Bună ziua,în anul 2018 politia a venit la mine acasă unde stăteam cu chirie împreună cu concubina mea,am fost invitat la sediul politiei și mi s-a adus la cunoștință ca se fac cercetări cu privire la infracţiunea de inselaciune mai exact cineva s-a conectat la rețeaua de internet și a postat anunțuri false cu privire la locuri de munca în străinătate,ca și persoane vătămate a fost o singura persoana care suferise un prejudiciu de 300 RON,menționez faptul ca am fost amenințat cu arestul preventiv sa recunosc ca eu sunt persoana în cauza,din pacate am det 2 declarații una de martor alta de suspect și am scris ce mi s-a dictat, a urmat concubina mea cu declarații aceasta declarând ca nu are cunoștințe despre acea infracțiune și nu știe cine este persoana în cauza care a făcut acea infracţiunea,dar a confirmat ca am locuit împreună la acea adresa,in aceeași zi comandantul acelei sectii mi-a propus sa platesc prejudiciul și să scap,doar ca partea vătămată nu era în tara și am platit prejudiciul unui rude încheindu-se un proces verbal de predare primire a banilor și am primit asigurări din partea organelor de ancheta ca totul va fi bine,din ziua aia nu am mai știut nimic de dosar pana a ajuns în judecată după vreo 3 termene,eram plecat in străinătatea am angajat un avocat care la rândul lui mia zis sa stau liniștit ca totul va fi bine,în anul 2020 am primit pe fond un an pentru aceasta Fapta,la care s-a adăugat o suspendare mai veche pentru cu totul alte fapte,abia în acel moment am inceput sa ma interesez cu adevărat de dosar,persoana vătămată nu își retrăsese plângerea astfel dosarul ajunsese în judecată,am încercat sa dau de persoana vătămată dar fără succes,aflandu-ma în străinătate am venit în tara și am dat o declarație notariala prin care am spus adevărul ca nu eu sunt persoana care a postat anunțurile și ca nu cunosc persoana care a făcut acest lucru,ba mai mult am invocat semnatura data pe declarații în fata organelor de ancheta care nu corespunde cu semnatura mea ,am semnat declarațiile în acel fel în faza de urmărire penala mizând pe faptul ca dacă se va ajunge mai departe sa pot demonstra ca am fost constrâns sa dau acele declarații. În 2021 mi sa respins apelul ca nefondat,dar nu am fost arestat nici în ziua de azi ca sunt în străinătate,intre timp am dat de persoana vătămată care si-a retras plângerea printr-o declarație notariala,mentonand ca împăcarea noastră a intervenit in ziua când am platit prejudiciul,dar acesta declarație notariala nu ma ajutat deloc,menționez faptul ca la dosar a mai fost un martor respectiv proprietara apartamentului unde locuiam cu chiria în declarații aceasta susținând ca nu are cunoștințe cine a făcut acea infracțiune și ca ma văzut o singura data când i-a închiriat apartamentul concubinei mele În urma cu câteva zile am vorbit cu o cunoștință, care printre altele m-a întrebat de ce nu mai vin în tara i-am explicat situația iar acesta a zis ca el s-a conectat la rețeaua internet și el a postat acele anunțuri când a fost la mine. Întrebarea este se poate face o revizuire a cauzei,dacă nu va recunoaște în fata organelor judiciare,sa îl înregistrez sa vb cu el sa recunoască,un sfat va rog |
|