Forum avocaţi > Drept penal

Bună ziua,

01-11-2021
Vizitator
Bună ziua, am și eu o întrebare.. Am avut conflict cu o persoana, care a a venit la damiciliul meu, recalcitranta și adresandu mi injurii, și ne putându ne înțelege , si în urma injuriilor aduse la adresa mea, i am tras o palma .. Iar aceasta a sesizat un echipaj de politie , care au venit și ne au luat "de laratii" eu explicând organului de politie cum s a întâmplat și am recunoscut fapta, palmă pe care am dat o.. Ulterior s a lămurim am întrat în casa, dar la nici 15 minute, aceasta a trimis niște indivizi sa îmi ceara socoteala, ulterior am sesizat și eu echipajul de politie, dar acesta a ajuns prea târziu, mai exact acei indivizi plecaseră.. Le am explicat organului, iar acesta a scris în caietul dansului.. Din câte am înțeles acesta vrea sa își scoată certificat medico legal, adăugat și 2 martori falși.. Întrebarea mea este, ce pot pati eu în acest caz?
Răspunde
 01-11-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente sau vatamare corporala, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care il va obtine persoana vatamata.

In situatia in care veti fi chemat la declaratii, sfatul meu este sa va asigurati o aparare eficienta, pentru a va demonstra nevinovatia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2021
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Dar totuși nu ma scuz, dar a fost doar o palma.. Iar polițiști au scris acel proces verbal sau cum se spune.. au luat la cunoștință incidentul.. Cum poate ea sa vina cu aceste lucruri, și sa mai fie luate și în considerare..
Răspunde
 02-11-2021
Vizitator
Conducerea unui autoturism sub influenta băuturilor alcoolice, alcoolemie de 2,66, fără alte antecedente penale.. Ce pedeapsa poate sa fie?
Răspunde
 02-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Blq a scris pe 01-11-2021:
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Dar totuși nu ma scuz, dar a fost doar o palma.. Iar polițiști au scris acel proces verbal sau cum se spune.. au luat la cunoștință incidentul.. Cum poate ea sa vina cu aceste lucruri, și sa mai fie luate și în considerare..

Politia are obligatia de a cerceta fiecare caz in care este sesizata, printr-o plangere prealabila, denunt, etc, in functie de caz, insa persoanele cercetare sunt trimise in judecata doar daca exista indicii temeinice ca au savarsit faptele care fac obiectul cercetarii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alina a scris pe 02-11-2021:
Conducerea unui autoturism sub influenta băuturilor alcoolice, alcoolemie de 2,66, fără alte antecedente penale.. Ce pedeapsa poate sa fie?

Situatia este destul de delicata, avand in vedere valoarea mare a alcoolemiei.

Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda, iar permisul de regula se anuleaza.

Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu modalitatea de executare pe care o doriti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2021
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns. Și a recunoscut vina în toate declarațiile pe care le a dat. Închisoare cu executare sau posibil și cu suspendare?
Răspunde
 04-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca nu aveti antecedente, nu veti primi o pedeapsa cu executare.

Recunoasterea faptei este o circumstanta atenuanta, insa acordul de recunoastere a vinovatiei va da posibilitatea sa solicitati pedeapsa pe care o doriti, cat si modalitatea de executare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2021
Vizitator
Blq a scris pe 01-11-2021:
Bună ziua, am și eu o întrebare.. Am avut conflict cu o persoana, care a a venit la damiciliul meu, recalcitranta și adresandu mi injurii, și ne putându ne înțelege , si în urma injuriilor aduse la adresa mea, i am tras o palma .. Iar aceasta a sesizat un echipaj de politie , care au venit și ne au luat "de laratii" eu explicând organului de politie cum s a întâmplat și am recunoscut fapta, palmă pe care am dat o.. Ulterior s a lămurim am întrat în casa, dar la nici 15 minute, aceasta a trimis niște indivizi sa îmi ceara socoteala, ulterior am sesizat și eu echipajul de politie, dar acesta a ajuns prea târziu, mai exact acei indivizi plecaseră.. Le am explicat organului, iar acesta a scris în caietul dansului.. Din câte am înțeles acesta vrea sa își scoată certificat medico legal, adăugat și 2 martori falși.. Întrebarea mea este, ce pot pati eu în acest caz?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.