Forum avocaţi > Drept penal

Fostul concubin nu doreste sa imi returneze bunurile

10-02-2022
Vizitator
Buna ziua! Fostul meu concubin nu doreste sa imi returneze bunurile, de cativa ani. Nici rudele sale nu ma ajuta sa le recuperez, le-am cerut ajutorul. Ba ca este plecat din tara, ba gaseste mereu motive.
Ii pot face plangere la Parchet? Pentru furt sau la ce anume sa cer?
Va multumesc din suflet pentru orice raspuns.
Răspunde
 10-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu inteleg de ce ati asteptat atat.
Formulati o notificare oficiala pe care o trimiteti prin executor judecatoresc prin care ii solicitati inapoierea bunurilor. Mentionati clar care sunt acestea si, eventual, valoarea lor aproximativa.
Il informati ca daca nu vi le inapoiaza in 5-10 zile, depuneti plangere pentru savarsirea infractiunii de furt.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Maria a scris pe 10-02-2022:
Buna ziua! Fostul meu concubin nu doreste sa imi returneze bunurile, de cativa ani. Nici rudele sale nu ma ajuta sa le recuperez, le-am cerut ajutorul. Ba ca este plecat din tara, ba gaseste mereu motive.
Ii pot face plangere la Parchet? Pentru furt sau la ce anume sa cer?
Va multumesc din suflet pentru orice raspuns.

Din punct de vedere legal, fapta fostului concubin intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt, insa termenul pentru introducerea plangerii prealabile este de 3 luni de la data la care ati aflat despre savarsirea faptei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
De aceea e nevoie de notificare. Termenul va curge de la expirarea termenului de inapoiere dat prin notificare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2022
Vizitator
Notificarea trebuie facuta neaparat prin executor? Pot trimite prin posta cu confirmare de primire?
Răspunde
 14-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cel mai sanatos e prin executor. Asa nu va putea spune ca nu a primit-o. Merita 100 de lei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2022
Vizitator
Asa voi face, multumesc.
Este prevazut in vreun articol anume data de la care incep sa curga cele 3 luni? In caz ca vor comenta la politie, sa stiu sa le spun.
Răspunde
 14-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In mod normal, pentru furt actiunea se pune in miscare din oficiu.
In cazul dvs, fiind vorba de concubin, care se asimileaza sotului dpdv penal, furtul se urmareste la plangere prealabila (care este altceva decat doar "plangerea" simpla)

Art. 296 - Termenul de introducere a plângerii prealabile⇓

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

Ca urmare a notificarii, savarsirea faptei va fi la expirarea termenului dat prin notificare.

De ex.
azi, 14 feb,ma duc la executor; acesta trimite pe 16 feb. notificarea; in textul notificarii ii spun fostului sa-mi dea bunurile pana pe 20 feb.
Daca pe 20 feb nu le returneaza, de atunci curg cele 3 luni.
Pana acum se presupune ca le-ati lasat la el de bunavoie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Maria a scris pe 14-02-2022:
Asa voi face, multumesc.
Este prevazut in vreun articol anume data de la care incep sa curga cele 3 luni? In caz ca vor comenta la politie, sa stiu sa le spun.

Este la latitudinea procurorului de caz daca va considera termenul de comunicare al notificarii ca fiind data de la care ati aflat despre savarsirea faptei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-08-2022
Vizitator
Am început să observ un comportament ciudat de la soțul meu acum câteva săptămâni și am aflat că soțul meu se vede cu cineva. A început să vină târziu acasă de la serviciu, nu-i mai pasă de mine sau de copii, uneori iese și nici măcar nu se întoarce acasă vreo 2-3 zile. Am făcut tot ce am putut pentru a remedia această problemă, dar fără rezultat. Am devenit foarte îngrijorat și am avut nevoie de ajutor. În timp ce răsfoiam pe internet într-o zi, am dat peste un site web care sugera că Dr Ilekhojie poate ajuta la rezolvarea problemelor conjugale, la restabilirea relațiilor rupte și așa mai departe. L-am contactat și mi-a promis că mă va ajuta cu o vrajă de împăcare. Am făcut tot ce mi-a cerut și la fel ca și cazul Rodicas, soțul meu s-a întors două zile mai târziu cu un alt bărbat. A început să mărturisească tot ce a făcut și mi-a cerut să-i dau o a doua șansă de a face amendamente. Toate datorită doctorului Ilekhojie, soțul meu este acum mai iubitor și mai responsabil. contactați Dr. Ilekhojie cu Whatsapp +2348147400259 sau e-mail: gethelp05@gmail.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.