Forum avocaţi > Drept penal

Întreruperea prescripției penale

04-12-2021

Bună ziua,nu mai înțeleg nimica,deci am o sentinta definitivă cu executare de 3 ani luata în aprilie anului 2007...în mod normal se prescrie in 2015...3+5 =8 ani...dar având în vedere ca cică m-au găsit în 2015..sa întrerupt termenul de prescripție...acuma în 2021..decembrie din nou m-au judecat în Bern..Elveția pe aceeași speță...acuma ce se întâmplă?iar mai aștept 8 ani? Cum vine...si DA am nevoie de un avocat...sentinta definitivă e de la jud.Sfantu Gheorghe..dacă un avocat este disponibil sa mergem la luptă...bineînțeles îl plătesc..mulțumesc si un sfârșit de săptămână plăcut....(pt 3 ani în 2007...se merge asa într-o veselie?) Ms
Răspunde
 04-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ma tem ca da, se merge asa "intr-o veselie" .

Prescriptia executarii pedepsei nu cunoaște instituția prescripției speciale.

In cazul extrădării pasive depunerea cererii de extrădare în vederea executării pedepsei întrerupe prescripția neîmplinita anterior.

In cazul mandatului european de arestare transmiterea directa a mandatului emis de autoritățile romane către autoritățile judiciare ale altui stat membru, pe teritoriul căruia a fost localizata persoana, indiferent dacă aceasta este sau nu arestat în vederea predării întrerupe prescripția.

Si chiar daca se implineste prescriptia la un moment dat, abia de la acel moment incepe sa curga termenul de reabilitare de 4 ani. In plus, intre prescriptia executarii si implinirea termenului de reabilitare o noua infractiune ar fi tratata in regim de recidiva.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2021

Mda...mulțumesc de răspuns, mai clar decât acesta nu știu.. în final ma lupt cu morile de vânt,asa ca o sa trebuiască sa trăiesc cu asta...așa într-o veselie,mulțumesc de răspuns și o sâmbăta plăcută în continuare
Răspunde
 04-12-2021
Vizitator
Buna ziua.CAR invatamant refuza sa imi restituie fondul social depus.Doresc un model de actiune in judecata.Va multumesc.
Răspunde
 04-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Este pentru a treia oara cand postati acelasi lucru, in sectiuni diferite si nu doriti sa intelegeti ca exista mai multe modele de actiuni in functie de suma.
Daca ne spuneti ce suma doriti sa recuperati, va putem spune ce model de actiune puteti folosi.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-12-2021
Vizitator
Am de recuperat 68 000 RON si nu stiu formularul de chemare in instanta.Va multumesc si imi cer scuze ca nu am vazut raspunsul dvs. pana acum.Stima,
Răspunde
 07-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
DOMNULE PRESEDINTE

Subsemnata/ul_________ domiciliata in ___________ , formulez:

CERERE PENTRU EMITEREA ORDONANTEI DE PLATA

impotriva debitoarei mele __________ ( denumirea CAR-ului) cu sediul in _______________, pentru realizarea creantei mele de ..............lei , si a cheltuielilor de judecata pe care le vom face cu acest proces.

In fapt, raportul juridic a luat nastere prin inscrierea subscrisei ca membru al CAR-ului , formarea unui fond, luarea de imprumuturi si restituirea acestora.
In data de..., dupa ce am restituit imprumul, am formulat cerere de restituire a fondului. Debitoarea a refuzat, motiv pentru care am promovat prezenta actiune.

Cu privire la conditiile de admisibilitate a cererii nostre, invederem instantei urmatoarele:
•Creanta este certa, fiind constata prin inscrisuri insusite de debitoare prin semnatura si/sau stampila, sens in care facem referire la chitantele de depunere a fondului
•Creanta este lichida, catimea sumei fiind determinata prin insusi contravaloarea chitantelor,
•Creanta este exigibila, intrucat restituirea fondului se face in conditiile in care nu mai exista imprumut si membrul doreste sa se retraga.
• Intrucat creanta mea este insusita de debitoare, fiind certa, lichida si exigibila, va solicitam sa constatati ca sunt indeplinite toate conditiile prevazute de procedura speciala a ordonantei de plata si in consecinta sa dispuneti emiterea ordonantei de plata impotriva debitoarei pentru suma de .......... lei , suma ce va fi actualizata cu dobanda legala si in raport cu rata inflatiei la data platii efective.
Solicitam si cheltuieli de judecata constand in taxa de timbru.

In drept: art.1014 - 1025 C.pr.civ

In dovedirea actiunii intelegem sa ne folosim de proba cu acte, depunandu-le odata cu prezenta pe cele la care am facut referire in cuprinsul cererii
Atasam dovada indeplinirii procedurii prealabile conform 1015 C.pr.civ.

Depunem prezenta in doua exemplare, inscrisurile, certificate pentru conformitate cu originalul si taxa de timbru de 200 lei.

Data, Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI _________

De retinut: veti depune actiunea dupa ce trec 15 de la comunicarea somatiei, care trebuie facuta in prealabil. Atentie; daca o trimiteti prin posta, este esential ca scrisoarea sa fie recomandata, cu continut declarat si cu confirmare de primire.

Art. 1.015 - Comunicarea somaţiei
(1) Creditorul îi va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecătoresc sau prin scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, o somaţie, prin care îi va pune în vedere să plătească suma datorată în termen de 15 zile de la primirea acesteia.
(2) Această somaţie întrerupe prescripţia extinctivă potrivit dispoziţiilor art. 2.540 din Codul civil, care se aplică în mod corespunzător.
Art. 1.016 - Instanţa competentă⇓
Dacă debitorul nu plăteşte în termenul prevăzut la art. 1.015 alin. (1), creditorul poate introduce cererea privind ordonanţa de plată la instanţa competentă pentru judecarea fondului cauzei în primă instanţă.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.