Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal cu pedeapsa cu executare

20-03-2022
Vizitator
Buna seara.Soțul meu are mai multe dosare cu infracțiuni pe regimul vamal.a avut o condamnare cu suspendare și intre timp s-a mai judecat un dosar și a fost condamnat in lipsa la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare.noi am aflat târziu de sentința am făcut cerere pentru repunere in termen și apel la curtea de apel si a fost respinsă.ultimul dosar care l-a avut s-a judecat la Giurgiu si are cu totul acum 3 ani si 11 luni de executat.as dori sa știu ce se mai poate face in cazul acesta.nu s-a făcut contestație in anulare si nici cerere pentru revizuirea pedepsei.Dacă este un avocat care poate sa găsească o soluție pentru problema noastră.dacă exista varianta sa plătim daune sau orice altceva sa nu execute pedeapsa asta sau măcar o pedeapsa mai mică sa obținem.
Răspunde
 20-03-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Gasirea unei solutii presupune intai studierea problemei. Trebuie sa prezentati unui avocat sentintele si sa-i oferiti orice alte detalii in masura in care vi le solicita.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-03-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cătălina a scris pe 20-03-2022:
Buna seara.Soțul meu are mai multe dosare cu infracțiuni pe regimul vamal.a avut o condamnare cu suspendare și intre timp s-a mai judecat un dosar și a fost condamnat in lipsa la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare.noi am aflat târziu de sentința am făcut cerere pentru repunere in termen și apel la curtea de apel si a fost respinsă.ultimul dosar care l-a avut s-a judecat la Giurgiu si are cu totul acum 3 ani si 11 luni de executat.as dori sa știu ce se mai poate face in cazul acesta.nu s-a făcut contestație in anulare si nici cerere pentru revizuirea pedepsei.Dacă este un avocat care poate sa găsească o soluție pentru problema noastră.dacă exista varianta sa plătim daune sau orice altceva sa nu execute pedeapsa asta sau măcar o pedeapsa mai mică sa obținem.

Puteti solicita redeschiderea procesului penal, in cazul judecarii in lipsa a persoanei condamnate, conform dispozitiilor art 466 NCPP:

"(1) Persoana condamnată definitiv care a fost judecată în lipsă poate solicita redeschiderea procesului penal în termen de o lună din ziua în care a luat cunoştinţă, prin orice notificare oficială, că s-a desfăşurat un proces penal împotriva sa.

(2) Este considerată judecată în lipsă persoana condamnată care nu a fost citată la proces şi nu a luat cunoştinţă în niciun alt mod oficial despre acesta, respectiv, deşi a avut cunoştinţă de proces, a lipsit în mod justificat de la judecarea cauzei şi nu a putut încunoştinţa instanţa. Nu se consideră judecată în lipsă persoana condamnată care şi-a desemnat un apărător ales ori un mandatar, dacă aceştia s-au prezentat oricând în cursul procesului, şi nici persoana care, după comunicarea, potrivit legii, a sentinţei de condamnare, nu a declarat apel, a renunţat la declararea lui ori şi-a retras apelul.

(3) Pentru persoana condamnată definitiv judecată în lipsă faţă de care un stat străin a dispus extrădarea sau predarea în baza mandatului european de arestare, termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data la care, după aducerea în ţară, i-a fost comunicată hotărârea de condamnare.

(4) Procesul penal nu poate fi redeschis în cazul în care persoana condamnată a solicitat să fie judecată în lipsă.

(5) Dispoziţiile alineatelor precedente se aplică în mod corespunzător persoanei faţă de care s-a pronunţat o hotărâre de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei."

Cu toate acestea, afirmati ca sotul s-a prezentat in apel, astfel ca, pentru un raspuns pertinent, trebuie studiata concret speta dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.