Forum avocaţi > Drept penal

Am incalcat drepturile de autor

26-01-2016
Vizitator
Salutari!
Acum cateva luni am postat pe olx un anunt in care am pus la vanzare o copie a unui cd ce continea un atlas de anatomie
Astazi a venit politia cu mandat de perchezitie, le*am aratat atlasul, au ridicat laptopul si am dat declaratii
Fapta in sine este clara dar tin sa mentionez ca am vandut o singura copie la pretul de 28 de lei,
Am pus copia spre vanzare din nestiinta, fara sa cunosc riscul caruia ma expun, neavand nici o intentie se a pagubii financiar editura. In situatia aceasta ce as putea face si care este pozitia mea, as putea rezolva cumva problema pe cale amiabila? Am fost informat de politie ca au deja dosar penal pe numele meu:))
Este greseala mea si mi-o asum dar suma mi se pare ridicol de mica cat si gravitatea situatiei
Răspunde
 28-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Potrivit legislatiei tarii noastre, nimeni nu poate invoca necunoasterea legii. Trebuia sa va interesati de implicatii inainte, nu dupa. Iar in penal, fapta ramane fapta chiar daca prejudiciul este acoperit, oarecum. Nu va dati seama ca dupa acel CD vandut de dvs.se pot face "n" copii? Nu conteaza neaparat suma, ci fapta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2016
Vizitator
dar se poate ajunge la o intelegepre pe cale amiabila? si daca da, imi va fi patat cazierul?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.