Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Lucrez la un amanet si am fost inselata cu obiecte din metal nepretios in valoare de 7000 de lei

26-10-2015
Vizitator
Buna ziua , as dori un sfat din privinta unui avocat pentru a sti ce mai pot face in situatia data
Dupa cum ziceam sunt angajata unui amanet , acum aproximativ 3 luni de zile intra o doamn la mine necunoscuta cu obescte de aur pentru amanetare imi lasa un lant pe care il platesc dar ma roaga foarte insistent si cu o poveste lacrimogena sa ilplatesc la un pret mai mare pentru ca ea va reveni sa recupereze obictele si plangand imi spuen ce necaz are ..... induplecat de povestile si de puterea de convingere a doamnei i platesc o suma mai mare pe obiect .Imi lasa nr personal de tel ca sa putem tine legatura sa nu piarda obiectul in cazulin care expira contractul . Peste cateva zile revine cu alte obiecte toata plansa sa o mai ajut ca imi promite ca le scoate si ca nu vrea sa imi faca probleme dar nu are de unde sa isi imormanteze fartele ... imi aduce si o atentie ( o haina , o ciocolata , o cafea ) pt ca am ajutato ... nu vreau sa le iau dar la insistente am cedat . imi amaneteaza tot asa aur din zi in zi cu fel si fel de povesti si slabiciuni prostinduma ca le va scoate in scurt timp si cu mi de multumiri .... a bagat mai multe contracte aur dar prin care erau si obiecte fara valoare dar si argint pe care din prostia si la insistentele ei le.am platit ca aur . Asa am ajuns la o paguba de 7ooo de lei , pers nu mai raspunde la telefon , iar firma imi cere sa platesc paguba . Am depus o plangere la politie impotriva ei , dar domni de la politie imi pun oarecum toata vin in spate pt ca eu nu am verificat obectele cu atentie sau pentru faptu ca au fost si obecte ne verificate .... Va rog sa imi lasati un raspun deoarece vreau sa ajung chiar si la judecata , am fost derutata , ametita de cap de povesti si promisiuni si vreau sa stiu ce se poate face este totusi inselatorie .Ba mai mult ultima data cand am sunat pe numarul de tel pe care il aveam imi rasounsese ceva neam de.al doamne spunandumi ca sa fac ce vreau ca nu are ce sa rezolve legea si plitia deoarece eu am gresit ca am luat tzeapa si mai mult imi spune ca dc am luat atentiile care mi le.a oferit am fost pe mana cu ea , ca am cerut eu mita ( ceea ce nici nu se discuta ) cred ca e mai mult decat logic ca pt 7000 de lei paguba nu ceri mita o ciocolata sau o haina . Va multumesc anticipat
Răspunde
 27-10-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Conform afirmatiilor dvs. sunteti singura vinovata deoarece nu ati verificat metalul din care erau confectionate bijuteriile si celelalte obiecte, sau nu le-ati verificat cu atentie si veti avea de achitat suma de 7000 lei.Chiar daca ati depus plangere impotriva acelei persoane este foarte posibil sa nu mai dati de persoana in cauza. Cert este ca prejudiciul il veti plati si ca vina dvs.exista.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2015

Daca nu ati verificat raspundeti fata de firma angajatoare.

Cat priveste inselaciunea politia va face cercetari si in functie de probe va analiza daca fapta a constituit sau nu infractiune.
Mie imi pare inselaciune.
Răspunde
 28-10-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspunsuri
Răspunde
 28-10-2015
Vizitator
Daca mai aveti alte sugesti sau pareri , sfaturi cum as putea proceda pentru recuperarea acestor bani sau ce demersuri asi putea sa urmez .... Va rog sa imi lasati mesajele in continuare . Multumesc anticipat
Răspunde
 28-10-2015

De la astfel de oameni este foarte greu sa recuperati banii.

Puteti deschide proces civil sau sa faceti plangere penala la politie.

Incercati mai intai o plangere penala ca sa nu cheltuiti banii cu avocatul in procesul civil.
Procesul poate sa fie destul de complicat si chiar il puteti pierde fara avocat bun.

In penal exista posibilitatea sa va dea banii ca sa se rezolve amiabil desi nu cred ca vor vrea sa procedeze asa.
In procesul penal organul de urmarire penala va poate ajuta cu ancheta sa fiind si obligat sa rezolve cazul.
Răspunde
 30-10-2015
Vizitator
Va multumesc frumos , plangere am facut la politie pentru inselaciune .
Răspunde
 05-11-2015

Chiar si in situatia in care dumneavoastra nu ati verificat corespunzator metalele primite, infractiunea de inselaciune exista , intrucat vi s-a prezentat un metal ca fiind aur si a fost incasata o suma de bani corespunzatoare valorii acelui metal. Deci inselaciunea exista ca infractiune.

Pentru consultanta juridica si alte detalii nu ezitati sa ma contactati.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.