Bună ziua,am fost condamnat pentru infracțiunea de înșelăciune la pedeapsa de un an,mi s-a adăugat la pedeapsa aceasta o suspendare mai veche de 2 ani si jumătate,deși nu mai eram în suspendare și perioada de încercare expirase,dar încă nu eram reabilitat judecătoresc. Pe scurt speță În 2018 am fost invitat la politie sa dau o declarație,am fost bătut și amenințat sa scriu ce mi s-a dictat,comandantul acelei sectii ma pus sa platesc prejudiciul 300ron cu promisiunea ca va clasa dosarul, am platit apoi am plecat acasă.După ceva timp am plecat in străinătatea,nu am mai știut nimic de evoluția dosarului pana când am aflat ca acel dosar era trimis în judecată,am angajat un avocat,menționez faptul ca eu nu mam prezentat în fata instantei nici intr-o faza a procesului,în fond am fost condamnat la un an și mi sa adăugat suspendarea,decizia a fost menținută și în apel,am făcut recurs în casație,vreau sa specific ca persoana vătămată nu sa prezentat deloc la nici un termen al procesului,am reușit sa iau legătura cu persoana vătămată abia în faza recursului în casație,acesta aflându-se la rândul sau în străinătate pe perioada judecării procesului,luând legătură cu partea vătămată,acesta a dat o declarație notariala de retragere a plangerii penale în care a specificat ca a împăcarea noastră a intervenit în faza urmării penale atunci când am plătit prejudiciul și ca pe toată perioada desfășurării procesului nu a fost în tara,cu toate acestea ICCJ a respins recursul. Am folosit și calea de atac a contestatie in anulare fără succes Sunt nevinovat și as vrea sa știu dacă se poate face o revizuire a cauzei Menționez faptul ca nu sunt arestat deși a trecut mai bine de un an de la condamnare,sunt nevinovat și nu permit sa fac pușcărie pe degeaba Am câteva întrebări 1 Ma încadrez sa fac o revizuire a cauzei? 2 Dacă da se poate judeca aceasta revizuire alt undeva decât la judecatoria care a pronunțat fondul |
|