Cătălina a scris pe 20-03-2022: Buna seara.Soțul meu are mai multe dosare cu infracțiuni pe regimul vamal.a avut o condamnare cu suspendare și intre timp s-a mai judecat un dosar și a fost condamnat in lipsa la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare.noi am aflat târziu de sentința am făcut cerere pentru repunere in termen și apel la curtea de apel si a fost respinsă.ultimul dosar care l-a avut s-a judecat la Giurgiu si are cu totul acum 3 ani si 11 luni de executat.as dori sa știu ce se mai poate face in cazul acesta.nu s-a făcut contestație in anulare si nici cerere pentru revizuirea pedepsei.Dacă este un avocat care poate sa găsească o soluție pentru problema noastră.dacă exista varianta sa plătim daune sau orice altceva sa nu execute pedeapsa asta sau măcar o pedeapsa mai mică sa obținem. Puteti solicita redeschiderea procesului penal, in cazul judecarii in lipsa a persoanei condamnate, conform dispozitiilor art 466 NCPP: "(1) Persoana condamnată definitiv care a fost judecată în lipsă poate solicita redeschiderea procesului penal în termen de o lună din ziua în care a luat cunoştinţă, prin orice notificare oficială, că s-a desfăşurat un proces penal împotriva sa. (2) Este considerată judecată în lipsă persoana condamnată care nu a fost citată la proces şi nu a luat cunoştinţă în niciun alt mod oficial despre acesta, respectiv, deşi a avut cunoştinţă de proces, a lipsit în mod justificat de la judecarea cauzei şi nu a putut încunoştinţa instanţa. Nu se consideră judecată în lipsă persoana condamnată care şi-a desemnat un apărător ales ori un mandatar, dacă aceştia s-au prezentat oricând în cursul procesului, şi nici persoana care, după comunicarea, potrivit legii, a sentinţei de condamnare, nu a declarat apel, a renunţat la declararea lui ori şi-a retras apelul. (3) Pentru persoana condamnată definitiv judecată în lipsă faţă de care un stat străin a dispus extrădarea sau predarea în baza mandatului european de arestare, termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data la care, după aducerea în ţară, i-a fost comunicată hotărârea de condamnare. (4) Procesul penal nu poate fi redeschis în cazul în care persoana condamnată a solicitat să fie judecată în lipsă. (5) Dispoziţiile alineatelor precedente se aplică în mod corespunzător persoanei faţă de care s-a pronunţat o hotărâre de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei." Cu toate acestea, afirmati ca sotul s-a prezentat in apel, astfel ca, pentru un raspuns pertinent, trebuie studiata concret speta dvs. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|