Forum avocaţi > Drept penal

Complicitate fara voie,care este pedeapsa?

03-05-2013
Vizitator
Buna ziua,am si eu o problema,acum ceva timp am avut o relatie cu o persoana aflata in detentie.La rugamintea persoanei respective am ridicat anumite sume de bani de la diverse persoane pe motivul ca acestia il ajutau din cauza problemelor lui financiare,sau ca erau niste datorii eu necunoscand sursa reala a banilor respectivi,care erau trimisi prin intermediul Postei Romane.Astazi am fost contactata de politie pe motivul ca trebuie sa dau o declaratie din cauza faptului ca banii respectivi au fost procurati prin inselaciuni.Tin sa mentionez ca niciodata eu nu am pastrat banii ,iam trimis intotdeauna tot prin serviciul postal persoanei aflate in detentie.Intrebarea mea este daca eu in cazul acesta pot fii acuzata de complicitate?sau ce sanctiuni pot primii eu?va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.
Răspunde
 03-05-2013
Vizitator
In primul rand, va fi necesar sa va prezentati in vedea audierii. Daca intr-adevar nu aveti nici o contributie infractionala, atunci, chiar nu va fi cazul sa va faceti probleme, spuneti adevarul si in urma anchetei, cu siguranta, situatia se va clarifica. Totusi, ar fi bine sa apelati la un avocat care sa va asiste la audiere, pentru linistea unei aparari corespunzatoare si pentru a intelege mai bine situatia in care va aflati.
Răspunde
 03-05-2013
Vizitator
Am fost audiata in acest. Caz,am inteles ca voi mai fii chemata la sediul politiei,mie teama intr-un fel pentru ca am inteles ca pot aparea complicatii...de ce nu mi s-a explicat,si sincer va spun nu mi-am permis in acel moment un avocat...eu stiu ca sunt nevinovata si ca doar am ajutat persoana respectiva nestiind despre ce e vorba,dar nu stiu daca si politia romana se va ocupa indeajuns de caz si nu se va rezolva cazul ca multe altele asa in graba...sper ca ma intelegeti,multumesc de raspuns,Paste Fericit si multa sanatate!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.