| Sernic Vizitator |
| Pe 4 iunie 2022, seara, am avut o premonitie ca ceva rau s-a intamplat cand parintele meu vorbea la telefon cu seful lui care supravegheaza cursul recensamantului, faza a doua (interviu fata-in-fata), avand un ton foarte voios si optimist. Stiam ca de la 1 februarie a inceput recensamantul, faza on-line. Am fost avertizat din timp de unii avocati, din tabara conservatoare (dar si alti cetateni cu pregatire si curajosi, la interviuri publice, la TV, pe internet), de neregulile grave cu legislatia noua romaneasca si cea comunitara si de pericolul inscrierii cetateanului imprudent la recensamant. M-am hotarat sa refuz participarea si n-am spus nimanui de asta, decat la vreo 2 straini oarecare. Apropo, atentionez ca eu si parintele meu suntem co-proprietari de 10 ani, in urma unei dezbateri succesorale notariale acceptate dupa moartea ceuilalt parinte al meu, ce-a devenit act de proprietate. Eu si parintele meu supravietuitor stam in aceeasi casa impreuna, dar nu ne intelegem bine. Din vina lui, mi-am si pierdut ultima meserie si am ramas somer si si-a facut simtita dorina sa nu mai lucrez decat acolo unde el ar vrea ("pentru binele meu"). Asadar, pe 4 iunie, seara, am decis sa verific (sperand, in acelasi timp, ca totul e inca bine) daca nu cumva m-a bagat deja in baza de date a recensamantului actual. Am introdus CNP-ul meu + un cod generat de pagina de internet a INS-ului si am descoperit cu stupoare ca, cica, am participat la asa ceva in data de 21 martie si, cica, prin efortul meu (inexistent, de fapt) beneficiez de o zi libera de la serviciu. Am fost scarbit si scandalizat de ce-am citit din documentul .pdf ! S-a anuntat repetat la radio (dar si pe internet) ca la prima faza a recensamantului, cetatenii fie se inscriu de acasa, de pe calculator sau alt dispozitiv conectat la internet, fie se duc in persoana la orice spatiu special amenajat al primariei localitatii unde domiciliaza. Nici nu m-am inscris de acasa, pe computer, pentru a completa fisa on-line cu intrebari ale recensamantului, nici nu m-am deplasat la primarie ! Stiu ca de acasa (eu stand mult timp acasa, in ultimul timp), parintele meu nu a deschis vreodata calculatorul pentru participarea la recensamant. Deci, pot banui ca s-a dus pe 21 martie 2022 la primarie, completand nu numai pentru sine, dar si pentru mine, cica, in numele meu. Ceea ce e scandalos si nedrept e ca pana acum, el nici nu mi-a zi deloc de ce-a facut mie asta, nici nu m-a atentionat de intentiile lui pana la ziua respectiva, nici nu mi-a cerut permisiunea. Apropo, parintele meu stia unde se afla cartea mea de identitate, in locuinta ! Dar, niciodata nu m-am gandit ca poate fi viclean si sa actioneze astfel ! Banuiesc c-a facut-o pentru bani, sa nu plateasca pentru mine amenda, in caz c-as refuza participarea (avand in vedere ca ei mi-a provocat somajul si m-a tinut in asta stare, pentru a exercita control total asupra mea). Deci, cartea mea de identitate mi-a fost luata de el, pentru recensamant, undeva la primarie, si probabil a si semnat pentru mine in registru (daca exista asa ceva + el putand, de asemenea, sa-mi imite lejer semnatura). Atentionez ca el e genul de om care va minti de va crapa piatra si daca te crede fraier sau ratat, te va sfida si te va dispretui. El e invizibil celor nedescurcareti, fermecator, credibil, d.p.d.v. social, si e greu sa fugi de oameni ca el, mai ales dupa ce i-ai deschis usa casei tale. In plus, e tare razbunator cand se ghiceste ce e aievea si se afla de raul pe care l-a savarsit. Nu suporta deloc, acest individ, sa piarda ! Nimeni nu stie, pana acum, de patania mea, dar si de refuzul meu de a participa la recensamant. Ma revolta mult ca el a actionat peste vointa mea, lipsindu-ma, pe nedrept, si de libertatea mea de alegere, si de dreptul meu la refuz. Pentru gestul lui urat, justificat ar fi sa transform orice din casa mea intr-o arma alba si sa-l rup in bataie, sa-l umplu de sange, fiindca m-a tratat, aici, ca pe un animal sau rob. Probabil asta si-ar si dori sa se petreaca, acest cetatean viclean si rau-voitor, ca pe urma sa se arate lumii ca victima si sa aiba motivul sa ma infunde. Exista riscul sumbru ca datele mele personale (fie ele reale sau trunchiate), furnizate de acest "dihor", fara aprobarea si stiinta mea, recensamantului sa nu mai poata fi anulate, chiar daca s-ar descoperi ca eu as avea dreptate ! Am ales sa nu-l confront, pana acum, ca sa nu ma enervez de vreo reactie sau raspuns al lui si sa iasa multe scantei. O gaselnita de-a lui e sa invoce logica (lui) si sa ma oblige sa ma justific mereu, in consecinta umilindu-ma (intrucat, la insistentele lui, as fi vreun handicapat mintal sau vreun element social periculos - fara stirea autoritatilor abilitate !). Am vorbit deja cu 5 avocati (si de penal, si de civil), in persoana, despre asta (atat cat au fost disponibili). Unul chiar s-a simtit blocat, ceilalti mi-au comunicat ca: e prea tarziu si ca situatia mea e foarte complicata, nu se mai poate face nimic, ca nu trebuie sa ma sperii ("nici o teorie a conspiratiei p-aci", "impaca-te cu situatia"), sa fiu pragmatic si cu sange-rece in viata ("fruntea sus !"). Doi din avocati m-au si atentionat ca ma paste dosar penal pentru defaimare daca m-as plange la politie (si de acolo la Parchet), avand in vedere ca probele mele pe care le-as invoca impotriva parintelui meu sunt slabe. Oh, mai trebuie sa apelam la hackeri (zicea unul), pentru a se stabili clar cine si unde s-a facut inregistrarea mea. Simt ca mi-am pierdut si libertatea, si proprietatea mea privata, in favoarea unor straini (puternici de la Bucuresti, Bruxelles...), din vina astuia. Asadar, vreau ceva mai mult, sa-l pot prinde si zdrobi. Mai pot fi alti avocati care sa ma poata convinge sa procedez altfel ? Va rog frumos, ajutati-ma ! | |
|
|
 | Bernard Vizitator |
| Buna seara ! Imi pare sincer rau pentru dumneata ! Nu meritai, dupa parerea mea umila, asa ceva. Ce solutii ai avea la indemana ? 1) sinucidere fizica = moarte. N-o recomand, caci atat parintele dumitale care si-a batut joc de ceea ce esti in ultimul hal, cat si diavolul si-ar dori asta. Nu intra in jocul lor ! 2) sinucidere juridica - nimicirea atat a actului dumitale de identitate, dar si a certificatului de nastere (in original si duplicatele). Devii nomad si aproape al nimanui, ca tiganii, oamenii strazii si cersetorii. Iesi din radarul autoritatilor centrale, pentru o bucata de timp. Apropo, romanii de azi, neopagani, ar fi foarte bucurosi sa extermine pe "fraierii" si "ratatii" societatii, in numele progresului. De-aia e nevoie de un drept constitutional de a detine si de a purta arme fizice, pentru aparare ! 3) Un domn avocat de calibru greu, al Baroului Bucuresti, a zis ca dupa expirarea ultimului termen al recensamantului nu se mai pot aplica, legal, amenzi pentru refuzul recenzarii. Recomanda ca in cazul acelora care au fost santajati sau intimidati, pentru a-si ceda datele personale, in vederea indeplinirii recensamantului, dar si al dumitale, de furt si de introducere pe ascuns, fara drept, sa te adresezi Autoritatii Nationale pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Faci plangere lor pentru culegerea ilegala sau pentru prelucrarea gresita/ilegitima a acelor date. Pagina de internet a institutiei: https://www.dataprotection.ro/. Citeste de acolo rabdator si vezi ce-ti trebuie. 4) Fa-ti o declaratie pe proprie raspundere la notariat ca n-ai vrut sa participi la recensamant si nici n-ai facut-o deloc si o pastrezi, pe viitor (verifica daca ai bani !). Apoi, trimiti o petitie asemanatoare prefectului judetului unde locuiesti legal (el e reprezentantul de frunte al guvernului care s-a ocupat de recensamant si-a avut interes), dar si INS-ului, avand aceeasi idee. Ai la dispozitie pana cel mai devreme octombrie 2023, cel mai tarziu decembrie 2023, cand datele oficiale si definitive ale recensamantului vor fi facute publice. Dupa aceea, s-a terminat. Daca nu reactionezi inseamna c-accepti. 5) pentru ultimele 3 puncte, rabda, observa ce se petrece in jurul dumitale si profita repejor si prudent de noile oportunitati si conjuncturi ivite. Daca voi afla de alta idee buna de la avocati (pct. 3) pentru sprijinirea dumitale, iti voi scrie cat de curand posibil. Atentie la ce-ti doresti ! Bafta si... Cristos fie cu tine ! | |
|
|