Forum avocaţi > Drept penal

Cum e mai bine sa depui la CEDO?

20-01-2016
Vizitator
V-as fi foarte recunascatoare daca ati putea sa-mi dati un sfat.

Am cumparat un apartament de la o agentie imobiliara, am facut totul ca la carte, cu notara care a controlat actele si a zis ca e totul in regula, ca mai tarziu sa ne trezim ca actele erau false si de fapt apartamentul apartine unui cuplu carea a avut grija de proprietara apartamentului la batranete si ia platit inmormantarea. Pana la urma dupa ani lungi si grei de judecata am fost nevoiti sa dam apartamentul mostenitorilor, iar noi cumparatori de buna credinta am pierdut totul. Asteptam sa ne vina decizia finala "irevocabila si definitiva" ca sa apelam la CEDO, fiindca intre timp agentia a disparut , notara zice ca toate actele erau bune si ea nu are nici o vina, iar noua cine ne da inapoi 65 000 de euro, cheltuieli de judecata, sanatate si nervi pierduti, nopti nedormite ? Intrebarea mea este cum e mai bine sa depui dosarul la CEDO?
1. Cu avocatul nostru care cere 10-15% comision in caz de castig?(adevarul e ca el stie cel mai bine cazul nostru)
2. Sa completam noi aplicatia dupa cum ne duce capul?(nu prea am inredere in mine sa fac acest lucru )
3. Sa apelez la ONG pentru drepturile omului care sint dispuse sa-ti completeze aplicatie pentru 500 euro, una chiar "organizatia pentru drepturile omului de la Helsinki e dispusa sa te ajute gratis( lucru foarte straniu in Romania unde pentru orce trebuie sa platesti).
Ajutati-ma va rog frumos cum as putea sa am o aplicatie reusita cu un cost minim? Am pierdut mult prea multi bani, munciti din greu,cu multe sacrificii, cu credite la banca ca sa ii mai dau avocatului si un comision gras in fericitul caz daca o sa castigam procesul?
Răspunde
 21-01-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Modul in care intelegeti sa va constituiti apararea este la latitudinea dvs., insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca o aparare ineficienta poate duce la pierderea cauzei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-01-2016
Vizitator
In primul rand, dupa parerea mea mai aveti cai interne de atac. Cel mai bine faceti o actiune in Romania ca sa va recuperati banii. Am inteles ca ati pierdut imobilul in natura, insa asta nu va impiedica sa faceti o actiune pentru recuperarea prejudiciului (evictiune). Si CEDO v-ar spune acelasi lucru - garantez ( ca nu ati epuizat toate caile de atac interne)

In al doilea rand, mare atentie - doar 1% din sutele de mii de cereri de la CEDO sunt admise.. deci sansele sunt maxime sa pierdeti banii acolo (99%) si dupa ce epuizati TOATE CAILE INTERNE DE RECUPERARE A PREJUDICIULUI (adica, nu doar procesul actual). Din pacate este un fel de loterie CEDO. Cel mai bine completeaza un avocat cerere, bineinteles, sau un ONG specializat (care colaboreaza tot cu avocati), dar nici asa nu va cresc foarte mult sansele de reusita.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.