|
23-08-2015 |
 | Getta
|
| Fiul meu are suspendat permisul de 1 an si 4 luni(18.04.2014) pentru conducere sub influenta alcoolului pe drumuri publice.( 0,54 in alcool test, 1,05/ 0,90 probe sange. Dupa ce s-a tergiversat destul de mult cercetarea penala,dosarul a fost trimis in instanta. Pentru ca avocatul din faza de cercetare penala,nu ne-a ajutat cu nimic,din contra,nici nu stia macar,ca incepand cu 01.02.2015 se poate face din nou recalcularea( care,din pacate, a iesit prost...1.05/1.15, fiindca n-a fost in stare macar ce sa-l invete sa declare,sa iasa mai bine) am luat legatura cu un alt avocat,pe care l-am rugat sa ne ajute ,avand deja citatie in camera de consiliu. Si,fiindca am vazut ca noul cod penal,mai da o sansa prin ,,amanarea aplicarii pedepsei” pe articolul 90, fapt care l-ar scapa poate,de anularea permisului,avand in vedere faptul ca are permis de profesionist BC + CE, am sugerat sa incercam sa obtinem aceasta solutie,insa avocatul spune ca nu se poate si ca singura posibilitate ar fi amenda penala,sau suspendarea pe cat mai putine luni,insa tot cu anularea permisului. Asta inseamna sa i se anuleze permisul pe toate categoriile, si sa mai stea inca cel putin 2 ani,,pe tusa”,conditie in care,nu mai poate avansa in nici un fel,ba mai rau,mi-e teama,ca din cauza cazierului,sa nu aibe probleme la actualul loc de munca(agent de securitate,fara arma). Dumneavoastra ce parere aveti? | |
|
|
|
23-08-2015 |
| Buna ziua, In primul rand ar trebui sa stiti ca daca nu aveti incredere in ceea ce va spune avocatul angajat de dvs. atunci nu este bine! el este cel mai in masura sa va sfatuiasca in functie de elementele concrete existente in dosar si care, pentru dvs. unele vi se par nesemnificative in timp ce avocatul le vede ca sunt esentiale. In al doilea rand ar trebui sa intelegeti ca conducerea sub influenta alcoolului reprezinta infractiune si se pededepseste ca atare. Pedeapsa pentru o infractiune este compusa din pedeapsa principala (cu inchisoarea: cu executare, cu suspendare, amanare, etc.) si din pedepse complementare. In cazul acesta suspendare sau anularea permisului de conducere constituie o pedeapsa complementara ce nu este influentata de modalitatea de executare a pedepsei principale. Altfel spus: exista sanse sa i se anuleze permisul, prin urmare ar trebui sa aveti in vedere, pentru viitor o reorientare profesionala a baiatului dvs. intr-un domeniu in care nu este obligatoriu detinerea unui permis de conducere. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
23-08-2015 |
 | Getta
|
| Multumesc frumos pentru raspuns,d-na avocat. Nu am avut incredere in avocatul din faza de cercetare penala, intrucat,din graba de a urgenta rezolvarea cazului,nu am cerut referinte avocatului, nici contract de reprezentare juridica,neavand de la el, decat o imputenicire avocatiala,spunand ca ne costa mai putin,insa nu a facut nimic pentru baiat,nu i-a formulat aparare,nu a mers la parchet niciodata,nici nu cred ca a studiat totalmente dosarul. Stiu ca baiatul a gresit,nu mai conteaza motivul,asta sa-i fie invatare de minte,ca a pierdut tot: anul de facultate,si pe urmatorii,avansarea in functie,nervi,timp,bani...si suferinta colaterala,mama(adica eu,ca noi,parintii suferim si moral si fizic si material)!!... Nu am spus ca nu am incredere in actualul avocat,( cu toate ca este stagiar si multe lucruri nu le stapaneste,fiindca i-am trimis noi,articolul cu amanarea pedepsei,de care,cred ca nu stia prea multe) ,dar nu am inteles daca amanarea aplicarii pedepsei este prevazuta de NCPP de ce nu se poate aplica,ori daca aplicarea lui duce totusi la anularea permisului,sau doar la o suspendare pe inca 90 de zile. Daca duce tot la anulare,ar fi mai usoara pedeapsa cu amenda penala,caz in care ar putea sa dea din nou de permis dupa 6 luni?..si nu,la actualul loc de munca nu este nevoie neaparat de permis,obiectivele publice aflate in paza fiind pe teritoriul localitatii de domiciliu.O duminica placuta va doresc! | |
|
|
|
08-11-2015 |
 | Ionut bogdan Vizitator |
| Buna aum si eu o nelamurire am primit o amenda penala pentru conducere sub influinta alcolui unde trebuie sa platesc amenda si in cat timp am avoie sa ma inscriu din nou la scoala de soferi sau cum trebuie sa procedez multumes | |
|
|
|
26-01-2016 |
 | Dani Vizitator |
| Bună .am și eu o întrebare am fost trimis în judecată pt conducerea unui vehicul fără permis de conducere find suspendat pt viteză și conducerea cu nr fals și mașină reînmatriculata am fost condamnat la un an de închisoare la care am primit aminarea aplicări pedepsei cu 2 ani de supraveghere dacă mă poate ajuta cineva jos de tot scrie asa:în bază art 84 alin (2) și art 85.(2) lit.g cod penal pe durată termenului de amînare a aplicari i pedepsei impune inculpatului .....cu datele de identificare de mai sus,obligația de a nu conduce autovehicule. Pronunțată în ședință de 2\11 2015. Vreau să întreb dacă mai am dreptul la permis după 90 de zile .mulțumesc dacă mă poate ajuta cineva | |
|
|
|
27-01-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din moment ce ati fost condamnat definitiv, va puteti obtine permisul dupa indeplinirea termenului de amanare a aplicarii pedepsei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-09-2017 |
 | Constantin Vizitator |
| Bună ziua in data 13.12.2015 am fost depistat in la calitatea PÂUN in apropriere de casă cu o alcoolemie de 0.63 in aerul expirat.in sînge la prima probă. 1.35g la a doua 1.25g.si la calcul retro1.40.am obținut permisul in anul 1996 avînd categoriile B.C.E.Pînă in prezent n-am avut nici o abatere.si am ramas fara loc de munca.ce sanse am sa obțin permisul fără să mi-l anuleze | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |