Forum avocaţi > Drept penal

Permis suspendat,va rog ajutor..

07-01-2016

buna seara, noaptea trecuta ma deplasam cu sotia pana la socrii mei.
Inainte de a ajunge la destinatie,trebuie sa specific ca ea conducea,am oprit la un peco pentru a alimenta.Am alimentat,timp in care ea a intrat pana la toaleta.Intre timp o alta masina sosi pentru a alimenta si dat fiindca era o singura pompa,am trecut eu la volan si am mutat masina 5-6 metri tot in interiorul benzinariei pe partea dreapta.Ca un facut ,chiar in acel moment un politist de la politia comunala imi cere actele si ma pune sa suflu cu alcooltestul.Am incercat sa-i explic situatia,dar nici nu a vrut sa auda,motivand ca nu aveam dreptul de a conduce autovehicule cu alcoolemia care o aveam 0,45.
El era singur in masina,m-a suit si pe mine in spate,mi-a pus catusele si m-a dus la spital pentru a-mi recolta analize in vederea stabilirii alcoolemiei.Mi s-au recoltat 2 probe de sange la distanta de 1h30min,dupa care ne-am intors la politie.
A scris de mana un singur proces verbal pe o coala A4 in care a descris faptele...spunand ca am condus pe un drum public in apropierea benzinariei.
Sotia mea a dat si ea o declaratie a doua zi in care a spus cum s-a intamplat, ca ea a condus pana la pompa si tot ea urma sa plece mai departe n momentul revenirii de la toaleta.
Mi-a retinut permisul,eu avand toate categoriile,din asta traiam.
Ce-as putea face in situatia data,tot el spunand ca poate dura luni de zile ,chiar si ani pana ce va da o solutie un procuror de la parchet,daca am inteles eu bine.Eu nu am nimic la mana decat dovada fara drept de circulatie,pentru care m-a pus sa semnez.PV-ul completat de el si semnat si de mine a ramas la el.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Răspunde
 08-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ati putea contesta procesul-verbal in instanta, dar nu sunt prea multe sanse. Ceea ce trebuie sa intelegeti foarte bine este ca, la alcoolemia pe care o aveati nu trebuia nici sa atingeti volanul...Insa, singura afirmatie pe care o puteti contrazice in instanta, este aceea de a fi condus pe un drum public din apropierea benzinariei.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2016

multumesc pt raspuns, de acum...faptul e consumat
cand as putea contesta procesul verbal ? acum sau dupa luni de zile...cand imi vine acasa ceva de la procuror...intre timp ies si rezultatele de la sange
macar as putea obtine o dovada de circulatie pana la judecata ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.