veți desfășura munca în folosul comunității. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-10-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ionascu Adrian a scris pe 08-10-2021: In cat timp se executa munca in folosul comunitatii?am primit 9 luni cu suspendare si 160 de ore de munca in folosul comunitatii!sentinta ramasa definitiva in data de 16.09.2020si termen de supraveghere pana in data de 16.09.2022!pot incepe din ianuarie 2022?multumesc Aveti obligatia sa va prezentati in termen de 3 zile de la primirea incheierii judecatorului delegat, conform dispozitiilor art 11 din Legea 294/2004: "(1) Persoana condamnată la pedeapsa muncii în folosul comunității este obligată să se prezinte la judecătorul delegat pentru executarea pedepselor în termen de 3 zile de la primirea încheierii prevăzute în art. 10 alin. (1). (2) Judecătorul delegat pentru executarea pedepselor comunică persoanei condamnate data și ora la care aceasta trebuie să înceapă executarea muncii în folosul comunității, precum și numele și datele de identificare ale persoanei prevăzute în art. 7 alin. (3) lit. c) la care persoana condamnată trebuie să se prezinte pentru începerea executării muncii în folosul comunității." De asemenea, puteti merge si dvs la Serviciul de probatiune cu hotararea definitiva, pentru a stabili impreuna cu ofiterul de probatiune programul de lucru. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-10-2021 |
 | Ionascu Adrian Vizitator |
| Buna seara!astazi am mers la serviciul de probatiune!mi sa cerut sa urmez un program de reintegrare sociala!4 sedinte la psiholog(pe banii mei)!astazi am prezentat acel raport favorabil ptr mine!avand in vedere ca lucrez de 20 de ani in italia am cerut sa incep orele de munca incepand cu luna ianuarie 2022!am cheltuieli in italia si am spus sa nu imi periclitez si situatia personala de acolo in raport cu firma unde lucrez!intrebarea mea este:pot pleca sa ma intorc inapoi la munca acolo fara ami crea alte probleme aici?cu cat timp inainte de finalizarea perioadei de supraveghere trebuie sa termin obligatia executarii orelor de munca?multumesc | |
|
|
|
09-10-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Dvs. trebuie sa semnati un angajament si o Conventie de prestare munca; in aceasta conventie va scrie cand incepeti munca. Nu parasiti tara pana nu stabiliti clar cu consilierul de probatiune, in scris, cand veti incepe munca. Teoretic, puteti sa o incepeti in ianuarie 2022, insa NUMAI cu aprobarea lor. Verificati daca nu aveti vreo interdictie sa plecati din tara, caz in care trebuie sa cereti si acordul instantei. Si verificati si in ce masura restul masurilor de supraveghere si obligatiile impuse prin sentinta mai pot fi aduse de dvs. la indeplinire daca plecati. Daca nu le respectati, vi se poate revoca executarea sub supraveghere si sa executati pedeapsa. Conform legii in vigoare, munca neremunerată în folosul comunităţii dispusă în cazul persoanei condamnate la o pedeapsă cu suspendarea sub supraveghere a executării SE EXECUTA într-un interval DE CEL MULT UN AN de la data INCEPERII prestării muncii, CU EXCEPTIA situaţiilor în care persoana nu mai este aptă pentru prestarea unei sau unor activităţi dintre cele stabilite de consilierul de probaţiune ori starea de incapacitate temporară de muncă a încetat, situaţii în care munca neremunerată în folosul comunităţii poate fi prestată până la expirarea termenului de supraveghere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-10-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ionascu Adrian a scris pe 08-10-2021: Buna seara!astazi am mers la serviciul de probatiune!mi sa cerut sa urmez un program de reintegrare sociala!4 sedinte la psiholog(pe banii mei)!astazi am prezentat acel raport favorabil ptr mine!avand in vedere ca lucrez de 20 de ani in italia am cerut sa incep orele de munca incepand cu luna ianuarie 2022!am cheltuieli in italia si am spus sa nu imi periclitez si situatia personala de acolo in raport cu firma unde lucrez!intrebarea mea este:pot pleca sa ma intorc inapoi la munca acolo fara ami crea alte probleme aici?cu cat timp inainte de finalizarea perioadei de supraveghere trebuie sa termin obligatia executarii orelor de munca?multumesc Discutati cu ofiterul de probatine si explicati-i situatia, pentru a va aproba perioada in care doriti sa efectuati munca in folosul comunitatii. In situatia in care plecati din tara, comunicati-i ofiterului de probatiune adresa si un numar de contact. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-12-2022 |
 | Horga Adrian. Vizitator |
| Termenul de 1 an de zile se aplica de la începerea orelor in folosul comunității. Sau de la data judecăți . !? | |
|
|
|
03-12-2022 |
| La ce termen va referiti? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-02-2023 |
 | Cristina2412 Vizitator |
| Buna ziua .Am de facut 160 de ore in Folosul comunitatii.am vb cu doamna de la Probatiune mi-a spus ca pot muncii si in restsurant fiind bucatareasa.Eu acum sunt in Germania...urmeaza sa vin in tara in Aprilie.Se pot platii orele astea??Exista vreo lege..sau nici nu stiu cum sa ma exprim prin scris...am avut 3 ani cu suspendare..anul acesta fiind ultimul(al treilea)..Multumesc. | |
|
|
|
19-02-2023 |
| Nu puteti plati, va trebui sa efectuati orele de munca dispuse prin hotarare, in caz contrar beneficiul suspendarii se va revoca si pedeapsa va trebui executata in regim de detentie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-02-2023 |
 | Marian Vizitator |
| Buna ziua,am de facut 30 de zile de munca in folosul comunitati,azi am primit de la la parchet instiintarea,eu lucrez cum procedez,ma duc cu hartia la firma respectiva de prestatii ca nu stiu cum sa procedez,multumesc anticipat pentru raspuns. | |
|
|
|
22-02-2023 |
| Mergeti la Serviciul de probatiune si discutati cu ofiterul de probatiune, pentru a stabili programul pentru efectuarea orelor de munca. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-02-2023 |
 | Marian Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns,am scris gresit instiintarea,este vorba despre ordonanta,si urmeaza ca in termen de 10 zile se trimite ordonanta impreuna cu dosarul cauzei catre judecatorul de cauza,intrebarea este,trebuie sa astept decizia judecatorului de cauza?Multumesc anticipat. | |
|
|
|
24-02-2023 |
| Mergeti la Serviciul de probatiune, pentru a nu risca sa vi se revoce beneficiul suspendarii. Ce obiect are dosarul? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-02-2023 |
 | Marian Vizitator |
| |
|
|
27-02-2023 |
 | Marian Vizitator |
| Sa renuntat la urmarirea penala,trebuie sa achit cheltuielile de judecata in valoare de 100 lei,si trebuie sa fac 30 de zile de munca in folosul comunitati,o intrebare mai am ,este afectata activitatea mea,eu fiind fiind functionar public chiar in institutia unde eu imi desfasor activitatea,care ar fi speta in care sa se renunte la aceasta munca in folosul comunitati?multumesc. | |
|
|
|
28-02-2023 |
| Din pacate va trebui sa efectuati obligatiile impuse in sarcina dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |