Forum avocaţi > Drept penal

Este posibil 1 infractiune 2 sentinte ????

02-03-2015
Vizitator
buna ziua ma numesc "marius" am o problema penala care doresc sa stiu daca este corecta decizia tribunalului problema penala este fals uz de fals si inselaciune in anul 2010 am facut 2 imprumuturi bancare 1 direct la o sucursala bancara (CEC.SA) 2 la un magazin de electrocasnice(RAIFAISEN BANK) amandoo fiind facute cu aceiasi firma la care nu eram angajat " rezulta fals si uz de fals " nu am reusit sa acopar ratele "rezulta inselaciunea" - 1 sucursala bancara (CEC.SA) IN ANUL 2013 mi-a trimis dosarul in instanta la care sa finalizat in lipsa solutie: executare silita fara drept de apel -2 magazinul de electrocasnice respectiv BANCA RAIFAISEN au inaintat si ei dosarul meu in instanta in anul 2014 proces la care nu mam prezentat .... mentionez faptul ca in acest dosar au fost adaugate si alte persoane care au facut acelasi lucru ca si mine numar de 10 persoane dosar finalizat 19 februarie 2015 sentinta 2 ani cu detentie in acest dosar sunt acuzat de urmatoarele :
In baza art. 291 C pen-1969 cu apl. art. 5 din Noul cod penal,condamna pe inculpatul "marius"la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de uz de fals. In baza art. 71 C pen-1969
In baza art. 215 alin. 1 si 3 C pen-1969 cu apl. art. 5 din Noul cod penal ,condamna pe inculpatul "marius" la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de inselaciune. In baza art. 71 C pen-1969 aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si b C pen-1969
-REZULTAT aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si b C pen-1969. In baza art. 34 alin. 1 lit. b raportat la art. 33 alin. 1 lit a C pen-1969,contopeste pedepsele aplicate inculpatului ,urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea ,aceea de 2 ani inchisoare,in regim de detentie. In baza art. 71 C pen-1969 aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si b C pen-1969

pedeapsa finala este 1 executare silita
2 detentie 2 ani plus obligatiuni de plata aprox 1000 E

PROBLEMA ESTE URMATOAREA in aceleasi conditii ambele banci am avut acelasi acte in care am cerut imprumuturile aceiasi zi aceiai luna acelasi an exista posibilitatea ca in ceea ce am scris mai sus sa primesc o singura pedeapsa pentru aceiasi infractiune "ori care ar fi aceea (detentie/executare silita)" sau este considerata dubla infractiune .........

am rugamintea de se poate sa primesc un raspuns si care ii sunt optiunile avand in vedere ca ambele dosare sunt finalizate ....... mentionez faprul ca nu mai sunt pe teritoriul tarii

MULTUMESC ANTICIPAT CU STIMA
"MARIUS"
Răspunde
 02-03-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Explicatia ar fi urmatoarea : CEC BANK SA a actionat numai pe cale civila,in cazul 2.Raiffeisen Bank a fost un proces penal.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 02-03-2015
Vizitator
inteleg dar in situatia data ce pot face eu sa schimb sentinta data de raifaisen sau cea data de cec pentru a ramane cu o singura varianta executare silita sau detentie 2 ani plus ce se poate adauga de la sucursala cec ????

situatia de fata este penibila si puscarie si toata viata executarea silita pe cap pana la achitarea sumei prefer 1 singura detentia sau exeutarea silita

ce pot face avand in vedere ca ambele sentinte au fost finalizate si perioada de 10 zile recurs pentru RAIFAISEN a trecut dar nu este mentionat ca in cazul CEC.SA "fara drept de apel"
Răspunde
 03-03-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
In cazul CEC era mentionat "fara apel" deoarece asa prevede legea,nu mai pueti exercita decat caile extraordinare de atac :recurs,contestatie in anulare,revizuire.daca, sunt intrunite conditiile legale.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.