Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Abuz de incredere - retinere autoturism, presiuni retragere plangere penala

24-11-2015
Vizitator
Buna ziua,

In 15 aprilie 2015 am angajat un sef de echipa (firma de constructii), i-am dat masina de servicii (un seat inca) pentru aprovizionarea cu materile de constructii.
Am contractat o lucrare in sub-antrepriza in alt judet si l-am trimis la aceasta lucrare.
La sfarsitul luni aprilie au intervenit probleme cu plata facturilor si am hotarat sa stopez lucrarea pana la plata acestora si am chemat echipa acasa, si le-am zis sa stea acasa pana la rezolvarea problemei.
Dupa cateva zile seful de echipa a facut o intelegere verbala cu firma de la am contractat lucrarea ca va finaliza lucrarea si va lua bani pt tot si pentru ce era deja realizat, si-a facut echipa cu prieteni si neamurile lui si a mers si a finalizat lucrarea, dar surpriza a venit la sfarsit cand intelegerea a cazut si nu au fost platiti.
Toate acestea le-am aflat cand a venit la mine sa ii platesc eu oameni, am refuzat categoric , dupa aceasta au inceput cu amenitarii si a refuzat sa imi inapoieze masina pe motiv ca o pastreaza ca si garantie pana sa ii dau bani.
in 15 iunie am desfacut contractul de munca si am incercat pe cale amiabila sa recuperez masina , dar fata succes intre timp acesta a dat masina unui muncitor din echipa lui ca si garantie.
in 27.07.2015 am depus plangere la parchet pentru abuz de incredere, Cecetarile inca nu sau finalizat, ieri 23.11.2015 am fost impreuna cu politia si am ridicat masina am constatat ca lipsesc sculele din ea, roata de rezerva si si prezinta defectiuni la motor. Toate cheltuielile au fost suportate de mine.
Masina in prezent se afla in curtea politiei sigilata ( nu stiu cand o recuperez).
Intrebarea este o sa pot sa imi recuperez pierderile ( cheltuieliel pt reparatia masinii, lucrurile lipsa, perioada in care masina nu a adus nici un venit peste 170 zile). iar bani pentru lucrare nici in ziua de azi nu i-am luat (o sa fie alt proces).
Politia ma tot preseaza sa retrag plangerea ca sa im recuperez masina. Adevaratul motiv este : sora acestui sef de echipa este colega cu politisti care au efectuat cercetarile.

Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
Răspunde
 27-12-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Daca va retrageti plangerea inseamna ca va trebui sa deschideti un alt proces pentru recuperarea tuturor cheltuielilor. In civil.
Daca nu va retrageti plangerea, va constituiti parte civila in procesul penal cu sumele de bani cheltuite.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.