Forum avocaţi > Drept penal

Lipsa progres in plângere penală 2,5 ani

05-04-2022
Vizitator
Buna seara,

Am efectuat o plângere penală către fostul administrator al firmei mele care nu a plătit dările către stat pe perioada mandatului in firma mea și pentru ca după demitere din funcție a intrat abuziv in spațiul comercial și și-a insusit bunuri materiale.
Problema este ca plângerile sunt făcute de 2,5 ani și nici măcar audierea martorilor nu s-a efectuat, deci nici măcar nu exista un inculpat in aceste dosare.
Părerea mea este ca se dorește “măsluirea” acestor dosare, ca nu se dorește nicicum progresul in acestea.
Pot merge la alt nivel sa solicit ajutor? Am mers in audiență la primul procuror dar spune ca nu poate interveni in dosare, doar poate cere un status al acestora. Plus de asta nici nu îmi transmite niciun status cu privire la răspunsul acestuia. Este normal? Pot face o plangere altundeva ? pot merge in instanța pentru ca nu se întâmpla nimic? E normal sa nu existe un termen ce stabilire inculpat? Se poate clasifica dosarul fără ca eu sa știu?
Va multumesc frumos.
Răspunde
 05-04-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Potrivit Codului de procedură penală, dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face la instanta contestaţie privind durata procesului penal, solicitându-se accelerarea procedurii.

Durata rezonabilă a procedurii înseamnă:

1 an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;

1 an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă;

6 luni de la sesizarea instanţei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare.

Astfel, pentru a fi admisibilă, contestaţia nu trebuie făcută înainte de trecerea acestor termene, respectiv 1 an şi 6 luni.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Formulați contestație privind durata procesului penal, iar dacă judecătorul constată că activitatea de urmărire penală nu s-a efectuat într-un termen rezonabil, va admite contestația și va stabili un termen până la care procurorul să finalizeze urmărirea penală.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2022

Mulțumesc frumos pentru răspunsuri, ce pret ar avea formularea contestației și menținerea ei de către un avocat? Și este obligatoriu sa se facă de avocat? O pot face eu personal?

Multumesc frumos.
Răspunde
 06-04-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Poate să fie redactată de avocat și să o depuneți dvs. Nu trebuie să vă prezentați la proces. Contactați-mă dacă doriți și vă pot ajuta cu redactarea plângerii sau puteți apela la un alt avocat de pe forum.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
DanielaS a scris pe 06-04-2022:
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri, ce pret ar avea formularea contestației și menținerea ei de către un avocat? Și este obligatoriu sa se facă de avocat? O pot face eu personal?

Multumesc frumos.

Conform Hotararii UNBR nr.174/ iunie 2021 care stabileste onorariile minimale

pct 2.12. Formularea contestației privind durata procedurii – 660 lei
2.13. Asistența/reprezentarea juridică în fața judecătorului de drepturi si libertăți în contestația privind durata procedurii – 660 lei

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-04-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
DanielaS a scris pe 06-04-2022:

Multumesc frumos.

Pentru a va informa despre costurile onorariului pentru redactare si reprezentare juridica, va trebui sa contactati personal avocatul cu care doriti sa colaborati.

Daca aveti cunostinte juridice, puteti formula dvs cererea.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.