DOMNULE PRESEDINTE Subsemnata/ul_________ domiciliata in ___________ , formulez: CERERE PENTRU EMITEREA ORDONANTEI DE PLATA impotriva debitoarei mele __________ ( denumirea CAR-ului) cu sediul in _______________, pentru realizarea creantei mele de ..............lei , si a cheltuielilor de judecata pe care le vom face cu acest proces. In fapt, raportul juridic a luat nastere prin inscrierea subscrisei ca membru al CAR-ului , formarea unui fond, luarea de imprumuturi si restituirea acestora. In data de..., dupa ce am restituit imprumul, am formulat cerere de restituire a fondului. Debitoarea a refuzat, motiv pentru care am promovat prezenta actiune. Cu privire la conditiile de admisibilitate a cererii nostre, invederem instantei urmatoarele: •Creanta este certa, fiind constata prin inscrisuri insusite de debitoare prin semnatura si/sau stampila, sens in care facem referire la chitantele de depunere a fondului •Creanta este lichida, catimea sumei fiind determinata prin insusi contravaloarea chitantelor, •Creanta este exigibila, intrucat restituirea fondului se face in conditiile in care nu mai exista imprumut si membrul doreste sa se retraga. • Intrucat creanta mea este insusita de debitoare, fiind certa, lichida si exigibila, va solicitam sa constatati ca sunt indeplinite toate conditiile prevazute de procedura speciala a ordonantei de plata si in consecinta sa dispuneti emiterea ordonantei de plata impotriva debitoarei pentru suma de .......... lei , suma ce va fi actualizata cu dobanda legala si in raport cu rata inflatiei la data platii efective. Solicitam si cheltuieli de judecata constand in taxa de timbru. In drept: art.1014 - 1025 C.pr.civ In dovedirea actiunii intelegem sa ne folosim de proba cu acte, depunandu-le odata cu prezenta pe cele la care am facut referire in cuprinsul cererii Atasam dovada indeplinirii procedurii prealabile conform 1015 C.pr.civ. Depunem prezenta in doua exemplare, inscrisurile, certificate pentru conformitate cu originalul si taxa de timbru de 200 lei. Data, Semnatura DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI _________ De retinut: veti depune actiunea dupa ce trec 15 de la comunicarea somatiei, care trebuie facuta in prealabil. Atentie; daca o trimiteti prin posta, este esential ca scrisoarea sa fie recomandata, cu continut declarat si cu confirmare de primire. Art. 1.015 - Comunicarea somaţiei (1) Creditorul îi va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecătoresc sau prin scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, o somaţie, prin care îi va pune în vedere să plătească suma datorată în termen de 15 zile de la primirea acesteia. (2) Această somaţie întrerupe prescripţia extinctivă potrivit dispoziţiilor art. 2.540 din Codul civil, care se aplică în mod corespunzător. Art. 1.016 - Instanţa competentă⇓ Dacă debitorul nu plăteşte în termenul prevăzut la art. 1.015 alin. (1), creditorul poate introduce cererea privind ordonanţa de plată la instanţa competentă pentru judecarea fondului cauzei în primă instanţă. |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|