Forum avocaţi > Drept penal

Revizuirea unei cauze penale

16-04-2022
Vizitator
Bună ziua,am fost condamnat pentru infracțiunea de înșelăciune la pedeapsa de un an,mi s-a adăugat la pedeapsa aceasta o suspendare mai veche de 2 ani si jumătate,deși nu mai eram în suspendare și perioada de încercare expirase,dar încă nu eram reabilitat judecătoresc.
Pe scurt speță
În 2018 am fost invitat la politie sa dau o declarație,am fost bătut și amenințat sa scriu ce mi s-a dictat,comandantul acelei sectii ma pus sa platesc prejudiciul 300ron cu promisiunea ca va clasa dosarul, am platit apoi am plecat acasă.După ceva timp am plecat in străinătatea,nu am mai știut nimic de evoluția dosarului pana când am aflat ca acel dosar era trimis în judecată,am angajat un avocat,menționez faptul ca eu nu mam prezentat în fata instantei nici intr-o faza a procesului,în fond am fost condamnat la un an și mi sa adăugat suspendarea,decizia a fost menținută și în apel,am făcut recurs în casație,vreau sa specific ca persoana vătămată nu sa prezentat deloc la nici un termen al procesului,am reușit sa iau legătura cu persoana vătămată abia în faza recursului în casație,acesta aflându-se la rândul sau în străinătate pe perioada judecării procesului,luând legătură cu partea vătămată,acesta a dat o declarație notariala de retragere a plangerii penale în care a specificat ca a împăcarea noastră a intervenit în faza urmării penale atunci când am plătit prejudiciul și ca pe toată perioada desfășurării procesului nu a fost în tara,cu toate acestea ICCJ a respins recursul.
Am folosit și calea de atac a contestatie in anulare fără succes
Sunt nevinovat și as vrea sa știu dacă se poate face o revizuire a cauzei
Menționez faptul ca nu sunt arestat deși a trecut mai bine de un an de la condamnare,sunt nevinovat și nu permit sa fac pușcărie pe degeaba
Am câteva întrebări
1 Ma încadrez sa fac o revizuire a cauzei?
2 Dacă da se poate judeca aceasta revizuire alt undeva decât la judecatoria care a pronunțat fondul
Răspunde
 18-04-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, declaratia notariala data abia cu ocazia recursului in casatie a fost tardiva.
Împăcarea produce efecte numai dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.
Ori , in cazul dvs, faza a fost mult depasita.
Iar faptul ca ati achitat prejudiciul, nu conduce si la inlaturarea raspunderii penale.
De aceea, ICCJ nu avea cum sa decida altfel.
Cu parere de rau, eu nu am identificat un motiv de revizuire.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-04-2022
Vizitator
Motivul principal pe care s-a intemeiat cererea de recurs in casatie a fost a ceea ca fapta reprezinta o simpla contraventie,am fost trimis in judecata fara a avea calitate de inculpat(fara a mi se aduce la cunostinte sau sa semnez EU aceasta calitate) parerea mea este ca sistemul juridic din Romania nu functioneaza, si oricat ai incerca sa te aperi e in zadar.
Răspunde
 19-04-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate dvs nu ati efectuat demersurile legale in termenele procedurale, spre exemplu impacarea ar fi trebuit sa intervina pana la primul termen de judecata pe fond.

In al doilea rand, ati fost judecat in lipsa, astfel ca si in lipsa unei condamnari anterioare, instanta nu putea sa pronunte o pedeapsa neprivativa de libertate.

Mai mult decat atat, daca vi s-a retinut recidiva, automat vi s-a revocat beneficiul suspendarii, iar pedeapsa rezultanta trebuie efectuata in regim de detentie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-04-2022
Vizitator
IN REGIM DE DETENTIE AR TREBUI SA FACA JUDECATORUL CARE M-A CONDAMNAT INTRUCAT DIN PROBELE EXISTENTE LA DOSAR NU REZULTA CA EU SUNT AUTORUL ACELEI INFRACTIUNII,EU NU O SA FAC NICIODATA INTRUCAT NU SUNT VINOVAT CU NIMIC
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.