Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal?

05-12-2015
Vizitator
Buna ziua,recent am iesit lipsa la barul la care lucrez cu suma de 1072 de lei.....mi-am luat angajamentul fata de patron sa-i inapoiez suma in maxim 15 zile dar refuza vehement spunand ca isi vrea banii pe loc altfel imi va deschide dosar penal...mentionez si ca sunt insarcinata in 6 luni.Intrebarea mea este urmatoarea...imi poate deschide dosar penal asa cum sustine dansul?
Răspunde
 05-12-2015

Ar fi vorba de infractiunea de delapidare dar nu e grav în cazul dvs.
Încercați sa ii plătiți dar sa aveți și dovada plății sub semnătura ca sa nu susțină ca nu a primit banii.
Răspunde
 08-12-2015
Vizitator
Buna seara,am si eu un dosar pentru alcool la volan din luna iulie mi-ati putea spune cat dureaza un domn politai a spus ca in 6 luni se va termina, da nu il prea cred pana nu imi spune cineva care se pricepe
Răspunde
 08-12-2015
Vizitator
Buna seara, doresc sa stiu daca mai exista infractiunea de tulburarea folosirii locuintei in Codul Penal multumesc
Răspunde
 09-12-2015
Vizitator
@cristina

Da, Art. 256 NCP:

"Tulburarea de posesie

(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-256
Răspunde
 17-12-2015

Fapta poate exista , poate fi sau nu retinuta in sarcina dumneavoastra, poate fi o inscenare a patronului.

Daca stiiti ca nu sunteti vinovata, sesizati organele de politie pentru santaj si inainte de a face acest lucru obtineti si inregistrare audio in care sa sa auda clar santajul.

Pentru consultatii juridice nu ezitati sa ma contactati.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.