Forum avocaţi > Drept penal

Politia abuz in serviciu si violare de domiciliu

27-12-2014

Buna ziua domnilor avocati. Va scriu pentru ca momentan nu imi pot permite un avocat iar plangerea care urmeaza sa o relatez as dori sa o depun in cel mai scurt timp.
In seara de 24.12.2014 am avut o discutie mai aprinsa cu tatal meu impreuna cu care si locuiesc. Acesta fiind in stare de ebrietate a sunat la 112 si la domiciliu s-a prezentat un echipaj de politie format din un jandarm si un agent. Casa in care locuiesc este cparter si etaju unu. Parterul casei este pe numele mamei cumparata in timpul casatoriei cu tata ( nu sunt divortati) iar etajul unu al casei este primita prin donatie catre mama mea. Domiciliu din buletin este cu adressa la casa si tatal lafel. Mama ca si proprietar este plecata din tara. Au venit cei de la politie si au intrat in casa iar poftiti de tatal meu. Eu am luat telefonu si am inceput sa ii filmez rugandui sa paraseasca locuinta ca proprietarul nu este acasa. Dupa multe rugaminti politia s-a simtit depasita de situatie si au mai chemat un echipaj. Acelasi lucru l-am spus in continuare sa paraseasca locuinta. Tatal ma acuza de tot felul de chestii dar eu nu am fost violent sa il fi abuzat intr-un fel.in casa fiind doi politisti si doi jandarmi m-au prins si mi-au smuls telefonu din mana au sters filmarea , timp in care m-au si incatusat cu mainile la spate. Toate acestea s-au petrecut in holul din casa. Eu stand incatusat si linistit a aparut un echipaj de la ambulanta. I-am explicat asistentei ca nu imi e rau ca nu am de ce sa merg la spital si am rugato sa paraseasca locuinta. Incatusat fiind m-au luat din casa cu forta si m-au dus la spital unde mi s-a luat tensiunea. 12 cu 6 pentru ca eu nu am fost deloc agitat. In curtea spitalului m-am prins de o bara sa nu ma urce in salvare dar dinnou mau incatusat si mau dus la spitalu de nebuni unde linistit fiind am fost legat de pat si sedat fara sa opun rezistenta. Eram deja compromis. A doua zi mau externat pentru ca nu sunt nebun si nu aveau motive sa ma tina.
Vrea sa imi spuneti dac . Pot face plangere penala impotriva celor doi politisti si cei doi jandarmi, martori ar putea fi soferul si asistenta de la salvare care mau gasit in casa calm si incatusat. Si tatal meu de asemenea cand isi v da seama ca a gresit... va rog sa nu speculati pentru ca este totul adevarat. Ce legi au incalcat politistii si cum as putea formula plangerea ca sa ii pot invinui?
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 27-12-2014
Vizitator
Sigur nu v-a scapat si o injuratura ceva cand stateati linistit? Daca tot ce ati relatat este adevarat si nu s-a intamplat nimic in plus, da, faceti plangere pentru abuz in serviciu. Atentie insa, daca faptele n-au stat chiar asa, si politistii pot sa va faca plangere la randul lor pentru denunț calomnios (in Noul Cod Penal, inducerea in eroare a organelor judiciare).

Art. 268
Inducerea în eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.

Art. 297
Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.
Răspunde
 27-12-2014

As dori sa mai stiu cam la ce rezolutie as putea ajunge daca merge totul bine? Adica martorii sa confirme in detaliu ce s-a vazut,.. as putea obtine si imagini de la camera de filmat din vecinatatea casei unde se vede cum ma urca in salvare si imaginile de la urgenta unde sunt adus incatusat... SI DA ! AM INJURAT CAT AM PUTUT DE MULT SI PE POLITISTI SI PE TATA VAZAND CE MI SE INTAMPLA IN CASA UNDE STAU
Răspunde
 27-12-2014
Vizitator
Aproape garantat procurorul va dispune neinceperea si apoi riscati sa va alegeti si cu un dosar penal in care chiar sa se dea rezolutie de incepere impotriva d-vs pentru denuntare calomnioasa (procurorii sunt mai sensibili la plangerile facute de oameni din sistem - politisiti). Plus, va pot acuza la randul lor de ultraj etc., cel mai bine stati linistit in continuare asa cum ati facut-o si atunci.
Răspunde
 27-12-2014

eu daca luam toporu atunci si ii macelaream pe toti cei 4 gabori la mine in casa tot ei aveau dreptate?
Răspunde
 27-12-2014
Vizitator
Omor calificat? Ati scris ca sunteti o persoana calma, deci daca veti face o plangere incercati sa ramaneti consecvent in privinta acestei declaratii..
Răspunde
 27-12-2014

Nu e vorba de asta dar ganditi-va ce mi s-a intmplat nu trebuia sa se permita nici in evul mediu. Eu ce asm inteles de aici e faptu ca la un simplu argument al familiei fata de mine eu pot chema politia sa imi violeze fratii surorile mama tata ca ei sumt protejati de cine? In cada unde locuiesc legea o face proprietarul si eu ma gandesc ca nu se stie ce intorsatura ia viata si ajungeti sa fiti luati din case si schingiuiti fara drept de apel. Si in loc sa descurajati mai bine construim un dosar frumos cand e vorba de abuz. In alta ordine de idei eu am 3 dosare la politie din cauuza lu tata si o evacuare si acum asta e din cauza ca politia probabil ca are cu ce sa ma arate cu degetu...
Răspunde
 27-12-2014
Vizitator
Intentia mea nu este sa descurajez, ci doar sa fiu pragmatica si obiectiva. Uneori si o descurajare poate fi un sfat bun, mai ales cand este vorba de cineva care este posibil sa-si inrautateasca situatia prin actiunile pe care le intreprinde. D-vs. faceti ce credeti si tineti sau nu cont de ce-am scris.
Răspunde
 10-01-2015
Bucuresti

daca faptele prezentate de Dv sunt reale si nu ... inflorite, situatia este foarte grava pentru politisti.
1. nefiind o infractiune flagranta nu aveau dreptul sa va retina.
2. este curios cum de a venit ambulanta., precum si internarea Dv la Psihiatrie.
oricum toate aceste fapte pot fi dovedite usor: sunt camere de inregistrat la urgente, raportul medicilor de pe ambulanta, spital etc.

Răspunde
 31-03-2017

Bună ziua stimate doamne, stimaţi domni. Eu tocmai ce am avut un caz neplăcut cu şeful de post din comuna pe raza căreia am teren agricol şi o casă (anexă agricolă, după cum mi-a fost autorizată de primărie). Şeful de post, însoţit de o colegă tot poliţistă, a intrat cu automobilul poliţiei în curtea mea împrejmuită de gard, dar cu poarta deschisă. În prezenţa mea, care stăteam în pragul casei, acest ofiţer a intrat fără să salute şi fără să ceară voie, în casă. În casă erau cei doi copii ai mei de 13 şi, respectiv, de 10 ani care, la vederea unui poliţist înarmat s-au speriat de moarte. De acolo, din casă, cu mine afară, şefuld e post a început un adevărat interogatoriu intimidator, somându-mă "că nu colaborez". La astea i-am răspuns absolut politicios, că nu mi se pare normal ca cineva să dea buzna cu mine de faţă în casă şi că nu ar trebui să răspund la întrebările lui, mai ales în acea situaţie, Colega acestuia a rămas lângă maşină, cerându-i colegului să iasă. Acesta a ieşit după care am avut un dialog plin de întrebări nepoliticoase şi, părerea mea, nu de competenţa acestuia. L-am întrebat dacă are mandat sau altceva care să-i permită să vină la mine aşa, şi mi-a răspuns că nu are nevoie, deoarece el "poate face orice pofteşte". Pe lângă toată această obrăznicie şi nesimţire, acest domn, în opinia dumneavoastră, a violat domiciliul meu? Şi care alte fapte ilegale a mai săvârşit, dat fiindcă totul s-a terminat fără rezultat, deoarece a "trecut" din pură curiozitate? Intenţionez să fac plângere la IPJ. Întrebarea mea către dvs este: se poate acuza şeful de post care a intrat cu forţa în casa mea de violare de domiciliu? Vă mulţumesc!
Răspunde
 01-04-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da. Daca piolitistul nu avea mandat, nu avea voie sa intre in curtea dvs. fara sa-i dati acordul.
Este clar o violare de domiciliu.
Puteti sa-i faceti plangere la parchet.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-04-2017

Vă mulţumesc pentru elucidare. Fiţi amabili, nu am martori, doar cei doi copii ai mei, minori. E complicat? Vă mulţumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.