Forum avocaţi > Drept penal

Renuntare la UP

01-08-2023
Vizitator
Relatez pe scurt : speță din 2019, doi vecini noi mutați în bloc ( bloc cu utilitățile la comun cu wc și bucătărie la comun ), am rupt din greșeală un suport din hârtie igienica, am întrat în conflict cu vecinul numai din atât,vecinul a chemat jandarmia atunci "cum ca sunt violent" și m-am ales cu amenda 200 lei. Vecinul s-a mutat din bloc la 4 zile după incident , dar înainte de asta a făcut plângere la politie. Petiție. O luna mai târziu sunt chemat la politie, am declarat ce s-a întâmplat dar la suportul de hârtie igienica am uitat sa declar ca "din greșeală". M-am trezit cu dosar penal pentru distrugere, în martie 2023 sunt din nou chemat la politie si îmi este adus la cunoștință ca s-a dispus începerea urmăririi penale. Nu am declarat nimic invocând ca eu nu susțin minciunele părții "vătămate" ( 95% din ce a spus el sunt numai minciuni). Dacă as merge cu el în tribunal cred ca din parte vătămată ar ajunge direct inculpat pentru ca domnul acuza niște lucruri pe care jandarmeria nu le-a costatat în ziua respectiva,, exista și un PV de contravenție în care scrie. In fine. Am găsit recent în portalul instantelor de judecata o confirmare de renuntare la urmarire penala pentru luna septembrie programat și vreau sa știu cât costa un onorariu pentru o astfel de speță? Se poate obține avocat din oficiu? Am vorbit cu un avocat și mi-a cerut onorariu 2500 lei ( avocat din același oraș cu mine - Brasov) și mi se pare extraordinar de mult eu fiind și aparținător de persoana bolnava oncologic și numai cine nu a trecut nu știe cum este sa ai bolnav în casa. Dacă nu ma prezint pt confirmare, am citit pe aici ca nici asa nu e bine. Dacă merg fără avocat, am înțeles ca nici asa nu e bine ( posibil sa se amâne din cauza ca nu am apărare), dar nici de 2500 lei nu dispun sa plătesc pentru un avocat. Deci ce fac în această situație?
Răspunde
 02-08-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Procurorul a inchis dosarul, fiind evident o prostie si pierdere de vreme.
Judecatorul va confirma renuntarea la urmarirea penala cu siguranta.
Mergeti linistit, singur, fara avocat.
In paranteza fie spus, nici prezenta dvs. nu e necesara, dar e mai bine sa mergeti sa vada judecatorul ca sunteti om normal.
Va imbracati frumos, aveti la dvs. buletinul, nu aveti nevoie de avocat, nu va enervati in sala, nu va certati cu instanta ori procurorul de sedinta, sunteti respectuos, declarati ca sunteti de acord cu renuntarea la urmarirea penala si gata. In 2 minute ati terminat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-08-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
A a scris pe 01-08-2023:
Relatez pe scurt : speță din 2019, doi vecini noi mutați în bloc ( bloc cu utilitățile la comun cu wc și bucătărie la comun ), am rupt din greșeală un suport din hârtie igienica, am întrat în conflict cu vecinul numai din atât,vecinul a chemat jandarmia atunci "cum ca sunt violent" și m-am ales cu amenda 200 lei. Vecinul s-a mutat din bloc la 4 zile după incident , dar înainte de asta a făcut plângere la politie. Petiție. O luna mai târziu sunt chemat la politie, am declarat ce s-a întâmplat dar la suportul de hârtie igienica am uitat sa declar ca "din greșeală". M-am trezit cu dosar penal pentru distrugere, în martie 2023 sunt din nou chemat la politie si îmi este adus la cunoștință ca s-a dispus începerea urmăririi penale. Nu am declarat nimic invocând ca eu nu susțin minciunele părții "vătămate" ( 95% din ce a spus el sunt numai minciuni). Dacă as merge cu el în tribunal cred ca din parte vătămată ar ajunge direct inculpat pentru ca domnul acuza niște lucruri pe care jandarmeria nu le-a costatat în ziua respectiva,, exista și un PV de contravenție în care scrie. In fine. Am găsit recent în portalul instantelor de judecata o confirmare de renuntare la urmarire penala pentru luna septembrie programat și vreau sa știu cât costa un onorariu pentru o astfel de speță? Se poate obține avocat din oficiu? Am vorbit cu un avocat și mi-a cerut onorariu 2500 lei ( avocat din același oraș cu mine - Brasov) și mi se pare extraordinar de mult eu fiind și aparținător de persoana bolnava oncologic și numai cine nu a trecut nu știe cum este sa ai bolnav în casa. Dacă nu ma prezint pt confirmare, am citit pe aici ca nici asa nu e bine. Dacă merg fără avocat, am înțeles ca nici asa nu e bine ( posibil sa se amâne din cauza ca nu am apărare), dar nici de 2500 lei nu dispun sa plătesc pentru un avocat. Deci ce fac în această situație?

Puteti merge in instanta la termen, fara avocat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.