Forum avocaţi > Drept penal

Înșelătorie auto SH

15-12-2022
Vizitator
Am cumpărat o mașină SH in septembrie 2021. Știam că a fost lovită în spate și reparată, dar nu m-a deranjat deoarece avea km puțini (10.000) iar în rest arăta ca nouă. In plus inca era în garanție (fabricata 2019).
Anul acesta am mers sa fac ITP și cei de la stația ITP m-au respins deoarece lipsește seria de șasiu care trebuia să fie pe podeaua portbagajului.
Eu habar nu aveam că acolo ar trebui sa fie seria de șasiu. La momentul cumpărării am verificat seria din stanga jos a parbrizului si pe stâlpul din dreapta, care corespundeau documentelor. Se pare că la momentul reparației fostul proprietar a înlocuit podeaua portbagajului cu o piesa din dezmembrări fără să mai treacă pe la RAR pentru reomologare șasiu.
Acum mașina este inutilizabilă, nimeni nu face ITP. Am citit si pe siteul rarom.ro (RAR) iar conform normelor tehnice în vigoare piesa înlocuită de fostul proprietar trebuia să fie noua,deoarece face parte din structura de rezistență.
Așadar nici ITP nu se poate face la mașină, nici la RAR nu se poate face nimic.
Pot face plângere penală pentru înșelăciune fostului proprietar? Dețin factura de achiziție pe numele celui care mi-a vândut mașina în care scrie "vehicul avariat" și am martor că eu am luat-o întreaga, reparată. El a luat-o cu 4000 euro avariată, eu i-am plătit 7000 euro, conform documentelor pe care le dețin.
Va rog să-mi dați un sfat.
Răspunde
 15-12-2022
Vizitator
Completare la postarea de mai sus:
Am căutat in portbagaj in locul in care este seria și am gasit, sub un strat de chit și vopsea, că mașina are serie de șasiu, dar nu este cea din acte. Probabil este seria mașinii de la care a fost luata piesa.
Răspunde
 17-12-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Aveti posibilitatea sa formulati o plangere penala impotriva vanzatorului sau va puteti adresa instantei civile, cu o actiune prin care sa solicitati anularea contractului de vanzare-cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara, adica dvs sa restituiti masina, iar vanzatorul sa va restituie pretul achitat.

De asemenea, puteti solicita si niste daune, pentru prejudiciul suferit.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2022

Am rezolvat amiabil. Mulțumesc de răspuns
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.