Forum avocaţi > Drept penal

Reclamare la politie a abandonului familial

26-03-2015
Vizitator
Am divortat amiabil de sot in noiembrie 2014. Prin conventia incheiata, copilul minor de 15 ani, a ramas in grija mea , sotul angajandu-se sa plateasca 600 lei lunar pensie pentru copil. Neonorandu-si angajamentul, declarand ca NU VREA sa-mi dea nici un ban, in luna martie 2015 am depus o plangere la politie, pentru abandon. Mi s-a spus de la politie ca nu se poate incepe o urmarire penala deoarece codul penal prevede ca aceasta se poate incepe in cazul neachitarii sumei stabilita pe cale judecatoreasca . Deci , in cazul meu, ca am divortat la notar si este vorba de un angajament de plata, politia nu poate sa inceapa o urmarire penala. Ca trebuie sa ma adresez instantei sa stabileasca ea o suma de plata si apoi, daca nu plateste, sa ma adresez din nou politiei. este posibil asa ceva? Practic, acea conventie nu are nici o valoare decat in cazul in care eu, ca parinte care s-a angajat sa aiba grija de minor, nu-mi indeplinesc obligatiile pe care mi le-am asumat? Cealalta parte , adica tatal, nu raspunde penal pentru neindeplinirea obligatiei.
Răspunde
 26-03-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Conventia incheiata, la notar, nu reprezinta un titlu executoriu.Aceasta reprezinta vointa ambelor parti. Daca una din parti nu o respecta, nu poate fi obligata la respectarea ei, decat printr-un titlu executoriu. Acesta poate fi o sentinta judecatoreasca.

Politistul a avut dreptate.

Va trebui, prima data sa va adresati instantei pentru a obtine o sentinta judecatoreasca, apoi aceasta va trebui legalizata si pusa in executare.

Daca nu va descurcati, va trebui sa apelati la un avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-03-2015
Vizitator
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului si pentru lamuriri. Imi sunt de mare folos.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.