Forum avocaţi > Drept penal

Clasarea cauzei

28-10-2014
Vizitator
Buna ziua! Am primit un document de la DIICOT si m-ar interesa sa aflu concret ce vor sa zica de fapt in mesaj, nu cunosc asa bine termenii juridici, articole, alineate, etc.

In conformitate cu prevederile art.316 alin.1 din C.p.p., va comunicam ca prin rechizitoriul nr. .../... din data de 16.10.2014 s-a dispus, printre altele, in temeiul art.327, lit. b) si art. 315, alin. 1 lit. b) rap. la art. 16, alin 1, lit. c din C.proc.pen. clasarea cauzei fata de dvs. pentru savarsirea infractiunii de detinere a unei parole sau cod de acces in scopul savarsirii uneia din infractiunile prevazute de art. 360-364, prevazute de art.365 alin 2 C.p cu aplicarea art.5 alin.1 C.p.
Totodata, va comunicam ca impotriva solutiei puteti face plangere in conformitate cu prevederile art.339 alin.4 din C.p.p. in termen de 20 de zile de la data comunicarii.

Ca sa dau toate detaliile, am fost judecat in 2011 si condamnat in 2012 pentru urmatoarele:
- 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de aderare la un grup infractional organizat
- 1 an si 11 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de acces fara drept la un sistem informatic
- 1 an si 11 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de cauzare a unui prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau stergerea de date informatice
(Face aplicarea art. 71-64 lit. a teza a II-a si b C.pen. In baza art. 86/1-86/2 C.pen. suspenda executarea pedepsei aplicate, sub supraveghere, pe o durata de 8 (opt) ani termen de incercare.)

Stiu ca s-au adus cateva modificari in Codul Penal si vroiam sa stiu daca are legatura cu acelasi dosar in care am fost acuzat, judecat si condamnat. In mare parte, din ce m-am documentat eu, banuiesc ca este vorba de aplicarea legii mai favorabile. Adica s-ar fi clasat o fapta din cele 3, mai exact "savarsirea infractiunii de acces fara drept la un sistem informatic". Daca ma insel va rog corectati-ma!

Va multumesc anticipat!
Răspunde
 29-10-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Ati intuit exact,este vorba de clasarea cauzei prvind infractiuni contra sigurantei si inegritatii sistemelor si datelor informatice prevazute si pedepsite de art.360-365 cod penal.Art.16 alin.1,lit.c) cod proc.pen. se refera la faptul ca, nu exista probe ca, ati savirsit faptele prevazute de art.360-365 cod penal.Art.5alin.1c.p. se referala faptul ca,in cazul in care de la savirsirea infractiunii pana la judecarea definitiva a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale,se aplica legea mai favorabila.Nu aveti de ce sa faceti plangere impotriva acestei solutii,deoarece va este favorabila.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.