Forum avocaţi > Drept penal

Defaimare si amenintare cu vatamare corporala

05-01-2016
Vizitator
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in privinta unui aspect.
Un barbat m-a defaimat, spunand anumite lucruri de natura sexuala extrem de rusinoase si neadevarate despre mine. O singura persoana mi-a spus ce s-a intamplat, fostul meu prieten, care a crezut cele spuse si a incheiat relatia. Este nedrept ce a facut si imi este frica sa nu continue sa raspandeasca aceste injurii.
Ca sa ii demonstrez prietenului meu ca barbatul respectiv nu este de incredere, i-am povestit anumite lucruri din trecut care ne-au vizat pe amandoi, iar acum fratele celui care a mintit imi aduce amenintari cu vatamarea integritatii corporale, spunandu-mi chiar sa ma mut din oras, ceea ce imi cauzeaza temere.
Va rog sa imi spuneti daca ii pot actiona in instanta pentru cele intamplate.
Răspunde
 05-01-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
In primul rand trebuie depusa plangere la politie, dar trebuie sa aveti probe pt sustinerea plangerii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2016

Aveti dreptul de a sesiza organele competente privind faptele savarsite, daca ele sunt intemeiate si pot constitui infractiuni in intelesul legislatiei penale actuale.

Pentru alte discutii, detalii nu ezitati sa ma contactati si vom lamuri aceste aspecte in cadrul unei consultatii juridice
Răspunde
 12-01-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Depuneți o plângere la poliție. Menționați ceea ce s-a întâmplat cât mai exact, depuneți înscrisurile pe care le dețineți în probațiune și indicați persoanele ce pot confirma ceea ce susțineți. Vor fi chemate să dea declarații toate persoanele implicate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2016
Vizitator
Buna ziua,
Fiind membru nou in aceasta comunitate, voi incepe cu scuzele de rigoare anicipat deoarece este posibil sa fac anumite confuzii si greseli. Sper sa fiti intelegatori.
As dori o indrumare de la dumneavoastra, cunoscatorii, pentru a putea rezolva un conflict, o problema. Speta este urmatoarea (desi este o problema reala, voi prezenta impersonal totul): cu ceva timp in urma, din cauza neplatii intretinerii, persoana x a fost data in judecata, pentru recuperarea datoriilor. Instanta a decis ca aceasta plata sa se faca esalonat pentru a se putea recupera datoria. Datoria a fost achitata intre timp.
Administratorul imobilului avand conflicte cu persoana x, nu s-a multumit doar cu atat, si a inceput sa faca mai multe demersuri legale (plangeri catre politie) impotriva aceleiasi persoane, sustinand ca face evaziune fiscala, pentru ca repara masini in spatele blocului si nu emite facturi pentru serviciile pe care le presteaza.
Reclamatul, nu pretinde nici un castig de pe urma acestor servicii prestate, deoarece are alte surse de venit (salariul sotiei, primeste bani de la o matusa, toate aceste chitante si dovezi le detine).
De aici s-a dat startul a ceea ce urmeaza sa punctez. X a dorit sa se constituie o adunare a proprietarilor pentru a discuta o problema de interes comun privind facturarea serviciilor de salubrizare de catre ROSAL a imobilului respectiv. Exista un raspuns la solicitarea persoanei x, in privinta datoriilor si a facturilor emise de cei de la ROSAL catre imobil, in care se specifica faptul ca din 2008 pana in 2012, exista sume restante din partea locuitorilor imobilului, si ca din 2012 pana in prezent s-a sistat facturarea catre adresa respectiva. Desi, aceasta intrerupere exista din 2012, in continuare in listele de intretinere apare lunar suma 1174 RON catre salubritate. Nu a fost luat in seama de nimeni, toti vecinii sunt influentati de catre administratorul blocului. A recurs la o alta metoda si anume aceea de a pune la avizier o hartie prin care se cere o adunare a proprietarilor. Raspunsul administratorului este :" Nu luati in seama hirtiile lipite pe giamuri s-au pe usa. Nu s-a stabilit nici o sedinta. Sunt afise puse de infractorii care nu au ocupatie si nu le place sa-si plateasca apa. Cum ar fi PERSOANA X care lipeste afise deoarece a perdut toate procesele pe carea lea intentat inportriva asociatiei.
Nu luati in seama anunturi fara semnatura s-au stampila. Acestea sunt false pentru a duce lumea in eroare" (specific ca este citat exact cum scrie in acea foaie afisata la avizier).
Persoana x doreste sa faca demersurile legale, pentru a se lua masuri impotriva tuturor atacurilor care i se aduc din parte "asociatiei". Mentionez ca aceeasi persoana x nu are datorii la intretinere.
Ce este de facut? Unde se poate apela? Si daca se poate fara sa deranjeze o indrumare catre un avocat specializat in astfel de probleme, pentru a putea lua legatura si a rezolva aceste conflicte, mai ales cele ca defaimarea, calomnierea, atacul la persoana.
Multumiri anticipate, sper sa nu fie cu deranj!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.