Forum avocaţi > Drept penal

Plangere judecatorie solutionare Parchet dosar penal

18-07-2014
Vizitator
Buna ziua,

Am calitatea de parte vatamata intru- un dosar penal pentru abuz in serviciu impotriva unui politist, care a fost clasat de Parchet, in ciuda dovezilor evidente pe care le-am depus la dosar, doar in baza fisei de interventie la eveniment intocmita de agentul de politie acuzat de abuz in seviciu, in care acesta spune sec ca "aspectele semnalate nu se confirma", fara a da alte detalii cu privire la felul in care au fost efectuate verificarile, pt. a ajunge la aceasta concluzie.
In comunicarea raspunsului, se mentioneaza ca, in termen de 20 de zile de la comunicare, am dreptul de a depune o plangere la judecatorie, fara a mi se oferi alte informatii.
Pentru ca intentionez sa ma adresez mai departe instantei de judecata, as dori sa va adresez umatoarele intrebari?

1. Plangerea la judecatorie se depune la sectia civila sa la sectia penala, dosarul fiind penal?
2. Plangerea adresata judecatoriei se formuleaza impotriva ordonantei de clasare a dosarului sau impotriva Parchetului?
3. Daca se pot solicita daune in aceasta speta?
4. Procesul la judecatorie va fi unul penal sau civil?

Mentionez ca a existat si un proces civil la judecatorie, impotriva procesului verbal de contraventie, intocmit de agentul de politie, pe care l-am castigat, toate inscrisurile doveditoare de la proces fiind depuse ulterior la dosarul penal pt. abuz in serviciu, dar care, in mod inexplicabil, nu au fost luate in considerare de Parchet.

Multumesc!
Răspunde
 22-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
NU INCERCATI S-O FORMULATI DE UNUL SINGUR CA SA NU VA FIE RESPINSA DIN START.
totul este de natura penala in dosarul dvs nu aveti ce cauta la o instanta civila

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.