Anul trecut sotul meu a venit la mine in anglia dar neputandu -ne intelege a plecat inapoi in Romania luand cu el toate actele mele de studii si alte acte personale. Am observat lipsa lor dupa vreo 2 luni. L -am rugat de atunci de nenumarate ori sa mi le inapoieze, initial el nerecunoscand ca le -a luat. Asta vara am fost in tara dar nu am tras la domiciliul conjugal din cauza amenintarilor sale. Totusi am fost acolo in vizita cu fiica noastra, i-am cerut din nou actele si alte lucruri personale, ocazie cu care am fost batuta. Curand dupa intoarcerea mea in anglia el a recunoscut ca actele erau in Romania, apoi când l-a confruntat fiica mea, a zis ca nu e adevarat. Recent am revenit in Romania cu gandul de a obtine duplicate dupa diplome. I -am cerut sa imi dea actele casei care este a mamei mele, fiindu -mi necesare la divort dar a zis ca mi le aduce el personal in anglia. In conditiile in care eu am fost mereu amenintata cu moartea, nu am vrut sa imi expun copiii si pe mine acestui risc. Asa ca am hotarat sa ma duc personal acasa sa i le cer iar in cazul probabil in care ar fi devenit violent sa chem politia in ajutor. Cand am ajuns acasa el nu era acasa iar eu neavand cheile casei am spart geamul la USA din spate si am intrat pe acolo. Vazand ca nu gasesc actele casei imediat am hotarat sa iau toate actele din casa asa cum erau in sacose genti dosare, nevrand sa fiu surprinsa de el in casa. Odata ajunsa la ruda mea , i-am trimis un mesaj in care I -am spus ca eu am fost si am luat actele. Incepand a cauta prin hartii, am gasit actele casei, diplomele mele, aurul mamei mele pe care el pretindea ca l-a vandut, dar bineinteles ca erau acolo si acte de ale sale personale, cat si o tableta. A doua zi am pregatit o geanta in care am pus toate actele lui, tableta, o declaratie in care am descris sirul evenimentelor , o lista de inventar cu continutul gentii si am trimis -o cu un taxi la postul de politie. Acum eu sunt acuzata de furt intre soti, iar cu toate ca politia nu mi-a transmis nimic in mod direct ci prin intermediul lui, se pare ca va fi un proces penal care se va judeca in lipsa mea, eu revenind in anglia de a doua zi . El deasemenea pretinde ca i-as fi luat si suma de 6000 de lei ca sa imi agraveze fapta, lucru total neadevarat. Ce mi se poate intampla in toata situatia asta, cum ma pot apara de acuzatiile lui si ce am de facut? |
|