Forum avocaţi > Drept penal

Pot merge in România sa fac câteva acte?

29-06-2023
Vizitator
Bună seara! Am facut o prostie mare de tot și mi-e foarte rușine,nu stiu ce a fost în capul meu. Am furat 3 produse din Kaufland,un body,un șampon și in odorizant auto,în valoare de maxim 15€. Este prima data când fac asa ceva și sunt foarte speriată! Am plătit câteva si am dat sa plec,iar cei de la paza m-au oprit pentru verificare si m-au chemat intr-o încăpere. Au verificat bonul si ce produse aveam plătite,iar restul au rămas la ei. Cel de la paza a început sa scrie o foaie,bănuiesc ca proces verbal,mi-a cerut buletinul si a spus ca o sa vina poliția. M-am speriat foarte tare,mi-am cerut iertare,dar mi-au spus ca o sa am Interdicție în acel magazin 1 an. A venit poliția,mi-a trecut datele pe un carnetel si am intrebat ce se întâmpla acum si ca ii rog frumos sa ma ierte. Polițistul a spus ca el ma iartă si mi-a cerut o adresa ca sa imi trimită prin posta ce trebuie sa fac in continuare. Eu am intrebat cum sa procedez cu plata,deoarece pe un afiș scria ceva cum ca ar trebui plătită o suma de 100€. A zis ca o sa primesc prin posta demersurile. Nu m-au pus sa semnez nimic si m-au lăsat sa plec. Menționez ca am un bebe mic si mi-e tare frica de ceea ce se poate întâmpla,mai ales ca trebuie sa plecam săptămana viitoare in țara pentru a-i face actele necesare si stam o luna.Oare putem pleca,ne putem întoarce,ce se va întâmpla in continuare,o sa plătesc o amenda sau imi face dosar penal si Doamne ferește de închisoare. Sunt disperată,nici nu pot sa dorm de stres si de rusine. Nici soțului nu i-am spus,eram eu cu fetița când s-a întâmplat si nici nu vorbesc prea bine limba. Menționez ca până acum nu am avut de-a face cu poliția niciodata,nu am avut antecendente.
Răspunde
 30-06-2023
Vizitator
Îmi puteți raspunde? Sunt terminată! Va rog din suflet!
Răspunde
 30-06-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu ati spus in ce tara s-au petrecut lucrurile si nu pot sa va spun cum este tratat furtul acolo.
Va recomand sa contactati urgent un avocat roman care profeseaza in tara respectiva.
Si informati-va neaparat sotul. Exista posibilitatea sa puteti iesi din tara insa sa nu vi se mai permita intrarea (nu ati mentionat statutul dvs. in tara respectiva)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2023
Vizitator
Bună dimineata! În Germania s-a întâmplat,dar mă gandesc ca legile nu diferă atat de mult. Sunt de 5 ani aici,ne-am întemeiat o familie,nu am facut probleme până acum și suntem cu acte în regula,avem drept de ședere. Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Răspunde
 01-07-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca veti fi condamnata, probabil veti primi o amenda penala in jur de 1000-1200 eur. Daca nu o veti putea achita, amenda se va transforma in inchisoare (aprox. 2 luni). Deci, oricum ar fi, trebuie sa-l informati pe sotul dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2023
Vizitator
Va mulțumesc din suflet pentru timpul acordat! Contează faptul ca nu am venit? Si ce pot face în caz ca primesc prin posta ceva si o sa vad doar când ne întoarcem din țara? Chiar nu stiu...si am înțeles ca dureaza câteva luni pana o sa primesc o citație, ceva în legătura cu cazul????. Mulțumesc inca o data si va doresc un Week-end minunat!
Răspunde
 01-07-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu aveti pe cine sa rugati sa va verifice cutia postala sa va anunte daca primiti ceva? Un vecin, un prieten, un coleg de serviciu. Pentru ca in eventualitatea in care primiti vreo citatie in lipsa, sa aflati din timp si macar sa-i contactati telefonic sa-i informati ca nu sunteti in tara.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.