Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Acuzat de amenintare de fosta sotie( cerindu-mi daune materiale 2500 ron si 10000 ron daune morale)

01-11-2015
Vizitator
Am divortat in 2012 de sotia mea, dupa 23 de ani de casnicie( ea cerand divortul dupa ce s-a cuplat cu un mos cu 30 de ani mai in varsta, dar plin de bani). Dupa divort ea a mai locuit impreuna cu mine inca 6 luni. Eu m-am intalnit de cateva ori cu ei doi in diferite locatii si i-am zis ca o omor (dar DOAR am zis !!! fiind foarte suparat si suferind ENORM in urma acestui divort,EA FIIND SINGURA FEMEIE DIN VIATA MEA IN TOTI ACEI 23 DE ANI). Acum ea ma da in judecata cerandu-mi daunele mai sus mentionate, spunand ca ''sunt un pericol public'' si ca a fost afectata psihic in activitatea ei, cu toate ca cifra de afaceri a firmei pe care o deschisesem amandoi este in crestere de la divort si pana in prezent. Mi-am angajat un avocat ,pe care la ultima intalnire l-am intrebat care varianta este mai buna: 1. Recunoastere acuzatiei aduse. 2. Nerecunoasterea acuzatiei aduse. El mi-a rspuns ca nu are voie sa-mi spuna ce varianta sa aleg, ceea ce nu mi se pare deloc corect, cand este platit sa ma reprezinte si sa ma sfatuiasca ce sa fac !!! va rog din suflet sa-mi spuneti dumneavoastra ce sa fac ???!!!!!
Răspunde
 02-11-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu ati precizat pentru ce v-a dat in judecata fosta sotie, ci doar ce v-a cerut. Puteti alege o cale de mijloc, sa recunoasteti ca v-ati exprimat fata de fosta sotie asa, dar ca oricum nu aveati de gand sa duceti amenitarea pana la capat, ca a fost doar o figura de stil, un mod de a va exterioriza frustrarea in urma divortului etc etc.Avocatul dvs. putea totusi, sa va dea un sfat, nu neaparat sa va spuna ce sa ziceti, pentru ca daca v-ar spune "ziceti asa..." si nu s-ar termina bine pentru dvs. procesul, i-ati reprosa ca nu v-a spus bine cum sa faceti.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2015

Daca aveti avocat acesta va poate sfatui cum sa va aparati in functie de probe.
Este adevarat ca tine de arta ca avocatul sa stie cum sa formuleze apararea in functie de probe dar aceasta este menirea avocatului.Acesta este unul din cele mai dificile momente pentru avocat deoarece de el depinde in mod esential alegerea clientului.

Avocatul nu va poate forta cum sa va aparati dar va poate consilia in asa fel incat sa stiti cum sa va aparati in privinta a ceea ce tine de dvs.

Este proces civil sau proces penal?
Este si acesta un aspect important.
Amenintarea tine de sfera penalului dar se poate deschide si judecata civila daca se solicita doar daune.

Rolul avocatului dvs. este sa va explice totul clar ca sa stiti ce este mai bine sa alegeti pentru a alege apararea favorabila.Ideea este ca trebuie sa cadeti de acord cu avocatul iar el trebuie sa va faca sa intelegeti.
Adica dvs. nu puteti nega existenta faptei si el sa pledeze ca ati recunoscut si regretati sau invers...
Răspunde
 02-11-2015
Vizitator
multumesc frumos pt raspuns. am fost dat in judecata pt amenintare
Răspunde
 02-11-2015
Vizitator
Multumesc frumos pt raspuns. Dosarul este penal. Asa am considerat si eu, ca , avocatul meu , cunoscand foarte bine dosarul ,ar trebui sa ma sfatuiasca ce sa fac.
Răspunde
 02-11-2015

Rolul avocatului este sa va sfatuiasca dar sa va si faca sa intelegeti de ce trebuie procedat asa.Este un moment dificil pentru avocat deoarece de el va depinde mai departe ce va urma...
Adica avocatul nu va da ordin cum sa procedati si il executati pur si simplu.

Eu am avut situatii in care era clar ca exista probe certe de vinovatie si intrucat clientul vroia sa pledeze nevinovat si nu am acceptat sa fiu angajat deoarece era penibil sa il apar in acele circumstante.
Practic nu avea sanse.
Răspunde
 05-11-2015

consecintele propriilor fapte dumneavoastra le suportati, avocatul poate doar sa va prezinte consecintele legale ale recunoasterii/ nerecunoasterii fatei dumneavoastra.

pentru detalii si alte informatii nu ezitati sa ma contactati
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.