Forum avocaţi > Drept penal

Proces-Verbal de dare si luare de minta.

10-07-2015

Buna ziua,

Am fost acuzata de suspiciune de frauda la un examen national. Am fost luata cu forta dupa ce am predat lucrarea(mi s-a spus ca cineva a intocmit o declaratie prin care ma acuza de copiat), impinsa si tarata pe scari si stransa de mana de mai multi politisti, iar apoi bagata cu forta in masina politiei. Ajunsa la sediul politiei mi s-a luat geanta personala pe care nu am avut-o in sala de examen, perchezitionata in toate lucrurile personale si intime si deposedandu-ma de telefonul personal. Nu am fost lasata sa sun pe nimeni, interzicandu-mi-se sa iau legatura cu familia sau un avocat. Perchezitia corporala s-a facut cu forta de mai multe politiste, obligandu-ma sa ma dezbrac de tot.
Mi-a fost intocmit un proces verbal in care se scrie ca am fost perchezitionata corporal dar fara a specifica felul in care am fost perchezitionata. In urma acestei perchezitii mi s-au gasit un sistem care nu a fost functional in timpul examenului . In acest proces verbal sunt invinuita de savarsirea infranctiunilor de dare de mita si luare de mita, fapte prev. si ped. de art. 290 si art. 289 Cod Penal, in temeiul articolului 166 Cod Procedura Penala.
Tin sa mentionez ca nu am luat sau dat mita, acesta fape fiind nefondate si scrise in dosarul penal deoarece nu aveau de ce sa ma acuze conform legii. Mi sa spus sa dau o declaratie in care sa scriu cine m-a ajutat sa copiez, mentionez ca acest sistem nu functiona, asta scrie si in dosarul penal, iar eu am refuzat acest lucru. M-au pus sa semnez procesul verbal iar eu am refuzat.
Intrebarea este: Ce este de facut? Ce v-a urma in urma acestui proces verbal? Si daca a fost normal ceea ce mi s-a intamplat, sa fiu tratata si jignita in acest fel?
Multumesc anticipat, astept raspunul dumneazoastra cat mai curand.
Răspunde
 19-09-2015

S-a procedat legal referitor si la perchezitie.
Daca erau barbati era ilegal.

Daca nu au probe nu veti pati nimic dar au ceva la baza se pare.
Ar fi bine sa aveti avocat ca sa se intereseze de caz si sa nu se incerce a se abuza mai departe.
Daca aveti avocat angajat si se va ocupa de caz vor avea retineri serioase sa ajungeti sa fiti trimisa in judecata.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.