Forum avocaţi > Drept penal

Alcoolemie 0.46 sânge

04-07-2022
Vizitator
Pe data de 19 am fost testat de politia rutiera cu aparatul de alcooltest și mi.a ieșit 0.13. Iar la sânge mia ieșit 0.46. Care sunt urmările?!
Răspunde
 04-07-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dacă o persoana conduce cu o îmbibație alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge este pasibil de contravenție, iar cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie infracțiune.

Dvs. ati avut 0.46, deci ati savarsit o contraventie.

Art. 102 OUG 195/2002
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:

a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

Amenda prevăzută în clasa a IV – a de sancțiuni - 9 la 20 puncte-amendă, iar punctul de amendă este 145 lei.

Permisul de conducere se va reține în vederea aplicării măsurii suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Daca a avut loc si un accident, se majoreaza de drept cu 30 de zile.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-07-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cimpoesu Dragos a scris pe 04-07-2022:
Pe data de 19 am fost testat de politia rutiera cu aparatul de alcooltest și mi.a ieșit 0.13. Iar la sânge mia ieșit 0.46. Care sunt urmările?!

Veti primi o sanctiune contraventionala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-07-2022

.
Răspunde
 06-07-2022

Bună ziua sunt sofer profesionist și am fost prins de polițiști în aeroport în Germania așteptând la încărcat, să-mi dea rampă eram cu Camioanul parcat motorul oprit, am mers la birou să-mi dea rampă și cum am vorbit cu ei am mirosit a alcol și au sunat la poliție au venit băieți miau pus fiola într-adevăr bausem la pauza de 9 ore si mia ieșit 02.8 mau dus la sânge acolo încă nu a venit rezultatul nu mia loat permisul mia dat 1000 euro amenda și aștept să-mi vina sentința cu verdictu final misa spus ca ar fi vorba de restricție sa nu conduc un an de zile în Germania acuma părerile sunt împărțite la ce ma pot aștepta e prima abatere nu am atecedente
Răspunde
 07-07-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din moment ce ati savarsit infractiunea in Germania, veti fi cercetat conform legislatiei germane, motiv pentru care va trebui sa apelati la serviciile unui avocat local.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2022
Vizitator
Bună seara. Soțul a fost prins băut la volan.. În epilotest ia ieșit.0,55.si la sânge prima proba 1,46 și a doua 1,03 pe cât timp iar putea lua permisul
Răspunde
 10-12-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Sotului dvs i se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului si risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda penala, iar permisul de regula se anuleaza.

Sfatul meu este sa isi asigure o aparare eficienta pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minim, cu o modalitate de executare care sa permita restituirea permisului la finalizarea dosarului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.