Forum avocaţi > Drept penal

Redobândire permis auto

27-09-2023

Bună,as dorii sa mă lămuriți va rog frumos în următoarea situație:in anul 2022/21/10 am primit o condamnare definitivă de un an și șase luni închisoare cu suspendare,doi ani sub supraveghere(probațiune)120ore muncă în folosul comunității și pe lângă asta o pedeapsa complementară care îmi interzice dreptul de a fi ales/detine funcții publice și îmi interzice dreptul de a deține permis auto pe o perioadă de un an de zile.va rog sa îmi spuneți de când se aplica acel an cu pedeapsa complementară,De la data hotărârii definitive s-au după executarea pedepsei principale,când pot da examenul auto pentru redobândirea permisului?va mulțumesc
Răspunde
 28-09-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Cod penal
Art. 68 - Executarea pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi⇓

(1) Executarea pedepsei interzicerii exercitării unor drepturi începe:...
b) de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere

Cod rutier
at.24
(6) Persoana care nu deţine permis de conducere şi a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) şi art. 339 alin. (2) - (4) din Codul penal sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, precum şi persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condiţiile art. 114 alin. (1) lit. a) - d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obţinerea permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:...
b) a trecut un an de la data graţierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei;
(6 indice 1) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, pentru categoriile avute anterior, persoana al cărei permis de conducere a fost anulat, aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (6), trebuie să facă dovada că este aptă din punct de vedere medical.

art.114
Art. 114 - (1) Anularea permisului de conducere eliberat de autoritatea română se dispune în următoarele cazuri:...

d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal;

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2023

Bună, vă mulțumesc pentru răspuns,am uitat sa scriu că mi sa anulat permisul auto.inteleg că după ce trece pedeapsa complementară prin care se interzice dreptul de a deține permis auto un an de zile,pot da examenul pentru redobândirea permisului ?
Răspunde
 28-09-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Evident ca vi s-a anulat. V-am dat si baza legala.
Da, pentru ca pedeapsa complementara in cazul suspendarii sub supraveghere (SSS) se executa incepand cu ramanerea definitiva a hotararii, si aveti un an de complementara, care coincide cu faptul ca in cazul SSS dupa 1 an de la hot. definitiva puteti aplica pentru permis.
Vedeti cand a ramas definitiva hotararea (nu cand s-a pronuntat)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2023

Mulțumesc frumos pentru lămurire.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.