|
29-09-2015 |
 | Theo Roma
|
| Parintii mei mi-au declarat : Prin anul 2005, parintii au facut un act de vanzare-cumparare al apartamentului familial de 100 M2 din Bucuresti, fratelui meu si sotiei lui, cu uzufruct viager, parintii nelocuind in acest apartament. Suma pe care au declarat-o notarului public ca s-a dat si primit a fost derizorie, disproportionata de grila notarilor. Ceea ce este grav este ca aceasta suma (chiar derizorie), nu s-a platit si nu a fost ceruta. Deci atit parintii cit si fratele cu sotia lui au facut declaratii mincinoase in fata notarului ca au dat banii si primit banii pentru vanzarea - cumpararea acestui apartament. Parintii sint in viata si mi-au spus ca pentru mine nu vor fi bunuri immobiliare la sucesiune, nimic. Putin timp dupa aceasta vanzare-cumparare, prin anul 2007, fratele meu cu sotia lui, (sint stabiliti in Germania) au vandut apartamentul, au luat banii, i-au scos din tara, au divortat in Germania, fosta sotie a cumparat un alt apartament, fratele raminind in apartamentul cumparat impreuna in timpul casatoriei. Ce este de facut ? As dori sa-mi raspundeti daca speta este penala. Pot depune o plingere ca parte vatamata la Parchetul de pe linga Tribunalul Bucuresti impotriva : - Declaratiilor necorespunzatoare a adevarului facute notarului public in vederea producerii unei consecinte juridice atunci cand potrivit legii declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte ? - Transmiterii proprietatii imobiliare, plingerea mea pentru « fals in declaratii » poate avea ca efect o urmarire penala si o judecata in fata Tribunalului ? Va multumesc, | |
|
|
|
29-09-2015 |
| Am inteles ca parintii dvs. sunt in viata. Prin urmare, apartamentul respectiv fiind in proprietatea lor, au dreptul sa faca ce vor cu el atat timp cat ei sunt in viata: sa il vanda, sa il doneze, etc. In aceasta ecuatie, dvs. nu aveti nicio calitate: nu sunteti "parte vatamate"; "transmiterea proprietatii imobiliare" nu va priveste pe dvs. deoarece nu sunteti proprietar; "falsul in declaratii' in acest caz nu va priveste pe dvs. Practic, din punct de vedere juridic, nu aveti nimic ce sa faceti. Repet: fiecare poate dispune cum doreste de bunurile sale in timpul vietii. Despre o eventuala mostenire se va putea discuta dupa decesul parintilor si nu acum! Mostenirea se deschide prin moarte. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
29-09-2015 |
 | Theo Roma
|
| Doamna Avocat, Va multumesc pentru raspunsul Dvoastra. Cred ca acest contract de vanzare-cumparare ma priveste caci este vorba de parintii si fratele meu si apartamentul familial unde am locuit cu totii si am adus contributia mea in obtinerea si conservarea lui. Bineinteles ca parintii au dreptul sa vanda sau sa doneze apartamentul cui vor, problema nu este aceasta. Problema este ca parintii au facut un act de vanzare-cumparare fratelui meu cu uzulfruct viager, ori aceasta vanzare este presupusa donatie prin Art. 845 din Vechiul Cod civil si prin Art. 1091 din Noul CC. Problema mai este ca parintii si fratele au fixat un pret in contractul de vanzare-cumparare cu uzulfruct viager si atit fratele (cu fosta lui sotie) cit si parintii au declarat notarului ca au dat banii si primit banii ori declaratiile lor au fost false. Nu s-a dat si nici primit nici un leu ! Parintii si fratele mi-au confirmat. Aceste declaratii necorespunzatoare a adevarului in fata notarului au permis obtinerea Actului de proprietate in favoarea fratelui si al fostei lui sotii (nu stiu ce s-a facut cu uzulfructul parintilor), care l-a vandut si transferat banii in Germania. Fratele nu poate justifica cu veniturile lui si cu nici un extras de cont banii declarati ca ar fi dat iar parintii la fel nu pot justifica cu nici un extras de cont ca au primit banii. Gasiti Dvs, dna Avocat ca o vanzare-cumparare a unui apartament de 100 de m2 in zona 0 a Bucurestiului fara sa se plateasca nici un leu este normal, legal ? Legea protejeaza declaratiile false pentru obtinerea titlului de proprietate imobiliara ? Ce articol de lege si din ce cod juridic se opune in fata Tribunalului sau al Parchetului, ca adevarul sa nu fie cunoscut dintr-un act de vanzare-cumparare, mai ales cind este vorba de parintii si fratele meu si in apartamentul unde am locuit impreuna ? | |
|
|
|
29-09-2015 |
| Se pare ca nu ati inteles ceea ce am vrut sa spun! Din punct de vedere juridic, DUMNEAVOASTRA nu aveti nicio calitate! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
27-05-2017 |
 | Av. Stoian Vizitator |
| Vanzarea se poate anula daca a fost fictiva prin actiune in constatarea donatiei deghizate. Dar dvs. trebuie sa dovediti temeinic ca nu s-a platit un pret, nu paratele. Daca detineti astfel de probe (n marea majoritate a cazurilor similare, sunt foarte greu de produs astfel de probe) si va aflati inauntrul termenului de prescriptie care in cazul unei astfel de actiuni este de 3 ani, da puteti inainta un demers in instanta. | |
|
|
|
27-05-2017 |
 | Sterna Vizitator |
| Ma scuzati ca intervin, dar unde pot gasi grilele notariale cu care sa verific daca pretul declarat in contract este sau nu derizoriu? | |
|
|
|
27-05-2017 |
 | Av. Stoian Vizitator |
| Sterna, depinde de tipul proprietatii. Le gasesti aici: - Pentru apartamente - Pentru case si vile - Pentru terenuri Acestea sunt grilele pe 2017, daca scopul pentru care aveti nevoie de ele este pentru a verifica pretul unei tranzactii, cel mai bine consultati grilele din anul tranzactiei. Pe acestea le folositi doar daca tranzactia a avut loc in 2017. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |