Forum avocaţi > Drept penal

La ce ma pot aștepta..? Va rog sa îmi răspundeți.

08-04-2022

Bună ziua!
În urma cu câteva zile am fost surprins la volan cu o valoare pe aparat de 0.70 alcool și 88km/h în localitate.
Alături de polițist mi-au fost prelevate 2 probe de sânge neștiind încă rezultatul lor urmând sa le achit eu pentru a le primi mai rapid!
Polițistul mi a înmânat :
-dovada fără drept de conducere
-o foaie prin care eu cer sa plătesc acele analize pentru a urgenta rezultatul,
-o alt foaie în care precizează ca am permisul suspendat din cauza articolului 336 al 1.
-un proces verbal in care se specifica amenda pentru viteza de 88kmh, 4 puncte de amenda și suspendare pe 30 zile a permisului.

*Preciez ca sunt la prima abatere nu am avut antecedente de absolut nici un fel niciodată.
*la ce ma pot aștepta, ce urmează sa se intample în continuare?
*Permsiul mi se v-a mai restitui?
*Precizez ca lucrez în mapn.
Răspunde
 08-04-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă probele de sânge vor arăta o concentrație de alcool mai mare de 0,80, veți fi cercetat penal și veți primi o pedeapsă în funcție de acest aspect. Având în vedere că, concentrația în aerul expirat este de 0,70, cu siguranță concentrația din sânge va fi mai mare, probabil dublă.
Este bine că nu aveți antecedente penale.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-04-2022

Va mulțumesc frumos pentru răspuns!
Însă dacă concentrația iese aproape dubla cum spuneți, la ce ma pot aștepta în situația asta? Care ar fi sancțiunile de la cea mai mica la cea mai mare..?

Și încă o întrebare, exista posibilitatea sa îmi primesc permisul înapoi sau în aceasta cauza mi se v a anula?

Aștept răspunsul dumneavoastră!
Va mulțumesc!
Răspunde
 08-04-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Art. 336 - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe⇓

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Aveti nevoie de avocat ptr ca acesta sa incerce obtinerea amanarii aplicarii pedepsei, caz in care permisul nu se anuleaza, sau o condamnare sub supraveghere, caz in care permisul se anuleaza insa puteti sa examen din nou dupa 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei. In orice caz, ca sa va usurati situatia, va recomand un acord de recunoastere a vinovatiei in fata procurorului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-04-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sethzr07 a scris pe 08-04-2022:
Va mulțumesc frumos pentru răspuns!
Însă dacă concentrația iese aproape dubla cum spuneți, la ce ma pot aștepta în situația asta? Care ar fi sancțiunile de la cea mai mica la cea mai mare..?

Și încă o întrebare, exista posibilitatea sa îmi primesc permisul înapoi sau în aceasta cauza mi se v a anula?

Aștept răspunsul dumneavoastră!
Va mulțumesc!

Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, iar permisul de regula se anuleaza, in functie de modalitatea de executare a pedepsei.

Va trebui sa va asigurati o aparare de specialitate, pentru a obtine o pedeapsa indreptata spre minimul special, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate, care sa permita recuperarea permisului la finalizarea dosarul.

Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, in etapa urmaririi penale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.