Forum avocaţi > Drept penal

Punerea în aplicare a unei ordonanțe de ridicare silită

23-03-2022
Vizitator
Bună dimineața punerea în aplicare de un organ de cercetare penala a unei ordonanțe de ridicare silită de bunuri și înscrisuri acesta are obligația de a pune sigiliu pe bunuri și înscrisuri de față cu proprietarul sau când consideră el ca se impune?
Răspunde
 09-06-2022
Vizitator
buna seara!
In mai 2019 amfost angajata ca director vanzari (fara sa am experieta in domeniu, cunostinte juridice sa economice) la un abator de prelucrare a carnii de pui. Sarcina principala era de a asigura fluxul de marfa pentru contractele existente, a gasi noi clieti si de a raspunde promt oricarei solicitari de marfa. In Septembrie am fost sunata pe tel afisat pe site-ul firmei de un nou client care solicita o cantitate considerabila de marfa congelata. Am discutat despre pret,modalitati de plata (op la livrarea primei comenzi si fila CEC in alb dret garantie) si despre necesitatea incheierii unui contract de furnizare.
La prima comanda soferu s-a intors doar cu fila cec. Am sunat beneficiarul si am anuntat ca nu am primit op-ul. Contabilul sef al abatorului impreuna cu contabilul beneficiarului au completat fila cec-garantie (in cadrul unei discutii telefonice).
Apoi beneficiarul a mai facut o comanda la fel e mare de produse pe e-mail, care a fost livrata in cateva zile dar la intoarcere soferul a spus ca nu a primit avizele de expeditie aferente vanzarii pentru ca beneficiarul i-a spus sa s-a inteles cu mine sa le transmita pe e-mail si originalele la urmatorul transport-lucru neadevarat. Am sunat beneficiarul pentru explicatii si a motivat ca soferul nu a inteles dar la urmatorul transport va inmana soferului documentele semnate si instrumentele de plata. La ultimul transport soferul s-a intors cu avizele de expeditie nesemnate si 2 file CEC in alb emise de o alta firma decat ce pentru care se livrase marfa. Contabilitatea s-a sesizat si beneficiarul a motivat ca ei sunt un grup de firme si a cerut ca contabilitatea sa modifice in facturile anterioare denumirea beneficiarului cu cea care a emis ultimile CEC-uri.
Cand CEC-urile au fost respinse de banca, s-a verificat actele aferente livrarilor si s-a constatat ca acestea nu aveau stampila beneficiarului. Am anuntat imediat departamentul juridic al firmei si impreuna cu juristul ne-am deplasat la sediul firmei beneficiare (din certificatul de inregistrare) , dat in acel loc era doar un teren viran. Am mai incercat sa luam legatura telefonica cu ei dar nu au ma raspuns. Dupa acest episod datorita presiunilor eu mi-am prezenta demisia.
In mai 2021 am fost citata ca martor in acest dosar penal (infractiune de emitere de documente false si spare de bani). Am dat declaratie in legatura cu tot ce am stiut. In acest an tot in mai am fost citata de politia din localitatea respectivului beneficiar, tot in calitate de martor. Au trecut aporope 3 ani si nu inteleg ce trebuie sa mai fac si care a fost greseala mea. Va rog sa ma ajutati! agentul de politie ca ma suna imi vorbeste acuzator si agresiv lucru care ma destabilizeaza emotional. Datorita unor probleme de sanatate am facut cerere de audiere prin comisie rogatorie .Pur si simplu ma tem sa fiu audiata in conditii de stres, am impresia ca vrea sa ma determine sa scriu altceva decat ceea ce s-a intamplat de fapt. Care sunt riscurile mele? Ma puteti ajuta?
Răspunde
 10-06-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Momentan aveti calitatea de martor, deci aveti obligatia sa va prezentati in fata organelor de cercetare pentru a da declaratii, cand sunteti citata.

In situatia in care vi se va schimba calitatea procesuala din martor in suspect, sfatul meu este sa va asigurati o aparare eficienta, pentru a va demonstra nevinovatia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-06-2022

multimesc, frumos! Din cele relatate, credeti ca e posibil asa ceva? Mi s-a comunicat ca sunt in fapt urmariti cei care au emis documente de plata fara acoperire.
Răspunde
 10-06-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce nu cunosc datele dosarului nu va pot da un raspuns pertinent.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.