Forum avocaţi > Drept penal

Accident circulatie

08-01-2015

Buna ziua,
voi fi succint in prima faza:
- am provocat un accident cu lovirea usoara a unui biciclist: varful nasului rupt, nu fractura de os, doar virful nasului, un ochi vanat, acuze dureri de cap, gat, coaste! Facut radiografie la spital, nimic grav! Cusut la nas, dat reteta, reteta cumparata de mine!
-in acea seara 23.12.2014, dupa ce i-am dus bicicleta lovita la adresa unde vroia sa ajunga, m-am intors la biciclist acasa, si mi-a dat o declaratie scrisa de mana lui ca nu are pretentii materiale, acum si la o data ulterioara! Am luat aceasta declaratie, la sfatul unui prieten si...DE FRICA!
- masina este a unui prieten vecin, are RCA valabil!
-biciclistul a spus ca nu vrea sa imi faca probleme, doar vrea o bicicleta BUNA!...nu noua!....pe 25.12. i-am dus o bicicleta, e adevarat cam neprezentabila, a refuzat-o! Ieri i-am dus alta bicicleta din Germania, o refuza si pe asta ca e prea sofisticata!...Acum s-a razgindit, vrea bani!
INTREBARE:
- declaratia care mi-a dat-o , scrisa de mana lui, in prezenta sotiei lui si a unui martor care a si semnat-o, are vreo importanta juridica?
- sa il las sa urmeze cursul legal, adica sa mearga la firma de asigurari sa se descurce cu ei?
mentionez ca mie mi s-a ridicat permisul, probabil teoretic 90 zile, practic voi da examen dupa 30!
Eu am fost de buna credinta, i-am adus bicicleta, ciar dupa ce mi-a semnat hartia!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Multumesc anticipat!
Răspunde
 09-01-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
- nu are o valoare juridica foarte mare: adica este o chestiune interpretabila si, in functie de apararile si avocatul fiecaruia dintre parti, se poate inclina balanta (prin argumente legale) intr-o parte sau alta!

- da, cel mai bine este sa "il lasati sa urmeze cursul legal".

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2015
Vizitator
Nu prea are forta probanta acel act, dar ati avut un comportament exemplar si puteti sta linistit, lasati justitia sa isi faca treaba, daca va va cheama in judecata va avea mai mult de pierdut probabil. In general in astfel de cazuri, se merge la notariat si se face o tranzactie, nu trebuia sa acceptati o simplu inscris sub semnatura privata.

"Prin convenția de tranzacție, părțile implicate într-un accident auto pot să preîntâmpine un eventual litigiu sau să pună capăt unui proces existent prin concesii sau renunţări reciproce la drepturi ori prin transferul unor drepturi de la una la cealaltă...

Tranzacția autentificată la notarul public prezintă numeroase avantaje, specifice actelor autentice:
- atunci când constată o creanță certă și lichidă, are putere de titlu executoriu la data exigibilităţii acesteia, potrivit art. 101 din Legea 36/1995;
- ca pentru orice act notarial, tranzacția autentificată la notariat angajează responsabilitatea notarului. Astfel, notarul public se va asigura că părțile işi manifestă voinţa independent şi că sunt capabile şi au discernământul necesar să şi-o exprime. De asemenea, notarul, fiind un jurist specializat în drept civil, se va asigura că actul are un conţinut clar şi nu conţine clauze contrare legii sau bunelor moravuri, făcându-l astfel foarte greu de contestat/anulat în instanţă.
- tranzacția autentificată la notar beneficiază de forţa probantă a actelor autentice, în caz de litigiu, sarcina dovezii revenind celui care-l contestă (altă deosebire importantă față de contractul de tranzacție făcut între părți sub semnătură privată);
- dacă actul dispare sau este pierdut, se poate solicita un duplicat la notariatul unde a fost autentificat."

Sursa: http://notariat-tineretului.net/contract/tranzactie-auto
Răspunde
 09-01-2015

Buna ziua,
-multumesc ca apreciati ca am procedat corect: eu am sunat la 112, i-am dus bicicleta la casa unde vroia sa ajunga-la 5 km de oras,l-am adus cu masina acasa, i-am luat reteta- cu toate ca el refuza, spunea ca e prea mult, el a spus ca doreste o bicicleta BUNA, nu noua, ca nu doreste sa imi faca probleme, chiar daca am avut declaratia lui semnata din prima seara, i-am promis ca ii aduc bicicleta, ceea ce am si facut, acum doreste bani( probabil este influentat de cunostiinte)! Nasul i s-a vindecat, doar se vede putin urmele copcilor, ochiul nu mai este vanat, in schimb spune acum ca incepe sa il doara capul, gatul, o coasta ca ar fi fisurata! Eu am respectat intelegerea cu el in termenii care i-a stabilit el atunci!
Inteleg ca i-am provocat o dauna; am incercat sa o rezolv, sa ii satisfac cererea, sa nu implic asigurarea- sa nu ii afecteze vecinului meu ulterior polita de asigurare! Masina are doar citeva zgarieturi pe capota, el practic oprindu-se in masina! Vina este a mea, accidentul producandu-de in urma neacordarii de prioritate: pe un drum cu prioritate, eu vroiam sa fac stanga, din fata doua masini vroiau sa faca stanga, nu ma intersectam cu masinile, m-am incadrat sa fac stanga, si biciclistul a aparut de dupa masini, fiind mascat de acestea! Drumul era in panta, el coborand, avea ceva viteza! Accidentul a avut loc la ora 8 dimineata, pe teren uscat, vizibilitate maxima, zi senina!Amandoi -0 alcoolemie!
Eu am franat, am oprit, el si-a oprit avintul in masina, a cazut pe capota, de pe capota jos, lovindu-se la nas de criblura de pe marginea drumului! A fost dus la spital, a fost cusut la nas, i s-a facut radiografie, nu avea nimic!
Poate conteaza, poate nu, pe permis nu este numai B, conduc din 1993, nu am avut niciodata permisul suspendat, nu am avut accidente cu victime pana acum!Nu sunt vitezoman, nu ma grabeam! Sper sa fie si ultimul!
O alta intrebare: voi fi pus sa platesc deplasarea Ambulantei si tratamentul lui de la urgente? Biciclistul este barbat la 60 de ani, pensionar! Eu angajat- platesc asigurari sanatate!
Multumesc pentru sfaturi!
Răspunde
 13-01-2015

Buna ziua,
o alta problema care o intimpin acum: de pe 07.01 am depus actele la procuratura, pentru a -mi elibera dovada pentru 30 zile! Nici pina azi nu mi s-a eliberat! Asa mult dureaza de obicei, s-au a aparut o problema oare???
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.