Forum avocaţi > Drept penal

Recuperare creante-expertiza grafologica

02-08-2015
Vizitator
Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati cu ceva sfaturi, pareri, avizate dat fiind faptul ca ma aflu intr-o situatie cel putin ingrata cat si ca voi avea nevoie in curand de un avocat. Sunt sigur!!!
Povestea incepe la 1 noiembrie 2014, cand am contactat o persoana gasita pe internet pentru a ma ajuta sa obtin un atestat conducator taxi. Sa ma explic: am permis auto perfect valabil, indeplinesc toate cerintele acordarii atestatului. Am incercat intai asa cum era logic la o scoala acreditata si m-am lovit de o situatie penibila. Pentru a fi acceptat la cursuri au solicitat cazier auto, care se obtine de la Serviciul Rutier al municipiului emitent-in cazul meu Bacau (acolo am luat permisul). Asa am gasit acest individ care nu avea nevoie de cazierul auto pentru a ma ajuta. Toate bune si frumoase, ne-am intalnit intr-un local....am discutat si logic, a cerut banii inainte. Moment in care...am solicitat din partea lui un act, precum si o declaratie. Acte a refuzat categoric sa-mi arate dar a scris declaratia. Ce a urmat e usor de inchipuit. Nu mi-a facut niciun dosar nu m-a programat la niciun examen ba chiar dupa atatea si atatea povesti si minciuni spuse la telefon, a inceput sa devina si arogant cand incercam sa-l sun, uneori chiar obraznic. Problemele mele abia de acum incep.Decembrie 2014. Vizita la politie-expun situatia-sunt refuzat categoric sa depun plangere. Motivul? Nu este de competenta lor. Sa merg pe cale civila. Imi fac cruce si plec. Dupa sarbatori, intamplarea face sa ma intalnesc cu un fost coleg de facultate a carui mama este avocat.Iau legatura cu dansa si imi explica ce trebuie sa fac...ba chiar ma ajuta cu redactarea plangerii si spunandu-mi sa duc la dosar absolut toate informatiile pe care le detin. Ma grabesc sa ajung inainte de a expira termenul legal de 4 luni in care se poate depune plangerea in cazul inselaciunii. Stupoare...de data asta, acelasi politist de la Cercetari Penale (in mod sigur ma uitase) ma preia si-mi redacteaza declaratia cu toate dovezile aduse de mine. Pentru a clarifica: am depus la dosar poze clare cu individul (preluate de pe un site de socializare), am depus printuri cu anuntul publicat pe internet, am dat detalii clare despre unde lucreaza. Si incepe acheta. Vreau sa va spun ca pe 1 august s-au facut 6 luni de cand am depus plangerea...timp in care au reusit (cu pozele in brate si cu locul de munca stiut) sa-l identifice, au reusit sa il cheme la declaratii si acesta nerecunoscand fapta au solicitat de la mine biletul in original pentru expertiza grafologica-de unde a reiesit fara dubii ca este scrisul lui si au mai reusit....sa ma "toace marunt-marunt" cu telefoane in care imi cereau acordul sa dea numarul meu individului pentru ca acesta "plesneste" de bune intentii si vrea sa imi inapoieze banii. Minciuni gogonate, desi am scris in declaratie ca pot da numarul. Niciodata nu m-a cautat. Totul pana acum o saptamana cand am revenit la politie si am luat legatura cu inspectorul de caz. Stupoare!! Dosarul meu trecuse pe mana altcuiva...acest inspector mi-a promis ca individul ma va cauta si MINUNEA s-a intamplat. M-a sunat, dar ca sa-mi spuna ca trebuie sa ne intalnim sa-mi inapoieze suma...cand as fi eu disponibil. Stabilim o zi de comun acord si asa cum banuiti nu a venit. Sunt satul de a mai fi dus cu "presul" atat de politie cat si de X-ulescu. Intrebarile mela ar fi:
1. E normal ca dosarul sa stea in Cercetari Penale atat amar de vreme? Avand in vedere ce dovezi am pus la dispozitia anchetatorilor?
2. Cat poate dura in instanta? Mai am vreo sansa sa vad banii aia? Desi cel mai ok ar fi ca individul sa raspunda si in fata legii.
Mentionez ca si in momentul de fata individul are anunturi de acelasi gen pe internet si acum 3 saptamani, la o razie a Politiei-Serviciul Circulatie a fost prins conducand cu permisul suspendat de 3 ani. I s-a intocmit dosar penal (a aparut la stiri)
P.S. este normal ca anchetatorul (primul care s-a ocupat de caz) in un moment de "singuratate", cand ma conducea personal din sectia de politie spre iesire, la vreo 2 luni dupa ce intentasem actiunea, sa-mi spuna mai direct-mai voalat ca: "lasati dom'le ca nici dvs nu sunteti chiar nevinovat, ca dvs ati incercat sa comiteti un delict de fapt. asa ca va vine si dvs randul."

Multumesc anticipat celor care vor avea rabdarea a-mi citi povestea tragic-comica...si inca o data celor care-mi si vor da ceva sfaturi si eventual poate vor crede ca imi pot duce cazul mai departe in instanta.

Cu stima,
Lucian M.
Răspunde
 03-08-2015
Vizitator
Buna ziua!!! desi primesc mail care confirma ca mi s-a raspuns...nu pot vedea raspunsul. Probleme cu site-ul?
Răspunde
 03-08-2015
Vizitator
1. Dosarele pot sta foarte mult la cercetari penale. Chiar si in cauze mai importante. Angajati un avocat care sa faca constant plangeri la procuror, politie etc. pentru tergiversare.
Ar fi recomandat sa gasiti mai multe parti pagubite pentru ca astfel vor acorda importanta mai mare cazului dvs si la politie.
2. In instanta procesul poate dura 2-3 ani. Sanse de recuperare aveti doar daca puteti dovedi cu inscrisuri ca i-ati dat acea suma de bani si daca respectivul are bunuri pe numele sau. Ar fi bine sa stiti asta dinainte petnru ca pentru proces trebuie sa platiti o taxa de timbru si eventual sa va angajati un avocat care de asemenea costa. Daca nu are bunuri pe numele sau, nu veti putea recupera nici banii initiali, nici cheltuielile facute intre timp cu procesul. Succes
Răspunde
 03-08-2015
Vizitator
Multumesc frumos Doamna!!!
Va fi destul de greu, daca nu imposibil sa gasesc si alti pagubiti. In privinta dovezilor am expertiza grafologica, care imi este favorabila.
Si imi dau si eu seama ca daca nu bunuri pe numele sau imi va fi destul de greu sa imi recuperez, atat prejudiciul, cat si cheltuielile.Si im mod cert nu are...in genere, asemenea indivizi nu-si trec bunuri pe numele lor tocmai de asta.
Singura mea intrebare (si cu asta inchei, nu va mai deranjez) ar fi: Reusesc...in urma procesului sa obtin o condamnare a sa? Sunt dispus sa renunt la bani, sa suport eu cheltuielile, dar apoi nu vreau ca instanta sa se pronunte oarecum in favoarea lui. (adica nu are bunuri, nu are cu ce achita, eu raman cu banii luati si nerecuperati, iar el umbla bine-merci liber si continua si eventual imi si rade in fata).
Stiu ca in general legea ii protejeaza pe infractori dar totusi....in dosarul meu sunt cel putin doua capete de acuzare: identitate falsa (asa cum probabil v-ati dat seama, pe inscris a folosit alt nume si alte date de identificare.....ulterior, in baza cercetarilor sa aflu adevarata lui identitate) si infractiunea de inselatorie care este cat se poate de evidenta...cred eu.

Inca o data mii de multumiri!!!
Cu stima,
Lucian M.
Răspunde
 03-08-2015
Vizitator
Daca nu are bunuri pe numele sau cu siguranta nu va veti putea recupera prejudiciul (deci nu doar ca va va fi "destul de greu").
De condamnat va putea fi condamnat doar in cadrul procesului penal, nu in civil. Deci continuati cu demersurile in penal. Faptele sale sunt destul de grave.. probabil ca daca angajati si un avocat veti avea sanse mai mari de succes pentru o eventuala condamnare a respectivului..
Răspunde
 03-08-2015
Vizitator
Exact!!! Sunteti din Bucuresti? Sunteti avocat? Va ocupati de asa ceva?
Răspunde
 08-08-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Un dosar penal poate dura ani de zile chiar si la cercetari penale. Cel mai indicat este sa apelati la serviciile unui avocatpentru a va reprezenta in fata organelor de urmarire penal.
Veti reusi sa obtineti condamnarea individului dar numai in cadrul unui proces penal.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.