Forum avocaţi > Drept penal

AM CONDUS CU DOVADA EXPIRATA DE 3 ORE

15-06-2022

Buna ziua, in data de 13 martie ora 03:00 am circulat cu masina avand dovada expirata de la 00:00.
Mi s a intocmit un dosar penal pentru aceasta fapta si mi a fost luata o declaratie acum doua saptamani. Care sunt pedepsele pe care procurorul le poate da?
Multumesc!
Răspunde
 15-06-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Art. 335 - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere⇓

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Radupopescu_ a scris pe 15-06-2022:
Buna ziua, in data de 13 martie ora 03:00 am circulat cu masina avand dovada expirata de la 00:00.
Mi s a intocmit un dosar penal pentru aceasta fapta si mi a fost luata o declaratie acum doua saptamani. Care sunt pedepsele pe care procurorul le poate da?
Multumesc!

Veti fi incadrat la art 335 alin 2 cp, Iar sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei pentru a beneficia de o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate, care sa permita restituirea permisului la finalizarea dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.