Forum avocaţi > Drept penal

Sesizare ITM

04-01-2015
Vizitator
Am facut sesizare la ITM impotriva angajatorului care mi-a interzis accesul la locul de munca pe motiv de desfacere CIM, cu cateva zile in urma dar eu am lucrat pana in ziua cand mi-a interzis accesul portarul.
Am fost la ITM in aceeasi zi am depus sesizarea la inspectorul sef și la alt birou am cerut REVISAL-ul din care reiese ca nu s-a desfacut CIM-ul asa cum rezulta din adresa pe care portarul mi-a dat-o si in baza careia este trecuta decizia ca nr si data anterioara si masuri cerute de director a se lua in acest sens in ce ma priveste.
Ce pot face impotriva ITM si angajatorului pentru situatia prezentata?
Răspunde
 05-01-2015
BUCURESTI

Se poate face inclusiv plangere pentru uz de fals in baza art. 323 din Noul Cod Penal

"Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată."

Vedeti si ce au de gand cei de la ITM. In orice caz, daca angajatorul emite si o decizie de concediere sa mergeti la un avocat sa o contestati pentru ca cu siguranta si motivul concedierii va fi unul inventat (codul muncii este foarte strict cu privire la motivele unei concedieri si acestea trebuie sa fie reale, nu inventate)

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 29-01-2018
Vizitator
Buna seara ! Am lucrat la o firma pe intervenții . După aproximativ 72 de ore de munca ( echivalent 3 zile fără întrerupere ) am făcut accident din cauza oboselii și am avariat 7 mașini cu mașina de munca . După nu am mai rezistat pentru ca nu puteam nici sa mi fac un dus sa dorm câteva ore , mi am dat demisia . Spunându mi ca mi vor da salariu 25 Ianuarie 2018 și acum sunt tot amânat ca nu vor sa mi mai dea salariu aproximativ 3000 . Ce pot face in cazul asta?
Răspunde
 02-02-2018
Vizitator
Angajatorul ma trimite la doua cursuri de perfectionare pe o perioada de 4 zile dar mi- a adus la cunostiinta faptul ca in acele zile trebuie sa fiu prezent la munca si deci trebuie sa ma descurc cumva printr- un schimb de tura cu un coleg si ca nu voi fi platit pe perioada cursurilor. Mentionez ca aceleasi cursuri le- am facut si in anul 2017, detin diplome eliberate de Colegiul asistentilor medicali (OAGMMRB) , diplome perfect legale si ca am depus copii dupa acestea la servici. Din cate stiu eu articolul 197 punctul 2 spune ca pe perioada cursurilor angajatul beneficiaza de toate drepturile banesti normale timpului de program si ca nu se pot face cursuri din timpul concediului de odihna legal. Va rog sa imi spuneti daca e corect cum procedeaza angajatorul meu? Va multumesc!
Răspunde
 19-03-2018
Vizitator
Bună ziua. Lucrez in cadrul unei societăți române, din Brașov, care asigură back-office pentru o bancă din Italia, Intesa SanPaolo. Angajatorul ne impune să stăm acasă pe data de 2 aprilie ( Paștele catolic) și 25 aprilie ( festa della liberazione) și să muncim Vinerea mare și luni, a doua zi de Paște. Precizez că firma are 200 de angajați dar nu am semnat sau citit vreun contract colectiv de muncă. In contractul individual nu e precizat că trebuie să asigurăm operativitatea in zilele noastre de sărbători. Este legal cum procedează angajatorul? Mulțumesc anticipat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.