|
30-07-2015 |
 | Maria Vizitator |
| Stimate domnule avocat , in cursul zilei de ieri 29.07 am primit o scrisoare de la Enel Distributie prin care ne comunica , ca am avea de platit suma de 360 de mil lei vechii in urma prinderii de catre angajatii Enel la data de 16.04.2015 cu furtul de energie electrica direct din tablou, atunci mi sa intocmit proces verbal. Eu am intrat in posesia locuintei in 2013 iar dansi mi-au estimat aceasta suma enorma ca si cum as fi furat curent inca de atunci, insa eu am fost plecat in strainatate si abia anul acesta in martie am revenit in tara apucandu-ma de renovarea acestei, ca mai apoi in aprilie sa fiu prins furand curent adica de o luna,folosind un bec si un radiator.Binenteles ca nu am posibilitatea de a achita aceasta suma, ce se intampla daca nu voi achita suma respectiva? Exista posibilitatea intocmirii unui dosar penal? Ma pot alege doar cu o amenda ? Se poate ajunge chiar si la inchisoare cu sau fara suspendare? Multumesc mult pentru atentie | |
|
|
|
30-07-2015 |
| Da, cu siguranta se poate ajunge la dosar penal. Iar suma respectiva se va recupera prin executare silita. Aveti posibilitatea sa contestati acel proces verbal, daca aceasta suma nu reflecta realitatea. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
30-07-2015 |
 | Maria Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns. Ne-am gandit si noi sa facem o contestatie dar ma intrebam cum putem dovedii ca intradevar noi nu am locuit in garsoniera? Insa merita sa incercam.multumesc | |
|
|
|
08-08-2015 |
| Puteti dovedi ca nu ati locuit in garsoniera prin proba testimoniala. Ca martori puteti indica administratorul blocului, un responsabil de scara, etc | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-08-2015 |
| Daca nu a locuit nimeni totusi cine a consumat curentul? Enel va face plangere penala impotirva dvs. in ce priveste pedeapsa prevazuta de Codul Penal,depinde daca este vorba de Codul Penal(1968) sau NCP.Oricum,Enel se va constitui parte civila in procesul penal si va trece la executarea silita.Daca din calulul Enel rezulta o perioada in care nu ati locuit contestati procesul-verbal imediat.Luati de la Asociatia de Proprietari o dovada ca in perioada respectiva nu a locuit nimeni acolo. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
22-11-2016 |
 | Magdalena Vizitator |
| Am si eu o întrebare va rog să îmi răspundeți sora mea a fost pârâta de vecini ca fura curent nu are posibilitatea de a plăti curentul pt ca nu au nici un venit au doi copii mici mama bolnavă în fine întrebarea mea este poate să facă închisoare ?având dosar penal sau există posibilitatea de a lua doar amendă va mulțumesc | |
|
|
|
07-12-2016 |
 | Diana Vizitator |
| la cine denunti pe cineva care fura curent?adica are ceva facut la o priza dintr-o camera se poate anunta firma Enel?si trebuie sa imi dau datele mele ca eu am anuntat? | |
|
|
|
08-12-2016 |
| Magdalena a scris pe 22-11-2016: Am si eu o întrebare va rog să îmi răspundeți sora mea a fost pârâta de vecini ca fura curent nu are posibilitatea de a plăti curentul pt ca nu au nici un venit au doi copii mici mama bolnavă în fine întrebarea mea este poate să facă închisoare ?având dosar penal sau există posibilitatea de a lua doar amendă va mulțumesc Buna ziua, furtul de curent reprezinta infractiune. Se poate sa faca si inchisoare, se poate sa primeasca si amenda, Dar amenda este amenda penala, iar daca nu o plateste v-a face inchisoare. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
08-12-2016 |
| Diana a scris pe 07-12-2016: la cine denunti pe cineva care fura curent?adica are ceva facut la o priza dintr-o camera se poate anunta firma Enel?si trebuie sa imi dau datele mele ca eu am anuntat? Denuntul se face fie la politie, fie la firma furnizoare de curent electric. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
08-12-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Diana a scris pe 07-12-2016: la cine denunti pe cineva care fura curent?adica are ceva facut la o priza dintr-o camera se poate anunta firma Enel?si trebuie sa imi dau datele mele ca eu am anuntat? Furtul de curent intra in sfera infractiunii de furt, astfel ca va trebui sa depuneti o plangere penala la politie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-03-2017 |
 | Cana Georgel Vizitator |
| Buna ziua ! Am o mare problema , care o expun pe scurt . Au venit cei de la enel sa.mi schimbe contorul ( era vechi ) și au constatat ca nu știu ce nu.i in regula , au sigilat contorul și la expertiza , acolo nu știu ce au constat ( ceva neconform exact așa au spus ) și mi.su trimis o fisa de calcul in care spun ei ca am de plata 9556 lei , și pe o alta fisa scrie : prezumție intervenție neautorizată . Cum trebuie sa procedez , vreau sa spun ca la adresa nu s-a locuit pana in primăvara ( martori am vecinii ) , este o casa la curte unde locuiam 2-3 sapt pe an . Pot aduce in apărarea mea facturile de la bloc unde am locuit . Ce.i de făcut ? | |
|
|
|
20-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cana Georgel a scris pe 20-03-2017: Buna ziua ! Am o mare problema , care o expun pe scurt . Au venit cei de la enel sa.mi schimbe contorul ( era vechi ) și au constatat ca nu știu ce nu.i in regula , au sigilat contorul și la expertiza , acolo nu știu ce au constat ( ceva neconform exact așa au spus ) și mi.su trimis o fisa de calcul in care spun ei ca am de plata 9556 lei , și pe o alta fisa scrie : prezumție intervenție neautorizată . Cum trebuie sa procedez , vreau sa spun ca la adresa nu s-a locuit pana in primăvara ( martori am vecinii ) , este o casa la curte unde locuiam 2-3 sapt pe an . Pot aduce in apărarea mea facturile de la bloc unde am locuit . Ce.i de făcut ? Cel mai probabil se va formula o actiune civila impotriva dvs, pentru recuperarea debitului restant. Va trebui sa va construiti o aparare eficienta pentru a demonstra situtia reala, solicitand expertize de specialitate in ceea ce priveste modalitatea de calcul a creantei si a penalitatilor, cat si starea tehnica a contorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-10-2017 |
 | Gabriela Vizitator |
| Buna seara!! Soacra mea a fost prinsă ca fura curent și a primit amenda de 5000 RON ..nu are posibilitatea de a o plăti .. dacă nu o plătește ce sa întâmpla?? | |
|
|
|
28-11-2018 |
 | Florean Vizitator |
| Bună ziua, cine ma poate ajuta cu niște nelămuriri. Părinți mei, au făcut act de vânzare cumpărare fratelui meu fără știința mea iar după circa o luna tata sa spânzurat, mentionez ca eu sunt plecata de 11 ani de acasă și nu am beneficiat de nimic am dor o bucata de pământ 50m3 dat de mama. Mai precizez ca pe tatăl meu au încercat sa îl interneze la psihiatrie pe motiv ca bolnav cu capu fapt ce eu nu îl cred. Cum se poate rupe acest act sau estimarea casei și partajul ei. Suntem 2 frați și mama e în viata. | |
|
|
|
28-11-2018 |
| Florean a scris pe 28-11-2018: Bună ziua, cine ma poate ajuta cu niște nelămuriri. Părinți mei, au făcut act de vânzare cumpărare fratelui meu fără știința mea iar după circa o luna tata sa spânzurat, mentionez ca eu sunt plecata de 11 ani de acasă și nu am beneficiat de nimic am dor o bucata de pământ 50m3 dat de mama. Mai precizez ca pe tatăl meu au încercat sa îl interneze la psihiatrie pe motiv ca bolnav cu capu fapt ce eu nu îl cred. Cum se poate rupe acest act sau estimarea casei și partajul ei. Suntem 2 frați și mama e în viata. Buna ziua, numai printr-o actiune in instanta avand ca obiect fie anulare act fie donatie deghizata | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
28-11-2018 |
| Florean a scris pe 28-11-2018: Bună ziua, cine ma poate ajuta cu niște nelămuriri. Părinți mei, au făcut act de vânzare cumpărare fratelui meu fără știința mea iar după circa o luna tata sa spânzurat, mentionez ca eu sunt plecata de 11 ani de acasă și nu am beneficiat de nimic am dor o bucata de pământ 50m3 dat de mama. Mai precizez ca pe tatăl meu au încercat sa îl interneze la psihiatrie pe motiv ca bolnav cu capu fapt ce eu nu îl cred. Cum se poate rupe acest act sau estimarea casei și partajul ei. Suntem 2 frați și mama e în viata. Buna ziua, numai printr-o actiune in instanta avand ca obiect fie anulare act fie donatie deghizata | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
29-11-2018 |
| Florean a scris pe 28-11-2018: Bună ziua, cine ma poate ajuta cu niște nelămuriri. Părinți mei, au făcut act de vânzare cumpărare fratelui meu fără știința mea iar după circa o luna tata sa spânzurat, mentionez ca eu sunt plecata de 11 ani de acasă și nu am beneficiat de nimic am dor o bucata de pământ 50m3 dat de mama. Mai precizez ca pe tatăl meu au încercat sa îl interneze la psihiatrie pe motiv ca bolnav cu capu fapt ce eu nu îl cred. Cum se poate rupe acest act sau estimarea casei și partajul ei. Suntem 2 frați și mama e în viata. Solicitati in instanta anularea contractului de vanzare-cumparare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-09-2023 |
 | Dan Vizitator |
| Avocat Popescu Dan a scris pe 30-08-2015: Daca nu a locuit nimeni totusi cine a consumat curentul? Enel va face plangere penala impotirva dvs. in ce priveste pedeapsa prevazuta de Codul Penal,depinde daca este vorba de Codul Penal(1968) sau NCP.Oricum,Enel se va constitui parte civila in procesul penal si va trece la executarea silita.Daca din calulul Enel rezulta o perioada in care nu ati locuit contestati procesul-verbal imediat.Luati de la Asociatia de Proprietari o dovada ca in perioada respectiva nu a locuit nimeni acolo. Logic ca la furt de curent energia nu a fost contorizata si astfel Enel nu poate dovedi canitatea de curent furată si perioada , constatarea neavând efect retroactiv. Astfel data săvârșirii este data constatării nu prezumția ca ar fi fost săvârșita cu ani in urmă | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |