Forum avocaţi > Drept penal

Piese stricate de service-ul auto la montaj.

18-10-2021
Vizitator
Am cumpărat un kit de ambreiaj de la un vânzător de piese auto online si am mers cu acesta la un service autorizat pentru a-l monta. După montarea pieselor am efectuat aproximativ 5km cu mașina și acesta s-a defectat. Am demontat piesele și le-am trimis la garanție timp în care mașină a stat desfăcuta în service aproximativ 20zile. După verificarea celor de la garanție aceștia au "constatat" ca piesele s-au defectat deoarece montajul nu a fost efectuat corespunzător! Am mers cu răspunsul de la garanție la service-ul auto și aceștia nu si-au asumat nici o vina. După câteva verificări la mai mulți distribuitori de piese am constatat ca piesele ce mi-au fost vândute de către cei de la magazinul online nu erau compatibile cu masina cu toate ca aceștia mi-au cerut numărul VIN pentru identificare.
Am fost nevoit sa cumpăr un alt kit de ambreiaj pentru a-mi putea repara mașina și nimeni nu își recunoaște vina.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Răspunde
 18-10-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa puteti sa faceti dovada scrisa a comenzii, ca ati furnizat corect nr VIN si, cu toate acestea, v-au fost livrate alte piese.
Apoi, notificati-i in scris solicitandu-le contravaloarea pieselor.
Si nici cu cei din service nu e in regula: cum sa nu observe ca incearca sa monteze o panza de fierastrau in locul unei corzi de pian, de exemplu.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 18-10-2021:
Trebuie sa puteti sa faceti dovada scrisa a comenzii, ca ati furnizat corect nr VIN si, cu toate acestea, v-au fost livrate alte piese.
Si nici cu cei din service nu e in regula: cum sa nu observe ca incearca sa monteze o panza de fierastrau in locul unei corzi de pian, de exemplu.

Singura dovada este mail-ul primit dupa plasarea comenzii pe site in care specifica urmatoarele:
"Pentru confirmarea corectitudinii tuturor datelor inscrise mai jos, veti fi contactat telefonic de catre unul din agentii nostri de vanzari.
NU se vor expedia comenzile care nu au fost confirmate telefonic."
Răspunde
 19-10-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 18-10-2021:

Mi s-a raspuns ca nu imi pot returna banii inapoi deoarece piesele au fost montate si cei de la service trebuiau sa masoare daca piesele sunt compatibile cu masina.
Acum eu vad vina de ambele parti, cei de la garantie nu au spus nimic cum ca piesa nu este compatibila cu masina desi mi-au cerut certificatul masinii pentru a verifica compatibilitatea pieselor iar cei din service au montat fara sa verifice piesele desi intra in atributiile lor...
Răspunde
 20-10-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punctul meu de vedere, vina este a ambelor parti, atat a service-ului, care trebuia sa verifice daca piesele sunt compatibile cu autoturismul dvs, cat si a magazinului de piese auto, care trebuia sa va trimita piesele corespunzatoare autoturismului, motiv pentru care va trebui sa ii chemati pe ambii in judecata.

In urma unei expertize tehnice auto se va stabili cui apartine culpa.

De asemenea, puteti solicita daune pentru lipsa de folosinta a autoturismului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.