Forum avocaţi > Drept penal

Abuz de incredere pe baza unei chitante de mana

25-11-2014
Vizitator
In anul 2012 sotul meu care era politist a cunoscut un avocat -care la aparat intr-un proces de ultraj , dat de sindicat, au facut o chitanta de mana in baza careia avocatul ii vinde sotului meu o rulota urman d ca la data de 1 sept 2012 sa-i dam banii dupa ce accesam niste fonduri europene unde aveam un dosar . Cand am primit raspunsul ca nu vom primi fonduri l-am anuntat pe avocat ca-i inapoiem rulota. Acesta a luat foc si a inceput sa-l reclame pe la toate institutiilt de la locul de munca pana la consiliul local al comunei in care locuim .A facut o plangere penala iar procurorul a trimis catre tribunal pe penal fapta de abuz de incredere si distrugere ( mentionez ca nu am foflosi rulota deoarece nu aveam talonul acesteia si avea ITP-ul expirat) . In 2013 martie tribunalul l-a condamnat pe sotul meu la pedeapsa cea mai grea - amenda penala 3000 lei , 1000 e pt. daune ( in baza unui aviz de servicii ) si cheltuieli de judecata de 2500 lei . Mentionez ca nu mi s-a pus la dispozitie avocat din oficiu si nici martori nu mi s-a cerut totul terminandu-se in 3-4 infatisari. Am facut recurs la curtea de apel dar aceasta mi l-a respins ca nefondat si definitiv.in 07 noiembrie 2014. Acum sotul meu este dat afara de la locul de munca dupa o activitate de 20 de ani in cadrul politiei .As vrea sa stiu ce putem face in continuare si daca mai sunt sanse pt. ca am obosit sa lupt cu avocatul respectiv care face parte din baroul Constanta si m-a amenintat de la inceput ca am sa platesc mai scump dacat facea rulota.
V a multumesc!
Răspunde
 25-11-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
greseala dvs daca nu v-ati angajat un avocat ales...acum e prea tarziu si avocatul nu v-ar fi costat atat cat aveti de dat in urma acestui proces

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-11-2014
Vizitator
Mulțumesc ,ce ma sfatuiti pe mai departe sa fac? Sa cer o revizuire la prima instanta sau sa merg la ICCJ ?Daca nu obtin nimic la revizuire mai ma pot adresa ICCJ?M-ar interesa si un avocat pt.mai departe. Va multumesc!
Răspunde
 25-11-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Art. 90. - Asistenţa juridică este obligatorie:
a) când suspectul sau inculpatul este minor, internat într-un centru de detenţie ori într-un centru educativ, când este reţinut sau arestat, chiar în altă cauză, când faţă de acesta a fost dispusă măsura de siguranţă a internării medicale, chiar în altă cauză, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege;
b) în cazul în care organul judiciar apreciază că suspectul ori inculpatul nu şi-ar putea face singur apărarea;
c) în cursul judecăţii în cauzele în care legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani.

Art. 238. - (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

DECI PT ACEASTA INFRACTIUNE NU ESTE OBLIGATORIU AVOCATUL DAR ERA RECOMANDAT AVAND IN VEDERE CA NU AVETI CUNOSTINTE JURIDICE PE CARE SA LE FOLOSITI PT O APARARE "BETON".
MAI JOS AVETI CAILE PE CARE LE PUTETI URMA, IN FUNCTIE DE SITUATIA IN CARE VA AFLATI.

Cazurile de contestaţie în anulare

Art. 426. - Împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în anulare în următoarele cazuri:
a) când judecata în apel a avut loc fără citarea legală a unei părţi sau când, deşi legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a înştiinţa instanţa despre această imposibilitate;
b) când inculpatul a fost condamnat, deşi existau probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal.

Cazurile de revizuire

Art. 453. - (1) Revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută când:
a) s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză;
b) hotărârea a cărei revizuire se cere s-a întemeiat pe declaraţia unui martor, opinia unui expert sau pe situaţiile învederate de un interpret, care a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, influenţând astfel soluţia pronunţată;
c) un înscris care a servit ca temei al hotărârii a cărei revizuire se cere a fost declarat fals în cursul judecăţii sau după pronunţarea hotărârii, împrejurare care a influenţat soluţia pronunţată în cauză;
d) un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de urmărire penală a comis o infracţiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere, împrejurare care a influenţat soluţia pronunţată în cauză;
e) când două sau mai multe hotărâri judecătoreşti definitive nu se pot concilia;
f) hotărârea s-a întemeiat pe o prevedere legală ce a fost declarată neconstituţională după ce hotărârea a devenit definitivă, în situaţia în care consecinţele încălcării dispoziţiei constituţionale continuă să se producă şi nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii pronunţate.
(2) Revizuirea hotărârilor judecătoreşti penale definitive, exclusiv cu privire la latura civilă, poate fi cerută numai în faţa instanţei civile, potrivit Codului de procedură civilă.
(3) Cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi f) pot fi invocate ca motive de revizuire numai în favoarea persoanei condamnate.
(4) Cazul prevăzut la alin. (1) lit. a) constituie motiv de revizuire dacă pe baza faptelor sau împrejurărilor noi se poate dovedi netemeinicia hotărârii de condamnare ori de încetare a procesului penal, iar cazurile prevăzute la alin. (1) lit. b)-d) şi f) constituie motive de revizuire dacă au dus la pronunţarea unei hotărâri nelegale sau netemeinice.
(5) În cazul prevăzut la alin. (1) lit. e), toate hotărârile care nu se pot concilia sunt supuse revizuirii.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-11-2014
Vizitator
pot revizuii dosarul la prima instanta motivand aducerea unor martori , de ex. cel cu care am luat rulota si cel cu care am dus-o la Corbu de unde am ridicat-o prima data. Respectivul nu a vrut rulota sub nici o forma , nu a venit dupa ea nu m-a instiintat inscris sa o duc iar cand am dus-o a refuzat sa o primeasca fiind nevoiti sa o lasam la cineva pana la lamurirea problemei . Persoana la care am lasat-o mi-a propus chiar si sa o cumpere dar am refuzat constienti fiind de faptul ca trebuie sa o inapoiem.
Mentionez ca dl. s-a prelevat de faptul ca a suferit un soc emotional si nu a vrut sa o primeasca , pozele facute de procuror arata clar starea rulotei , eu doar am tinut-o in curtea sediului politiei si am martori atat colegii , sefii cat si toata comuna unde locuiesc ca nu am folosit-o . Rulota a ridicato in cele din urma printr-o ordonanta a procurorului , noi am predat cheia rulotei procurorului de caz de la inceputul lucrarii.
Răspunde
 28-11-2014
Vizitator
Art. 238. - (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate
Intrebarea mea este acest art.238 nu este reglementat de articolul 213 din Codul penal al Romaniei ?
Aici se spune clar ca nu exista infractiunea de abuz de incredere atunci cand persoana detine bunul in baza unui raport civil care ii da dreptul sa il foloseasca ....
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.