Forum avocaţi > Drept penal

Despagubiri vatamare corporala din culpa

23-02-2015
Vizitator
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
In luna octombrie am fost victima intr-un accident rutier-ma aflam pe bancheta din spate a masinii noastre parcata regulamentar cand soferul unui automobil care circula cu viteza foarte mare a pierdut controlul si a acrosat masina in care eu ma aflam si a proiectat-o in masina din fata,iar eu de pe bancheta din spate am fost proiectata in fata sub pe sub volan..Am fost transportata la spital unde am stat internata 6 zile si am primit si Concediu medical la externare 14 zile.Am scos un certificat medico-legal(6 zile de ingrijiri mi-au trecut acolo) si am depus o plangere penala pentru vatamare corporala din culpa (m-am constituit parte civila in procesul penal)si am trimis documentele medicale asiguratorului LEV INS pentru a fi despagubita..Am primit raspunsul lor cum ca pentru despagubiri materiale trebuie sa trimit bonuri/chitante(pe care nu le-am pastrat din pacate ptr ca nu am stiut care este procedura),iar pentru despagubiri morale suma propusa de ei conform studiului "Ghid pentru solutionarea daunelor morale" editat de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii cat si jurisprudentei din Romania. este ff mica.E bine sa refuz aceasta oferta si astept ca instanta sa hotarasca o suma ???Sau exista posibilitatea ca sa refuz aceasta suma si sa nu mai primesc nimic?
Răspunde
 23-02-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
maiestria avocatului dvs dar si dovezile cheltuielilor sunt esentiale in aceasta situatie.
asteptati sa se judece procesul

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2015
BUCURESTI

Din practică pot să vă spun că asigurătorul va încerca tot timpul să vă ofere mai puțin - iar susținerile că sumele oferite sunt conforme jurisprudenței și acelui ghid sunt apropape sigur doar vorbe care nu se verifică dacă le comparați într-adevăr cu cele din practica judiciară (care nu sunt nici ele de obicei extrem de mari, dar pot fi și de două ori mai mari decât ce vă oferă asigurătorul).

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 24-02-2015
Vizitator
Multumesc pentru raspunsuri
Vreau sa va mai intreb un lucru daca accept suma propusa de asigurator cum influenteaza acest lucru procesul ce urmeaza sa inceapa(asa cum am mentionat m-am constituit parte civila in procesul penal si am solicitat despagubiri)??Nu ma pricep absolut deloc la aceste lucruri...
Răspunde
 24-02-2015
Vizitator
Daca ajungeti la aocrd cu asiguratorul, cel mai probabil va va pune sa dati declaratie notariale cum ca nu mai aveti niciun fel de pretentie materiala de pe urma procesului.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.