Forum avocaţi > Drept penal

In baza a ce document pot plati amenda penala si unde?

18-01-2015

Buna ziua,
Am primit o amenda penala. Unde trebuie sa o platesc si in baza caui document? Pot sa platesc in baza Copiei minutei sentintei penale, sau trebuie sa mai primesc de la judecatorie un alt document?
Va multumesc foarte mult.
Răspunde
 18-01-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conform art.559(1) NCPP,Persoana comdamnata la pedeapsa amenzii este obligata sa depuna recipisa de plata integrala a amenzii la judecatorul delegat cu executarea,in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hoatararii.Puteti folosi si copie legalizata dupa minuta hotararii ramase definitiva,nu trebuie sa depasiti termenul de 3 luni de la ramanerea definitiva hotararii.Plata se face la Administratia Fiscala.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 31-10-2016
Vizitator
unde pot plati oamenda penala in germania
Răspunde
 31-10-2016
Vizitator
Daca este amenda penala datorata statului roman, prin transfer bancar in contul trezoreriei (interesati-va la instanta care v-a condamnat).
Daca este amenda penala datorata statului german, intrebati autoritatile germane.
Răspunde
 31-10-2016
Vizitator
Conturi IBAN pentru:
Cheltuieli judiciare avansate de stat: R074TREZ23120330125XXXXX
Amenzile administrative, amenzile penale: RO08TREZ2312035010102XXX
Amenzi judiciare: RO04TREZ23120350105XXXXX
Venituri din valorificarea bunurilor confiscate, abandonate si alte sume constatate cu confiscarea potrivit legii: RO31TREZ23120350103XXXXX

Acestea sunt luate de pe ste-ul Tribunalului Constanta, insa din cate stiu sunt aceleasi pentru toata tara (verificati!) http://portal.just.ro/118/SitePages/bine.aspx
Răspunde
 08-03-2017
Vizitator
Buna ziua!
Am luat o amenda de circulatie in Olanda si mi-a venit dupa un an acasa ca fiind amenda penala de la judecatoria Constanta,unde pot plati amenda ? Este in euro!
Multumesc!
Răspunde
 08-03-2017
Vizitator
Bună ziua. Amenzile trebuie plătite neapărat la primăria din orașul nostru sau se pot plăti la orice dir. Taxe și impozite ?
Răspunde
 21-06-2017
Vizitator
am primit o condamnare(pedeapsa complementara) unde o pot plati!
Răspunde
 16-11-2017
Vizitator
Acum vin de la trezoreria sec 3 buc....de la servici venituri....mai inainte cu 1 saptamana am fost la judecatoria sec 3 pt a mă interesa unde platesc amenda penala...ei mi-au spus sa ma duc la trezorerie...de acolo ma trimete la judecatorie si tot asa....ce fac? Am sa ma trezesc intr-o zi ca trebuie sa merg la pușcarie..si eu ma tot plimb cu bani de colo colo.....o Românie de tot rahatul...
Răspunde
 16-04-2018
Vizitator
Bună am luat o amenda acum doi ani în Germania și nu platito acum mi dat în judecata în România și so soluționat cazul în România trebuie sa plătesc 150 euro mio venit o comunicare minut.întrebarea mea unde trebuie sa plătesc?
Răspunde
 17-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Claudiu a scris pe 16-11-2017:
Acum vin de la trezoreria sec 3 buc....de la servici venituri....mai inainte cu 1 saptamana am fost la judecatoria sec 3 pt a mă interesa unde platesc amenda penala...ei mi-au spus sa ma duc la trezorerie...de acolo ma trimete la judecatorie si tot asa....ce fac? Am sa ma trezesc intr-o zi ca trebuie sa merg la pușcarie..si eu ma tot plimb cu bani de colo colo.....o Românie de tot rahatul...

Mergeti la Serviciul Executari Penale al instantei care a pronuntat hotararea pentru a va comunica numarul de cont unde puteti efectua plata, iar ulterior o puteti achita la Trezorerie, la posta prin mandat postal sau prin transfer bancar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2018
Vizitator
Am primit o amenda penala de 300 de euro dar nu stiu unde ssa o platesc nu am cont bancar sa depun banii cine stie sa ma ajute si in cat timp se plateste
Răspunde
 14-10-2020
Vizitator
Se pare că răspunsul domnului Popescu e singura resursă de informare pentru procedura de plată a amenzii penale.

"Conform art.559(1) NCPP,Persoana comdamnata la pedeapsa amenzii este obligata sa depuna recipisa de plata integrala a amenzii la judecatorul delegat cu executarea,in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hoatararii.Puteti folosi si copie legalizata dupa minuta hotararii ramase definitiva,nu trebuie sa depasiti termenul de 3 luni de la ramanerea definitiva hotararii.Plata se face la Administratia Fiscala."

Eu aș avea nevoie de niște lămuriri:

E nevoie să obțin vreun act înainte să pot face plata amenzii? Descrierea Dvs este suficient de ambiguă. ”Puteți folosi ȘI copie legalizată".. Se poate ȘI fără copie?
Răspunde
 14-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andrei Taranu a scris pe 14-10-2020:
Se pare că răspunsul domnului Popescu e singura resursă de informare pentru procedura de plată a amenzii penale.

"Conform art.559(1) NCPP,Persoana comdamnata la pedeapsa amenzii este obligata sa depuna recipisa de plata integrala a amenzii la judecatorul delegat cu executarea,in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hoatararii.Puteti folosi si copie legalizata dupa minuta hotararii ramase definitiva,nu trebuie sa depasiti termenul de 3 luni de la ramanerea definitiva hotararii.Plata se face la Administratia Fiscala."

Eu aș avea nevoie de niște lămuriri:

E nevoie să obțin vreun act înainte să pot face plata amenzii? Descrierea Dvs este suficient de ambiguă. ”Puteți folosi ȘI copie legalizată".. Se poate ȘI fără copie?

Plata amenzii penale se efectueaza in contul Trezoreriei pe a carei raza teritoriala domiciliati.

Pentru plata, va trebui sa prezentati actul de identitate si hotararea definitiva sau minuta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2020
Vizitator
Conform biroului de executări penale al tribunalului București, nu e nevoie niciun document pentru plata amenzii. Singura cerință e ca numărul dosarului să fie trecut pe chitanță. Nu e nevoie nici de buletin, și nici măcar nu e obligatoriu să o plătească în persoană individul condamnat. Se poate face plata în contul trezoreriei inclusiv prin transfer bancar (online baking), atâta vreme cât detaliile tranzacției conțin numărul dosarului.

Chitanța trebuie să ajungă înapoi la instanță.

Asta mi s-a comunicat telefonic de către Andrei Fulga de la Tribunalul București - biroul executări penale. Revin cu detalii după ce parcurg pașii.
Răspunde
 06-04-2023
Vizitator
Am primit amenda penala in 2016 iar eu de atunci sunt in UK si stiu ca trebuie platita la Trezorerie dar nu stiu exact contul in care trebuie depusi bani , iar amenda trebuia platita si sa trensformat in 240 zile de detentie. Mai pot plati amenda fara sa fac puscarie !? Am manadat de arestare .
Răspunde
 06-04-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Sunati la Serviciul executari penale al instantei care v-a condamnat sa va indice contul de trezorerie in care sa faceti plata. Il gasiti in mod sigur pe internet.

Puteti face plata prin transfer bancar; trebuie sa cunoasteti nr. dosarului penal, in mod obligatoriu.
Apoi, chiar daca tardiv, nu puteti sa procedati decat cf. prev. Codului de procedura penala

Art. 559*) - Punerea în executare a amenzii penale⇓

(1) Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.

(2) Când cel condamnat se află în imposibilitate de a achita integral amenda în termenul prevăzut la alin. (1), judecătorul delegat cu executarea, la cererea condamnatului, poate dispune eşalonarea plăţii amenzii pe o perioadă de cel mult 2 ani, în rate lunare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Rotaru Catalin a scris pe 06-04-2023:
Am primit amenda penala in 2016 iar eu de atunci sunt in UK si stiu ca trebuie platita la Trezorerie dar nu stiu exact contul in care trebuie depusi bani , iar amenda trebuia platita si sa trensformat in 240 zile de detentie. Mai pot plati amenda fara sa fac puscarie !? Am manadat de arestare .

Sunati la Serviciul executari penale al instantei pentru a afla numarul de cont, achitati amenda si trimiteti dovada platii Serviciului de executari penale.

Daca ati fost judecat in lipsa, solicitati redeschiderea procesului si demonstrati ca ati achitat amenda.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.