Forum avocaţi > Drept penal

Furt intre soti

19-10-2015
Vizitator
Anul trecut sotul meu a venit la mine in anglia dar neputandu -ne intelege a plecat inapoi in Romania luand cu el toate actele mele de studii si alte acte personale. Am observat lipsa lor dupa vreo 2 luni. L -am rugat de atunci de nenumarate ori sa mi le inapoieze, initial el nerecunoscand ca le -a luat. Asta vara am fost in tara dar nu am tras la domiciliul conjugal din cauza amenintarilor sale. Totusi am fost acolo in vizita cu fiica noastra, i-am cerut din nou actele si alte lucruri personale, ocazie cu care am fost batuta. Curand dupa intoarcerea mea in anglia el a recunoscut ca actele erau in Romania, apoi când l-a confruntat fiica mea, a zis ca nu e adevarat. Recent am revenit in Romania cu gandul de a obtine duplicate dupa diplome. I -am cerut sa imi dea actele casei care este a mamei mele, fiindu -mi necesare la divort dar a zis ca mi le aduce el personal in anglia. In conditiile in care eu am fost mereu amenintata cu moartea, nu am vrut sa imi expun copiii si pe mine acestui risc. Asa ca am hotarat sa ma duc personal acasa sa i le cer iar in cazul probabil in care ar fi devenit violent sa chem politia in ajutor. Cand am ajuns acasa el nu era acasa iar eu neavand cheile casei am spart geamul la USA din spate si am intrat pe acolo. Vazand ca nu gasesc actele casei imediat am hotarat sa iau toate actele din casa asa cum erau in sacose genti dosare, nevrand sa fiu surprinsa de el in casa. Odata ajunsa la ruda mea , i-am trimis un mesaj in care I -am spus ca eu am fost si am luat actele. Incepand a cauta prin hartii, am gasit actele casei, diplomele mele, aurul mamei mele pe care el pretindea ca l-a vandut, dar bineinteles ca erau acolo si acte de ale sale personale, cat si o tableta. A doua zi am pregatit o geanta in care am pus toate actele lui, tableta, o declaratie in care am descris sirul evenimentelor , o lista de inventar cu continutul gentii si am trimis -o cu un taxi la postul de politie. Acum eu sunt acuzata de furt intre soti, iar cu toate ca politia nu mi-a transmis nimic in mod direct ci prin intermediul lui, se pare ca va fi un proces penal care se va judeca in lipsa mea, eu revenind in anglia de a doua zi . El deasemenea pretinde ca i-as fi luat si suma de 6000 de lei ca sa imi agraveze fapta, lucru total neadevarat. Ce mi se poate intampla in toata situatia asta, cum ma pot apara de acuzatiile lui si ce am de facut?
Răspunde
 19-10-2015

Furtul de acte e incriminat penal.
La judecata in lipsa de regula se ajunge dupa gratii.
Daca nu va aparati riscul este major la condamnare.

Pentru actele dvs. sustrase nu se poate retine infractiunea de furt.
Răspunde
 20-10-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Se poate retine infractiunea de furt prevazuta si sanctionata de art.228(3) NCP.Furtul savarsit intre membrii de familie se pedepseste numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate iar impacarea inlatura raspunderea penala.(Art. 231 NCP)

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 05-11-2015

Fapta descrisa de catre dumneavoastra se incadreaza in continutul constitutiv al infractiunii de furt (intre soti) , fapt care poate atrage raspunderea dumneavoastra penala.

Pentru consultanta juridica si alte detalii nu ezitati sa ma contactati.
Răspunde
 27-06-2018
Vizitator
Buna seara!Am si eu o intrebare;Dacă soția cheltuie banii dobanditi de soț,cum se consideră?Specific Ca,ii ridică de la banca fără ca el să știe.
Răspunde
 28-06-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Florina Buica a scris pe 27-06-2018:
Buna seara!Am si eu o intrebare;Dacă soția cheltuie banii dobanditi de soț,cum se consideră?Specific Ca,ii ridică de la banca fără ca el să știe.

Buna ziua,

Se considera ca are mandatul tacit al sotului pentru ridicarea banilor. Banii castigati de oricare dintre soti sunt considerati comuni. Singura exceptie este atunci cand sotii si-au schimat regimul matrimonial din regimul comunitatii legale de bunuri in regimul separatiei de bunuri.

Asadar, daca sotul este deranjat de faptul ca sotia ii cheltuie banii ar putea sa formuleze o actiune in despagubire impotriva sotiei la momentul divortului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.