Forum avocaţi > Drept penal

Executare silita de acelasi executor pe aceeasi sentinta de 2 ori

04-10-2015
Vizitator
am pierdut un proces civil in 2001 unde instanta a hotarat ca eu sa platesc 300 ron celtuieli avocat si sa construim un gard in comun intre proprietati .in 2001 am fost executata silit cu suma de 760ron fara sa primesc de la executor factura fiscala ca sa stiu ce a executat in aceea sentinta din 2001.In 2010 primaria a executat din nou aceasta sentinta din2001iar in urma masuratorilor eu am ramas fara 8ari teren din proprietatea intabulata eu nu am fost de acord cu aceasta noua stare de fapt si am avut discutii contradictorii pe aceasta tema cu vecinul meu care in 2011se adreseaza din nou executorului judecatoresc care vine din nou si pune in aplicare sentinta din 2001de data aceasta ma obliga la cheltuieli de ju decata in suma de 4000ron.Doresc sa stiu daca aceasta a doua executare din 2011 la o diferenta de 10ani de executarea din 2001 este una legala sau una abuziva .Se poate executa o sentinta defintiva data in 2001 de doua ori respectiv in 2001prima data iar a doua oara in 2011 este legal? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra in temeiul legii.
Răspunde
 05-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-seara,

In principiu o sentinta nu poate fi pusa in executare de doua ori cu privire la aceleasi aspecte. Poate este vorba de o continuare a executarii silite (executarea silita a inceput mai demult si s- a ntins in timp) sau poate anterior s-a pua in executare doar o parte adispozitivului hotararii instantei de judecata.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 05-10-2015

Din ceea ce relatati nimic nu ar fi posibil.

Nici sa se execute de 2 ori daca s-a recuperat integral creanta si nici sa inceapa o executare dupa 10 ani daca e vorba de bani.
Răspunde
 08-10-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns. Sentinta civila din 2001 ma obliga pe mine sa platesc parti parate suma de 300 ron cheltuieli av si sa construim un gard intre proprietati pe cheltuiala comuna.In 2002 executorul a executat sentinta din 2001 cu suma de 7600 ron.Deoarece nu am venituri am platit acesti bani in rate la biroul executorului judecatoresc pe chitanta.Mentionez ca la sfarsitul anului 2002 am achitat toata suma de7600 ron fara a mi se elibera factura fiscala si fara a mi se explica in ce consta diferenta dintre 300ron cat a hotarat instanta si 7600ron cat a executat .Din 2002 si pana in 2010 nu sa mai intamplat nimic, in 2010 a venit primarul comunei impreuna cu membri comisiei de fond funciar si mi au comunicat ca au venit sa puna in aplicare sentinta din 2001 .Fiindca vecinul meu cu gradina e fratele primarului eu nu m am prezentat au masurat si au batut tarusi iar vecinul meu a inceput sa construiasca gardul fara sa ma consulte deoarece trebuia sa l facem in comun.Eu am vazut ca in urma executari gardului de vecinul meu raman fara 8ari din terenul meu intabulat m am opus construiri acestui gard in acele conditii .In2011 a venit la mine acasa primarul localitati impreuna cu executorul judecatoresc si politistul din localitate au mers in gradina la mine si au batut tarusi ,primarul impreuna cu executorul politistul a stat in drum impreuna cu un expert topograf care nu a vrut sa efectueze masuratori.De data aceasta ma obligat sa platesc cheltuieli executare suma de 4000ron.Va rog respectos sa mi raspundeti daca executorul judecatoresc a avut temei legal date fiind faptele relatate sa ma execute pe sentinta din 2001 cu suma de4000ron in 2011.Faptele mele din 2001 nu se prescriu aceasta sentinta din 2001 are sau nu termen de executare? Executorul judecatoresc nu avea nevoie de incuviintarea instantei pentru executare din 2011 pe sentinta din 2001 si sa ma instiinteze si pe mine ce s a hotarat.Cu mult respect.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.