Forum avocaţi > Drept penal

Posibila infractiune de santaj ?

30-04-2023
Vizitator
Buna ziua, o mica speta... Acum o luna de zile am avut un conflict pe un server de discord cu un individ, mi-a vorbit foarte urat apoi mi-a trimis mesaj in privat pentru a continua conflictul ( aflasem ulterior cine este acel individ deoarece facuse un obicei din comportamente de genul ) si i-am spus fara sa am vreo intentie in acest sens sa isi ceara scuze ca m-a injurat sau imi voi face multiple conturi cu numele si poza lui, raspunsul lui fiind unul pe care nu il pot reproduce aici. I-am spus sa inceteze, fiindca ii pot face plangere, avand in vedere ca stiam exact despre cine e vorba. Problema e ca la scurt timp m-a abordat din nou si m-a amenintat ca imi va face plangere pentru santaj si ca voi primi o citatie pe x data care a trecut de mult timp. Nefacand rau nimanui niciodata, neavand vreo tangenta cu subiecte de genul acesta si aruncand un ochi pe continutul infractiunii de santaj care prevede inchisoarea de la 1 la 5 ani m-am speriat putin, trebuie sa recunosc. Stiu ca pare banal, dar m-a afectat foarte mult. As aprecia daca cineva mi-ar putea spune daca chiar am comis o astfel de fapta.
Răspunde
 02-05-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Atat timp cat dvs i-ati spus doar ca va veti adresa organelor de politie, fapta nu reprezinta amenintare sau santaj.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-05-2023
Vizitator
El se referea la faptul ca i-am spus sa isi ceara scuze ca m-a injurat sau imi voi face multiple conturi cu numele si poza asta, a fost o gluma oricum, dar el la asta se referea prin "santaj". Voiam sa stiu daca lucrul acesta poate fi catalogat drept infractiune.
Răspunde
 03-05-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu e niciun santaj, stati linistit.
Infractiunea de santaj trebuie sa fie calificata prin scop, santajez pe cineva ca sa obtin un folos nepatrimonial ori patrimonial. Fara scop, sunt vorbe.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2023
Vizitator
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Stiu ca e absolut banal, dar m-a afectat extrem de mult, in special stiind ca nu am avut vreodata de-a face cu o interactiune de genul acesta. Voi fi mult mai precaut de acum.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.