Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal

01-02-2023
Vizitator
Buna ziua.In luna august 2022 la serviciu mie si altor colegi ni s-a facut plangere penala pentru abuz in serviciu( prejudiciu pentru nerecuperarea sumelor din pvc an 2012-2015).Plangerea a fost facuta la Parchetul de pe langa judecatoria sector 1.Lucrez la o institutie de stat si am ca atributii procesele verbale de contraventie. Sumele din PVC sunt inregistrate in debit la Serviciul Contabilitate si trimise la Oficiul juridic pentru Executare.Pentru perioada 2012-2015 au fost multe pvc-uri inregistrate in debit, dar nu au fost executate.La un control al curtii de conturi s-a constatat ca nu s-a facut executarea pentru ca pvc-urile nu au fost comunicate cf.Og 2/2001.Ele au fost trimise prin posta cu confirmare de primire, dar plicurile sau intors cu mentiunea ,,avizat,reavizat,expira termen''.Conform unei dispozitii in baza careia se lucra atunci, comunicarea se facea doar prin posta nu si prin afisare. In anul 2016 a fost reglementat cum si de cine se face afisarea pvc.In concluzie eu si alti salariati avem plangere penala pentru un prejudiciu , o suma destul de mare. Problema este ca di 5 salariati cati au fos in acea perioada am mai ramas doar eu ceilalti fie sau pensionat, fie au plecat.Eu am luctrat in 2012 din ian-martie si apoi din luna august 2015, dar in plangere spune ca am lucrat in perioada 22.03.2012 si 09.12.2013-29.02.2016.Pana la aceasta data nu am primit nimic de la instanta.Ce pot sa fac eu in atare situatie, astept sa vad ce se intampla sau sa ma interesez de dosar.Pot fi cercetata doar eu care inca mai activez in serviciu acum sau si colegii care nu mai lucreaza.Pot dovedi cu acte ca nu am lucrat in acea perioada procese verbale de contraventie.Va multumesc anticipat.
Răspunde
 02-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Speta dvs este destul de complexa si pentru un raspuns pertinent, trebuie analizata concret situatia de fapt si probele detinute impotriva dvs.

Sfatul meu este sa verificati stadiul cercetarilor si sa va construiti o aparare eficienta, pentru a va demonstra nevinovatia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2023
Vizitator
Va multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.