Forum avocaţi > Drept penal

Accident de masina cu vatamare corporala

1  2  Final
 06-01-2016
Vizitator
Am avut un accident acum 1 an si jumatate,am lovit o femeie pe o straduta intre blocuri.Am circulat cu doada pana acum o luna aproximativ,dar nu mi-au mai prelungit dovada pentru ca s-a clasat dosarul.Intrebarea si nelamurirea mea este cat dureaza pana primesc hirtia aceea acasa?sper ca nu dureaza la fel de mult cat a durat si dosarul pana sa se ajuna la o propunere :).Multumesc !
Răspunde
 11-01-2016

Mergeti si depuneti cerere scrisa ca sa va comunice mai repede solutia procurorului.
Mai puteti astepta ceva vreme...

Aveti dreptul de a apela si la avocat si acesta cred eu se poate ocupa de urgentare in bune conditiuni daca se pricepe la asa ceva.
Răspunde
 12-01-2016
Vizitator
Va multumesc frumos.
Răspunde
 27-02-2018
Vizitator
Buna seara! tatal meu a ,avut un accident ,inculpat a fost el,datorita zapezii si pt faptul ca nu era dezapezit carosabilul a intrat in coleziune cu un alt autovehicol,celalat sofer a fost putin lovit din cauza impactului ,dar nu a avut nevoie de spitalizare(nu a fost depusa nici plangere penala )acum tata are dosar penal si suspendare de permis cu dovada de 15 zile !va rog din sufelet imi puteti spune ce o sa urmeze ?/! (va ramane cu dosarul,ii suspenda perimisul pentru o perioada mai mare,primeste si amenda ???) va multumesc
Răspunde
 28-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care celalalt sofer le va obtine pe certificatul medico-legal, in situatia in care va formula plangere, tatal dvs. poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa si in functie de situatia de fapt, de savarsirea infractiunii de distrugere. Daca nu se va formula plangere penala, tatal dvs. va primi o sanctiune administrativa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-03-2018
Vizitator
Buna ziua .As dori sa va intreb in legatura cu un accident ,Acum 2 ani fratele meu a fost calcat de o masina si omorat pe loc .Noi atunci find suparati a venit cineva si ne-a propus sa punem un avocat de la victimele accidentului sau cam asa iar acum ne-a spus ca dosarul sa clasat .Deci nu a facut nimic as intreba daca am putea sa ne luam dosarul si sal redeschidem. astept raspunsu Va multumesc
Răspunde
 23-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Matei Liliana a scris pe 23-03-2018:
Buna ziua .As dori sa va intreb in legatura cu un accident ,Acum 2 ani fratele meu a fost calcat de o masina si omorat pe loc .Noi atunci find suparati a venit cineva si ne-a propus sa punem un avocat de la victimele accidentului sau cam asa iar acum ne-a spus ca dosarul sa clasat .Deci nu a facut nimic as intreba daca am putea sa ne luam dosarul si sal redeschidem. astept raspunsu Va multumesc

Ordonanta de clasare poate fi contestata in instanta, in termen legal, insa cel mai important aspect este modul in care a fost retinuta culpa ( in sarcina conducatorului auto sau in sarcina fratelui dvs.). Luati legatura cu avocatul care v-a reprezentat pentru a va imforma cu privire la modul in care s-a efectuat urmarirea penala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să faceți plângere împotriva ordonanței de clasare în termenul legal.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2018
Vizitator
Bună ziua am o întrebare: mi sa suspendat permisul pe data de 28/09/2017 deoarece a provocat un accident cu victime. Nu am păstrat distanta. Mi sa clasat dosarul acu 2 săptămâni, întrebare mea este : în cât timp procurorul îmi trimite clasare acasă?
Răspunde
 02-07-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vasile a scris pe 02-07-2018:
Bună ziua am o întrebare: mi sa suspendat permisul pe data de 28/09/2017 deoarece a provocat un accident cu victime. Nu am păstrat distanta. Mi sa clasat dosarul acu 2 săptămâni, întrebare mea este : în cât timp procurorul îmi trimite clasare acasă?

Vi se va comunica solutia in aproximativ o luna, urmand ca dosarul sa fie trimis in instanta pentru confirmarea solutiei parchetului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-11-2019
Vizitator
Buna.am avut un accident pe 22.12.18 a se face anul si cazul nu sa solutionat atat de mult dureaza un caz? Mentionez ca sant vinovatul .avocatul zice sa nu i grabim sa nu i stresam .multumesc
Răspunde
 25-11-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca aveti avocat, urmati sfaturile acestuia.
Si da, instrumentarea unui dosar poate dura.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2020
Vizitator
Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident rutier intr-un alt Județ ( eram plecat in interes de serviciu, mașina având Casco ) cu vătămări corporale, după ce m-au externat din spital am fost contactat de către un agent sa merg la sediul poliției sa-mi ridic actele ajungând mi-au zis ca îmi rețin permisul deoarece sa constata ca inculpatul sunt eu conform declarațiile de la martor si ca sa întocmit dosar penal, mi-au dat dovada înlocuitoare și mi sa zis ca pot prelungi din 30 in 30 de zile și ca o sa ma contacteze ca sa-mi ia declarație deja au trecut 2 luni și nu știu nimica am cerut consultați de la un avocat a zis sa așteptam deoarece nu am nici un act. Dovada înlocuitoare pot prelungi in Județ la mine sau dacă nu este vreo posibilitate sa nu trebuiască sa merg in județul unde sa întâmplat accidentul ? Nu pot permite sa merg lunar fiind la distanță prea mare la servici mi sa comunicat ca dacă nu am permis pot pleca. Cât timp poate dura procedura ?
Răspunde
 12-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Prelungirea dreptului de a conduce se dispune de catre procurorul de caz, astfel ca va trebui sa va deplasati lunar pentru a obtine inscrisul. Formulati o cerere catre Parchet pentru a vi se comunica stadiul cercetarilor si incercati sa luati legatura cu persoana vatamata pentru a obtine o impacare, astfel ca nu veti mai raspunde penal pentru fapta comisa. Cu alte cuvinte, daca obtineti o impacare si persoana vatamata isi retrage plangerea, dosarul se inchide.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2023
Vizitator
Buna ziua, in 10/2019 am fost intervenient intr-un accident rutier. Intre timp s-a clasat dosarul, iar cativa dintre cei vatamati au dat in judecata compania de asigurari. De atunci primesc constant acasa citatii in calitate de intervenient sau intervenient fortat.
In urma primirii primei citatii, mi-am contactat avocatul care s-a ocupat de procesul verbal (e mult spus, deoarece reclamantii au depus plangere doar dupa ce a trecut termenul limita), iar el mi-a zis sa nu-mi fac grija, deoarece nu e nevoie sa particip la aceste procese.
Continui sa fiu citat in calitate de intervenient, iar din ce am observat pe internet, e important sa participi ca intervenient, in mod preventiv, in cazul in care reclamantii ar decide sa ma dea in judecata si pe mine, pentru daune fizice si/sau morale. Numarul de telefon a avocatului meu pare sa fie scos din uz de aproximativ 1 an de zile, asa ca n-am mai putut sa ma consult cu el. Unul dintre cazuri e mai sever, si continua, reclamantul avand 200 de zile de spitalizare, si cerand despagubirea in valoare de 700.000€. Asigurarea a facut o contraoferta de 120.000 lei, pe care reclamantul a respins-o. Ce ma sfatuiti in situatia asta?
Răspunde
 05-02-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Sfatul meu este sa mergeti in instanta, la termenele stabilite si sa va asigurati o aparare eficienta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2023
Vizitator
Mulțumesc frumos!
Răspunde
 17-02-2023
Vizitator
Soțul meu a fost condamnat astăzi la3ani si6luni plus niste amenzi pentru accident cu victima ,victima avand7zile spitalizare ,părăsirea locului accidentului înaintea deciziei finale a fost reținut prevenit 3luni după care la domiciliu și în prezent era sub control judiciar,avem termen 10zile pentru apel există șanse să ai înlocuiască cu suspendare?specific că înaintea acestui accident avea pe rol doaar penal sub influența alcoolului iar după acest accident o sa dat 1an și 6luni cu suspendare,acum anulanduse,ce șanse avem in apel să obținem cu suspendare sau cel puțin o pedeapsa mult mai mică
Răspunde
 18-02-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Abel a scris pe 02-02-2023:
Buna ziua, in 10/2019 am fost intervenient intr-un accident rutier. Intre timp s-a clasat dosarul, iar cativa dintre cei vatamati au dat in judecata compania de asigurari. De atunci primesc constant acasa citatii in calitate de intervenient sau intervenient fortat.
In urma primirii primei citatii, mi-am contactat avocatul care s-a ocupat de procesul verbal (e mult spus, deoarece reclamantii au depus plangere doar dupa ce a trecut termenul limita), iar el mi-a zis sa nu-mi fac grija, deoarece nu e nevoie sa particip la aceste procese.
Continui sa fiu citat in calitate de intervenient, iar din ce am observat pe internet, e important sa participi ca intervenient, in mod preventiv, in cazul in care reclamantii ar decide sa ma dea in judecata si pe mine, pentru daune fizice si/sau morale. Numarul de telefon a avocatului meu pare sa fie scos din uz de aproximativ 1 an de zile, asa ca n-am mai putut sa ma consult cu el. Unul dintre cazuri e mai sever, si continua, reclamantul avand 200 de zile de spitalizare, si cerand despagubirea in valoare de 700.000€. Asigurarea a facut o contraoferta de 120.000 lei, pe care reclamantul a respins-o. Ce ma sfatuiti in situatia asta?

Ce v-a sfătuit și avocatul dvs, nu este necesar să participați. Legea obligă instanțele să vă introducă în cauză. Dacă însă din actele acțiunii formulate reies aspecte nereale, este bine să arătați asta instanței de judecată.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anca a scris pe 17-02-2023:
Soțul meu a fost condamnat astăzi la3ani si6luni plus niste amenzi pentru accident cu victima ,victima avand7zile spitalizare ,părăsirea locului accidentului înaintea deciziei finale a fost reținut prevenit 3luni după care la domiciliu și în prezent era sub control judiciar,avem termen 10zile pentru apel există șanse să ai înlocuiască cu suspendare?specific că înaintea acestui accident avea pe rol doaar penal sub influența alcoolului iar după acest accident o sa dat 1an și 6luni cu suspendare,acum anulanduse,ce șanse avem in apel să obținem cu suspendare sau cel puțin o pedeapsa mult mai mică

Vă sfătuiesc să faceți apel, fiindcă are șanse să primească pedeapsa cu suspendare.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.