Forum avocaţi > Drept penal

Delapidare

11-03-2015
Vizitator
Buna ziua,

As avea nevoie de o informatie: cumnatul meu a fost prins la serviciu unde lucra anul trecut in luna febrarie-martie 2014 cum ca a delapidat firma cu o suma de bani peste 70.000. A returnat suma de aproximativ 20.000 si a vandut singurul bun, o masina, catre firma respectiva cu 4.000 lei. I sa incheiat contactul de munca si pana azi nu a primit nici un fel de citatie de la politie legat de lucru asta.
Intrebarea mea este: Exista un termen maxim in care se declara la politie de catre pagubit fapta respectiva.
Multumim cu anticipatie.
Răspunde
 11-03-2015
Vizitator
Buna ziua,

Conform Deciziei ICCJ nr. 1 din 19 Ianuarie 2015, infractiunea de delapidare se prescrie in termen de 5 ani de la data comiterii acesteia.
Este posibil ca societatea sa fi depus deja plangere la Politie si deocamdata sa nu fie intreprinse demersuri din cauza numarului mare de dosare aflate in lucru. Oricum returnarea sumei mentionate cat si orice demersuri ce se vor depune pentru inlaturarea prejudiciului vor fi considerate circumstante de atenuare a pedepsei in situatia unui proces.

Cu stima,
Diana B.
Răspunde
 13-03-2015
Vizitator
Buna ziua,

Va multumesc pentru informatie insa vreau sa precizez ca este o intreprindere privata si nu de stat, iar din cate am citit si eu se pare ca termenul de prescriere pentru "datorii" catre stat este de 5 ani, iar celelalte ce se incadreaza la alte datorii ar fi de 3 ani.
Aveti cumva sa imi da-ti un articol din codul penal referitor la ce a-ti facut d-voastra referire ca ar fi 5 ani?

Multumesc.

Alex
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.