Forum avocaţi > Drept penal

Furt din supermarket

28-05-2022

Bună ziua! Acum cateva zile, un prieten de-al meu a furat dintr-un supermarket (auchan) niste mancare in valoare de 20 de lei, iar eu am fost de față. Nu este prima dată cand merg cu el să-și fure mâncare. Astazi, una dintre rudele prietenului meu (care lucreaza in supermarket-ul respectiv) l-a anuntat ca l-au prins pe camera ca a plecat fara sa plateasca. Vreau sa stiu ce pot pati eu ca si complice (interdictie in magazin, amenda, cazier, inchisoare, etc.). Multumesc!
Răspunde
 29-05-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Complicele la furt se pedepseste la fel ca si autorul.[închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă] si nu conteaza daca se fura un pai sau un bustean,nu se schimba incadrarea juridica.
Acest aspect poate fi avut in vedere din alte puncte de vedere.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Depinde ce se poate dovedi din acele imagini referitor la persoana dvs și depinde și de declarațiile făptuitorului și ale dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2022
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 29-05-2022:
Complicele la furt se pedepseste la fel ca si autorul.[închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă] si nu conteaza daca se fura un pai sau un bustean,nu se schimba incadrarea juridica.
Acest aspect poate fi avut in vedere din alte puncte de vedere.
Și in ce caz pot primi ca și complice inchisoare si in ce caz pot primi amenda?
Răspunde
 30-05-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
PDLC a scris pe 28-05-2022:
Bună ziua! Acum cateva zile, un prieten de-al meu a furat dintr-un supermarket (auchan) niste mancare in valoare de 20 de lei, iar eu am fost de față. Nu este prima dată cand merg cu el să-și fure mâncare. Astazi, una dintre rudele prietenului meu (care lucreaza in supermarket-ul respectiv) l-a anuntat ca l-au prins pe camera ca a plecat fara sa plateasca. Vreau sa stiu ce pot pati eu ca si complice (interdictie in magazin, amenda, cazier, inchisoare, etc.). Multumesc!

Puteti fi cercetat pentru complicitate la savarsirea infractiunii de furt, in functie de situatia de fapt.

Sfatul meu este sa va asigurati o aparare eficienta, pentru a va demonstra nevinovatia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2023
Vizitator
Un prieten al meu a uitat să platească o marfă în valoare de 34 lei !A fost prins înainte să treaca printre stâlpii senzori !
I-a luat marfa si a repuso în circuitu comercial dar a chemat și politia care i-a întocmit un proces verbal cu cele savârsite unde el a recunoscut fapta și a declarat ca regretă nespus de tare !
Precizez că prietenul are 65 de ani și este pensionar !
Ce pedeapsă ar putea lua ?
Răspunde
 14-06-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din pacate prietenul dvs risca sa i se intocmeasca dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt, fapta prevazuta de art 228 NCP:

“ (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.”

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-06-2023
Vizitator
Chiar dacă are 65 de ani și are diabet insulinonecesitant ?
Răspunde
 14-06-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Probabil, procurorul va dispune renuntarea la urmarirea penala.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-06-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
BA1958 a scris pe 14-06-2023:
Chiar dacă are 65 de ani și are diabet insulinonecesitant ?

Varsta si afecțiunile medicale nu constituie un impediment in a raspunde penal pentru o fapta savarsita, insa procurorul va analiza situatia de fapt si circumstantele personale ale faptuitorului si va dispune o solutie in acest sens.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.