Forum avocaţi > Drept penal

Caz de furt calicat?

09-12-2015
Vizitator
Buna ziua! Am gasit un telefon la locul de munca, pe care si-l uitase un client pe masa. Din greseala am inchis telefonul , iar ca sa nu am probleme la locul de munca l-am chemat pe un amic si i-am dat telefonul sa mearga sa-l sune , sa se intalneasca el cu clientul respectiv si sa-i dea telefonul. Cel al cui era telefonul si-a blocat cartela si amicul meu nu a reusit sa i-l mai deie si la lasat undeva pe-o strada. Am fost chemata la politie sa dau declaratie, dar nu am semnat nimic pentru ca politistul cand mi-a citit ce am declarat, nu era ceea ce am zis eu. M-am gandit ca daca nu am vazut cu ochii mei ce a scris atunci nu semnez nimic. De cateva zile am fost chemata sa dau din nou declaratia in prezenta unui avocat. As dorii sa stiu ce mi se poate intampla, sa stiu la ce sa ma astept. Precizez ca inainte de intamplarea asta nu am avut nimic pe cazier si politistul respectiv tot spunea intruna ca e caz de furt. Va multumesc !Astept un raspuns rapid daca este posibil!
Răspunde
 10-12-2015

Poate sa fie vorba de un caz de furt insa din ceea ce ziceti nu ar fi furt.
Depinde ce probe incriminatorii exista.
E bine ca nu ati semnat daca s-a scris altceva decat ati declarat.
Telefonul nu a fost recuperat de proprietar?

Avocatul ce a zis?
Era avocat din oficiu?
Răspunde
 11-12-2015
Vizitator
Am gasit pe net ca daca cel care si-a uitat telefonul stie unde l-a uitat, se considera furt, nu insusire de bunuri. Precizez ca la locul de munca erau camere..si cum eu am debarasat masa ....asa a stiut clientul ca doar eu l-am putut gasii si a facut plangerea. Dar pe cand s-a intors la local eu deja inchisesem din greseala telefonul si il dadusem amicului meu sa mearga sa incerce el sa dea de cel al cui era telefonul, pentru a nu avea probleme eu la lucru. Telefonul nu a fost valorificat de niciunul din noi, pentru ca amicul meu l-a lasat undeva pe-o strada nedorind sa aiba probleme. De cateva zile am fost sunata sa merg sa dau din nou o declaratie in prezenta unui avocat. Vreau sa stiu daca este furt sau insusire de bunuri? Ca ii prima data cand intampin o asemenea situatie si nu stiu ceea ce ar trebuii sa fac...nu am nimic pe cazier pana acuma. Va multumesc!
Răspunde
 11-12-2015

Poate sa fie insusirea bunului gasit dar se poate incadra si pe furt.
Depinde ce va iesi in concret.

Politia il considera furt pentru ca nu ati tinut telefonul probabil si ca ati incercat sa il insusiti pe nedrept.
Incercati sa mergeti insotit de avocat la audiere ca sa incercati sa va lamuriti.
Sunt mai multe aspecte de lamurit in functie de probele de la dosar.

Daca doriti asistenta juridica in proces ne puteti contacta la datele de mai jos.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.