Buna ziua! Am primit un document de la DIICOT si m-ar interesa sa aflu concret ce vor sa zica de fapt in mesaj, nu cunosc asa bine termenii juridici, articole, alineate, etc. In conformitate cu prevederile art.316 alin.1 din C.p.p., va comunicam ca prin rechizitoriul nr. .../... din data de 16.10.2014 s-a dispus, printre altele, in temeiul art.327, lit. b) si art. 315, alin. 1 lit. b) rap. la art. 16, alin 1, lit. c din C.proc.pen. clasarea cauzei fata de dvs. pentru savarsirea infractiunii de detinere a unei parole sau cod de acces in scopul savarsirii uneia din infractiunile prevazute de art. 360-364, prevazute de art.365 alin 2 C.p cu aplicarea art.5 alin.1 C.p. Totodata, va comunicam ca impotriva solutiei puteti face plangere in conformitate cu prevederile art.339 alin.4 din C.p.p. in termen de 20 de zile de la data comunicarii. Ca sa dau toate detaliile, am fost judecat in 2011 si condamnat in 2012 pentru urmatoarele: - 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de aderare la un grup infractional organizat - 1 an si 11 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de acces fara drept la un sistem informatic - 1 an si 11 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de cauzare a unui prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau stergerea de date informatice (Face aplicarea art. 71-64 lit. a teza a II-a si b C.pen. In baza art. 86/1-86/2 C.pen. suspenda executarea pedepsei aplicate, sub supraveghere, pe o durata de 8 (opt) ani termen de incercare.) Stiu ca s-au adus cateva modificari in Codul Penal si vroiam sa stiu daca are legatura cu acelasi dosar in care am fost acuzat, judecat si condamnat. In mare parte, din ce m-am documentat eu, banuiesc ca este vorba de aplicarea legii mai favorabile. Adica s-ar fi clasat o fapta din cele 3, mai exact "savarsirea infractiunii de acces fara drept la un sistem informatic". Daca ma insel va rog corectati-ma! Va multumesc anticipat! |
|